Friday, May 30, 2008

sunyi






opis sunyi sepi..

kat tkt 4 ni ada 3 org jer.. bos aku pun cuti..

tinggal bos tak rasmi aku tu jer kat tgkt 5...
KK opis mmg cuti Public Holiday... hmmm


pepagi da g bekfes dgn leeza kat mamak hijau..

masuk lambat plak tuh..

840 baru aku masuk opis...

da tu dedua bosan.. end up kitorang main game kat YM..

hahahaha bahagia je dedua org nih...


cam malas nk menulis..

aku paste je la pic apa aku buat sbb bosan mlm tadi..

sambil tengok rancangan "bila kompang berbunyi"

hehehe


Wednesday, May 28, 2008


Tuesday, May 27, 2008

Buah Keranji



Sorong papan tarik papan
buah keranji dalam perahu
suruh makan dia makan
suruh mengaji dia tak tahu

Hari ni sorang colleague aku bawak buah ni.. aku pernah makan sebelum ni n lupa nama dia...

nama dia BUAH KERANJI.....

wishlist

Antara buku yang aku ingin miliki...
  1. As I was Passing - Adibah Amin
  2. As I Was Passing II - Adibah Amin
  3. Glimpses: Cameos of Malaysian Life
  4. Growing Up In Terengganu - Awang Goneng

da lama da nk beli......huhuhu takde ke org nk belikan... (my birthday is coming!! ahaks.. over!!!) balik ni aku harus singgah MPH tuk dapatkan salah satu buku di atas!!!!

Burgerking





menghampiri destinasi.. kalau terus je kang sampai lak Genting...lunch kat Genting...


ni lah lunch aku.... erk.. tak..tak.. share dgn Leeza...siap desert...

Leeza yg tak sabar nk makan desert dulu... Hersey..licious...

Hari ni teringin sesangat nk makan BurgerKing....sebernaynya dari semalam.. otw balik rumah aku singgah R&R sg Buluh..mak aihh ramainya orang.. penuh parking...ala2 malas nk jln jauh.. tu yg hari ni mengajak Leeza ke Burgerking tepi jln nk ke Karak Highway tuh.. padahal pepagi kitorang da makan kat kedai mamak hijau tu (bukan mamak berwarna hijau..kedai dia berbumbung hijau) da menjelang tgh hari masih belum decide bebtul ke nk pegi... COO tanya Leeza lunch mana.. Leeza lak laju je jawab.. Burgerking... terus COO kata dia mmg teringin... hmm apa lagi ke Burgerking la jawabnya.... menu pilihan di atas adalah di share yer..maklum esok baru gaji... tapi kalau da teringin x baik tangguh2...hahahaha konsep apakah ini.....

apa pun... puas la dpt gak swiss mushroom burger tu..dgn onion ring... yg x bestnya vanilla coke takde.. boleh habis plak... hmmm... padahal tu la antara motif nk g Burgerking.... Alhamdulillah..kenyang....

masa masuk nk makan..aku ternampak muka familiar...sorang dak ni tinggi.. la...dak astro rupanya.. sebelah dia.. eh Did... mana Kim? abaikan..dorang x kenal pun aku ni... aku lalu jer..

skang da balik opis...kekenyangan... ala2 mata pun nk layu je.... baik aku naik atas jap... kidnap coke dr Leeza... hehehehehe.....


Monday, May 26, 2008

Drillbit Taylor


Aku tengok cerita ni semalam.. Kat TGV Bkt Tinggi..
2 hari ni aku dok rumah je... eh yeke... heheeh..
sabtu aku g balik kg.. saje je.. walau melawat rumah kosong..
masuk rumah arwah nenek.. aku lepak tgk tv... sesorang..
semalam pun masa mirul call nk ajak g tgk wayang..
aku tgh drive on the way ke Banting..
mirul habis keje kul 6pm...
memula mirul kata nk tengok Superhero kat Bkt Raja..
aku ok jer.. Bkt Raja ke Bkt Tinggi ke sama je jauh dr rumah aku..
dlm kul 630 aku sampai Klang mirul call..
katanya dia sentap..
Superhero takde kat Bkt Raja..
kat web dia cek ada..
hmm... web tu tipula..
citer2 yg lain dia da tgk..so dia suggest g Bkt Tinggi lak kot2 ada..
aku sampai dulu sbb da dekat da dgn rumah aku..
mirul plak katanya hujan lebat kat Bkt Raja..
mirul sampai lebih kurang 5 min kul 8pm..
yg ada hanyalah citer di atas... Drillbit Taylor..
da sampai kat sana kan..tengok je la cerita nih..
since mirul lapar sesangat..abru balik keje..
makan kat McD jer.. dedua belum gaji...(ada hati lagi nk tengok wayang kan....)
Mirul nk makan Mega Big Mac..burger 4 lapis yer..
hmm x sampai 4 mins.. habis da burger si mirul ni..
borak2 pasal anak sedara dia Danish yg baru lahir 3 minggu lepas..
wayang start 830 pm..
Not bad.. pasal high school bully..
gelak sakan gak la dlm wayang tuh..
habis wayang 1015..terus balik..
memula mirul ada hati nk tgk what happen in vegas..1120..
aku confirm takleh nk tgk midnite..
tp lepas wayang tu dia pening2 da..sbb kena hujan masa kat Bkt Raja..
jadinya..kamipun mengakhiri aktiviti tgk wyanag tu ...
dan berjanji akan tgk wayang sesama lagi..
dlm 2 minggu lagi la kot..
aku kena g KK..
hmmm...





peringatan

ini BLOG AKU...
sukati aku la nk tulis pasal apa....
hish....

Friday, May 23, 2008

marathon

pelik lak aku..hari ni baru sume comp nk anta docs ker...
non stop fax machine aku bunyik2...
belum campur dlm mailbox email nih..
belum campur En Shid punya bebel lagi..

Thursday, May 22, 2008

hanya kerana cinta..

Entri ni ialah yg terlampau lama aku simpan..
aku buat blog ni pun disebabkan peristiwa ini..
mungkin da kurang rasa marahnya..
tapi amat terkesan hingga sekarang..



apa yg sebabkan aku teringat nk tulis entri ni??
ni comment yg aku jumpa dlm frenster paus :




hanim Posted 05/22/2008 3:22 pm
Pausssssss...hehehehee..last week kite p kenduri odeng dirisikkkk....hehehehe.
saje nak habaq kt cini.kasik sume tau..



terasa ke? x diberitahu?
hmm odeng ni aku kenal sejak 1995...da lebih kurang 13 tahun la kan..
kitorang boleh la dikatakan amat rapat...
sehingga peristiwa 16 mac 08 hari itu..



aku mmg selalunya jadi planner... tukang plan aktiviti bersama kekawan..
so since paus nk ke Jepun aku pun plan la nk jumpa reramai sblm dia berangkat ke Jepun..
aku rasa plan ni buat since awal jan / akhir dec..
sume bersetuju pada mulanya reunion 8mac..
tp bila Pak Lah umum pilihanraya 8 mac kenala tunda 15 mac..



so sume pun tau la mmg plan nk buat 15 -16 mac..
aku pun as usual plan la memacam...
sbb odeng kata dtg sini 3 hr..
dia dok penang.. dan dia ni anak tunggal..
mmg amat payah tuk dia dtg ke KL ni sorang2.
pernah mak dia call banyak kali masa dia dtg KL..
nk pastikan aku amik dia kt stesen bas..



so plan sume da ok.. 15 odeng sampai sini naik flight..
amik dia bwk jln2 around KL sbb last time dtg KL aku takde kete lagi..
16 plak plan jumpa paus n anak2 dia n dgn lelain kat Zoo n lepas Zoo melawat tmpt2 lain2 gak..
odeng akan balik 17hb flight mlm..

jadi sebagai kawan yg baik.. dan mmg mak ayah dia tau dia dgn aku n trust aku...
aku pun apply cuti 17hb..(ms ni aku br keje.. belum confirm pun)



15 mac 2008
odeng sampai 8am kt LCCT.. katanya tak payah amik ..Izzil ambik dia..
ok..Izzil.. boifren dia yg aku x sure bila diorang couple..
dia start kenal serius end dec2007 .. senior to Eadie masa kt BP..
aku pun x kenal Izzil..guess mak ayah odeng da percaya kot kat mamat ni..
so Izzil ambik dia..

odeng kata nk g psar mlm Jln TAR..
which means aku hanya perlu jumpa dia petang/mlm..
aku call odeng dlm pukul 430pm...katanya baru sampai KLCC..
baru nk start berjalan..
so aku pun suggest la apa kata teruskan je berjalan2 dgn izzil...
aku ambik dia esok je kat Tune Hotel tu..
g jumpa dorang yg lain...

tapi odeng insist aku temankan dia tido kat hotel mlm tu..
knowing parents dia yg sangat protective tu..
n sangat confirm dia bagitau parents dia yg aku akan temankan dia..
so aku pun kata aku g KLCC pick her around 630...

hari sabtu.. musim hujan.. jalan jem...
aku redah jer.. dari klang ke KL...
so aku da nk sampai akus uh tggu luar...
tapi odeng kata x puas lak nk jln2...
so aku kena la park kete....
masa ni mmg nk save budget sesangat..
baru keje... mana de duitsangat...

1st time aku diperkenalkan kepada Izzil
dah hbs KLCC dia kata nk g pavilion plak...
katanya takyah g psar malam...
aku rsa bersalah sbb memula dia nk g pasar mlm sbb nk belikan tudung tuk mak dia..
mak dia pun da jadi cam mak aku gak..

tapi da dia nk g aku bawak la dia...n izzil sekali of course!!!
izzil park kete dia kat hotel..dorang g KLCC dgn LRT..
tau je la if dr KLCC nk ke pavillion...walau dekat..
parking hmm...
bwk gakla...

round2 pavillion sampai kul 930..
da lewat kata izzil..hmm...
lewat katanya...
sampai hotel tu... fadil call katanya around KL..
ajak g makan.. kt kg baru...
Tune Hotel kt depan maju Junction n Kg Baru jaraknya bukanla sampai ke sempadan siam kan..
so aku pun ajak odeng..
lagipun dia yg bising2 x bawak dia tour KL..
memula dia cam malas..

fadil da sampai masa tu.. dia ni pun cam ada hal nk cerita..
biasala..aku kan pendengar setia..
end up odeng ikut jugak...
dlm kete je non stop sms bunyik dr phone odeng...
taula aku sure izzil dun like the idea..
come on la.. aku bwk odeng g makan jer..

Tune hotel tu bukan ada apa..
tv pun takde.. food lagila...confirm nk kena keluar gak kan..
aku mmg lapar.. n aku bwk odeng sbb nnt dia komplen2 aku x bwk keluar..
n parents odeng sangat tau odeng akan safe n sound wif me!!

tp ati aku amat panas..
yg order food fadil jer..
aku borak dgn fadil je..
dgr luahan perasaan dia..
odeng melayan sms..

tetiab dpt call..
nampak sangat muka odeng da berubah..
cam kena marah..
sbb ada ayat " dekat je..kt kg baru"
"kejap jer nk makan"
" baru order belum sampai"
pastu odeng siap tanya kg baru ni baper jauh dr hotel..
pastu tanya nama kedai ni apa..
baper lama lagi...
si Izzil nk datang katanyaa!!!
masa ni mmg aku sumpah seranah dlm hati la...

aku bukannya br kenal odeng..
aku bkn nk bwk g clubbing ke..
bwk g menggatal ker.
nk g jual odeng ker...cara izzil marah x bertempat..
helllo... da dewasa da..n aku ni masih waras lagi...masih ada pegangan agama...
mak ayah aku pun bagi aku didikan yg cukup..

aku pun push fadil to finish his food..
n balik..sian kat fadil.. aku dgr citer dia separuh hati..
she was on the phone whole time kitorang kat sana..

balik je hotel apa lagi yg boleh dibuat..
tido je la..
odeng sambung lagi borak kat phone..

esok pepagi aku da bangun sbb janji dgn paus kul 9 kat zoo..
alih2 lepas mandi odeng kata "kita kena balik by12 sb izzil nk bwak g lunch rumah adik dia"
ini da mmg MELAMPAU!!! "n maybe kena g awal sikit nk tolong masak2"
aku da bengang thp max da masa ni.. kul 11??
2jam je kat zoo? agenda utama ada berjumpa paus dan lelain...
nama pun reunion.. n been well planned by me n agreed by sume..

oh..sebab yg plan aku..takpe...buatlah sesukati..ust TAKKAN MARAH!!!
kesabaran aku mmg ada batasnya..
aku cakap.. "oklah kita hantar awak g zoo jumpa paus..kita nk balik.."
dia kata " ala... saper nk temankan kita tido mlm ni"
aku sound " odeng.. kita plan ni da lama.. kenapa ada izzil in the picture ni..ruin my plan??"
odeng : " jgn la camni..kita tersepit anatar 2 org"
me :" there's no such thing as tersepit...i planned all this since months ago.. kenapa dia tak boleh hormat plan org???" " i hate him because he doesn't know how to respect other people.."

muka odeng da lain... tapi aku berhak nk marah gak..
sape tak marah...plan da bagus punya da..sesukati makhluk asing nk masuk campur last minute buat changes..
tp minor changes takpe...ni tahap MAJOR CHANGES..
dah jadi ni plan DIA..aku yg agneda sampingan..
atau akulah makhluk asing itu!!!!!

aku tau tu buah hati pengarang jantung...
abis aku nih... manusia takde perasaan ker..
buat je apa2 korang nak..
aku telan jer..
aku ni kan takkan marah lama...

ingat lagi odeng pernah siap warn sume org make sure this thing jadi sbb dia da book flight n hotel...
apa yg jadi sekarang??
hati aku ni takyah nk jaga..aku sekadar seorang kawan...
hati bf kenalah jaga.. kang bf kecik hati..lari kang..sape plak nk kawin dgn dia..
bazir masa tenaga aku.. hancurkan hati aku takpe...

aku pendekkan cerita peristiwa hari itu...
kitorang g gak zoo.. pastu lepak rumah paus..
dpt jumpa ema yg tetiba bawak baby.. nama ADAM..
minah ni kawin bila pun x sure.. hahahaaha

lepas singgah rumah paus..
kitorang g tesco..beli brg2 n lepak kat Kluang Station..
catch up stories... tapi aku tau odeng x puas ati..
aku da bitau da.. suh je dia g dgn izzil aku jelah proceed..

lepas Tesco Ampang..kitorang g Eye On Malaysia..
pastu masa lepak2 lepas naik Eye On Malaysia..
tup2 odeng kata Izzil da sampai nk bawak dia g rumah adik dia..
hmm... odeng pass kat aku kunci hotel..
dia kata balik lepas dinner..

aku yg blur2 x tau ke mana.. pegila ke rumah paus..
lagipun da bertahun x borak2 dgn mak dia..
tolong dia kemas2..borak2 makan2..
900 mlm aku mintak diri..sbb ingatkan odeng akan balik x lama lagi..

yelah Izzil kan x suka dia keluar mlm2..
aku sampai hotel bangang yg boring takde tv tu dlm kul 930..
bosan maut yer.. nak keluar kang dia balik..
1030 dia sms.. kata lambat lagi sbb tgh borak2..
aku siap call shah, apis, liza lagi..keboringan max..
alih2 kul 1130 aku tertido..
dia smapai around 12 sumthing..
eh boleh plak balik lepas tgh mlm yer..
aku bukak pintu n aku sambung tido

esoknya..17hb mac..hari isnin..
seawal kul 9 pagi aku da siap nk balik..
sbb odeng da ada plan dgn izzil n mlm sebelumnya dia ada kata izzil nk sampai kul 9am..
izzil gak yg akan anta g airport flight kul 8pm..
aku pun kemas2 x byk cakap..
hug odeng n blah... takde arah tuju sbb aku cuti isnin..

aku pun g la rumah paus..
teman dia buat urusan nk ke Jepun..
sambil borak2 dgn mak dia.. yelah aku dulu slalu sangat dok rumah dia..
temankan dia.. n masa praktikal kat Zoo dulu pun dokr umah dia..

actually masa ni pun kitorang da plan nk jumpa syitut kat pyramid..
eh citer ni aku da malas nk tulis lak..

sbbnya..aku masih dan sedang dianggap bad character dlm cerita nih...
sepertinya aku telah dipulaukan...(sbb ramai da tetiba hilang je..x ctc aku..)
hmmm...mana aci dgr 1 pihak jer..
aku da sacrifice byk benda pun jadi org jahat gak..

sejak ari itu aku x dgr cerita odeng langsung..
dia x ctc aku pun da...
dia kawin end tis year pun aku tau dr FS org lain..

hanya kerana CINTA..persahabatan putus..
kerana CINTA ke kerana LELAKI???










- buat baik berpada-pada...buat jahat jangan sekali... tapi aku x buat jahat pun... ada RAAAMAAAII lagi org buat jahat.... kan APIS kan..hahahahahaha-













KK again

ni lah keje aku skang.. kali ni 2june... sampai entah..
ulang alik KL-KK-KL cam ulang alik KL-Klang lak..
aku suka sebenarnya...
kena pindah sana buat keje pun boleh..

hahaha tapi max leh 3 bulan je la..
HOMESICK kang.... :P

selfish

SELFISH..

we need to be selfish at times..
as for me the word almost does not exist in my life...
but...what's more important than our ownself!!
hmm..


ini yg dikatakan menjadi "KEJAM kepada org lain" - quote kata2 Shahrul Rizan
kita harus pentingkan diri kita jugak..

sbb takde sape yg boleh jaga diri kita setiap masa kecuali diri kita sendiri..
takde sape yg boleh jaga hati kita setiap saat..kecuali kita sendiri yg jaga..

cam aku "suka nk dedahkan diri kepada keadaan yg sakitkan hati sendiri" - quote kata2 Sity.
pastu emo sendiri..(takkan nk ajak beramai-ramai lak emo kan..)

cam quote yg aku jumpa kat satu blog ni :
"No matter how hard and long you cry, nobody will ever feel your pain" - yg ni aku SANGAT BERSETUJU!!
orang takkan rasa sakitnya camne..nangis la sampai mata bengkak sampai jadi Kassim Selamat sekalipun..
orang hanya boleh mendengar dan bersimpati (ikhlas x ikhlas tu len citer)


motif aku tulis pasal PENTINGKAN DIRI SENDIRI??
hmm inilah masa dan ketikanya..
aku kena belajar untuk dahulukan diri aku dahulu..
pentingkan emo aku dahulu..
tegas dlm buat keputusan...

hmm.. banyak aku fikirkan..

mlm tadi lepak dgn nafies..
borak2 catch up stories..
tp balik2 cerita..
oh dia ni nk kawin minggu ni..
dia ni dah kawin la.. da setahun..da ada anak pun..
dia tu da habis pantang..da start keje pun..
dia ni dah ada anak 2..
dia tu tgh preggy anak ke2..
ko tau si dia tu da bersalin 3 minggu lepas..
hahaha dedua mengenangkan..bila plak turn kitorang...


aku nk tulis pasal komen si sity ni dr semalam lagi :

sity29 said...
kih kih kih :P kalau dia
tebukak ati nak kawin 2.. aku doakan dia pilih ko tuk jadi pasangan idup nya
:)aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn


komen di atas ada dlm entri aku pasal sms..hepi

aduhla sity oiii...

perbualan aku dgn sity kat YM :
sity : serius aku ckp ni
sity : ikhlas
as : ikhlas??
sity : kalau die tebukak ati nak bini 2
sity : aku doakan org tu ko
sity : hahaha
as : sity..serius jantung aku stop kejap..
sity : tul laa
sity : aku tak penah jumpa org sesetia ko ni tau dak
sity : hahaha
as : hahahahaha
sity : aku tulis tu pun
sity : kalau terbuka hati dia nak berkawin 2
sity : aku harap org yg die pilih tu ko la
sity : tu je

sesungguhnya aku tanak share...
aku ni nanti jealous!!!
x best la share... hahaahaahahaahaha


aku sangat sakit kepala dan sakit tekak...
jerebu ni punya pasal kot..
ke sebab mlm tadi jadi secondary smoker yg tegar (ada ke istilah ni??)





-Ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu.....Meski ku tunggu hingga ujung waktuku.... -

Wednesday, May 21, 2008

Kota Kinabalu

Pasar Ikan Masin

Pasar Filipino


Wisma Sabah


View dr bilik aku ingkat 12 Kingpark Hotel. Building rendah kat roundabout tu GSC.

View dari bilik gak.. nampak la pulau tu... pulau apa tah...

yesterday..

semalam ada bgtau COO aku nk asst kat site ofis..
sbb takkan aku nk ulang alik ke KK buat data entry..
cam x berbaloi... bak kata liza my flight ticket same dgn byr gaji sebulan 1 staff...
mmg hampeh tau liza..
:D
COO kata dia akan carikan asst tu tuk aku...

dengan syarat aku takkan bawak balik docs yg ada anai2 tu ke sini..
if aku terbawak balik..dia nk gantung aku kat luar opis... hehehehehehe


nothing much happen semalam kat opis nih..
lunch kat Jombali again!!
kak sham da antar resign letter..
liza dapat bos baru..
opis tkt 4 ni sunyi 5org ke KK ..

otw balik semalam... biasala trap dlm jam..
aku pun cam nk call org..
pastu aku call ewan...
ewan kat melaka 2 minggu...
outstation..
borak2 lebih kurang tanya kabar je..

lepas letak phone dgn ewan..teringat nk call nafis..
da berbulan aku x jumpa dia..
last sekali masa jumpa anem sekali tu...
anem pun da balik keje..da habis pantang...
2 minggu berturut dia g beach..
br balik perhentian katanya...huhuhu..jeles..
bila la aku nk g perhentian ni..
last weekend plak dia g PD..

dia ajak lepak rumah dia..
da lama aku x lepak dgn dia..
so aku janji nk g rumah dia hari ni..
next week dia nk g brunei.. outstation..
byk gak cerita.. but akan disambung mlm ni la..

hmm penat la nk buat report2 yg berdozen nih...
nk filekan kertas pun kena buat report kan...







-harusnya takkan ku biarkan engkau pergi...membuatku terpuruk rasa ingin mati.....-



Sunset @ Bagan Lalang












Tuesday, May 20, 2008

sms....hepi..

semalam lepas lepak2 dgn abang liza kat Oldtown Kopitiam liza ajak g ikea...
so aku pun ngikut jer..

masa otw tu.. tetiba hp aku bunyik.. ada sms masuk..
aku cam ingat apis yg sms..

aku tengok je skrin HP....
ayarkkkk AMIE yg sms!!!!
hepi!!! hepi!!!
HAPPYNYA!!!

hehehe over..


Amie - 4:26 pm : Mimi
Me - Hi Mi
Amie - 4:27 pm : Sorry
Me - For?
Amie - 4:29 : Being absent.
Me - It's ok. Understand. i just miss u.
Amie - 4:32 pm : know u do, me too. got my name in a newspaper couple days bck.
Me - Really? dun hv chance to read newspaper..been in KK. wat hapen?
Amie - 4:35 pm : Took up some rubbish cases. U still there?
Me - nope.. back since sat. wanna talk about it?
Amie - 4:38 pm : Soon
Me - Soon??

the end..
though it ended there ... at least he sms me...after more than 5mths!!!

dialog

It's a long weekend but i only have 2 days for my weekend..
semua gara2 meeting ISO tula...

byk nk tulis but i'll just wanna share some dialogues...

  • " da sunset ke belum?".... "matahari da nk terbenam ker?" - Nua..baper kali tah dia tanya kat aku effy joe n liza samada da sunset ke belum... sbb nk capture...
  • "ok..nanti bluetooth yer gambar tu" - Nua. dak ni ingat aku amik pic dgn hp.. beriya ni cakap dgn aku dgn nada serius... buatkan aku effy n liza cam terdiam sebeantar..
  • " sedia.. satu..dua..tiga.." - Nua. masa ni dia nk amik pic kitorang... Joe sound " sedia??? sangat gomennya bunyi" hehehehe
  • "ha???? (nada menjerit) mana meter??" -Liza. masa ni aku suh dia drive kete aku...da gelap masa tu kat Bagan Lalang..masuk2 je pegang stereng dia jerit... rupanya dia x ingat Kancil aku tuh meter dia kat tengah.... hahahahaha lawak gila la liza..
  • " apsal kita tak g makan kat Ipoh ke.. Penang ke..Melaka ke..jauh gila x sampai2" - Shah. masa dia baru sampai.. dia dtg lambat..tuk makan jer..
  • " asmidar (shah mmg panggil aku dgn nama ni)... mana boifren bulat yg ko rampas tu" - Shah. Hampeh ko shah... tanya soklan camtuh... (nota kaki (kaki kerr??) : BULAT=DORRY , boifren bulat = APIS)
  • "rampas?" - aku... tanya balik kat shah..
  • " a'ah.. ko kan ke PERAMPAS" - Shah.. perghhh pedas gila!!!! hahahaha jahat tul aku ni kan if org tatau citer ujung pangkalnya... perampas ....
  • "terima kasih atas anugerah tu SHAH..aku sangat terharu" - aku... sambil sume gelak sakan.... boifren katanya...betulla.. MOHD HAFIZ boifren NOR EDURA (wah..sangat sopan statement ini) yg diketahui umum dlm KJCC
  • "kejap lagi sempat la kita tengok sunrise" - Shah. masa ni lepas pilih2 seafood. org tu kata kena tunggu 1 jam... hehehehe...lapar sangat da masa nih..
  • "kat kedai Hj Ramli sedap lagi dari ni" " kalau kedai Hj Ramli sume kaki ketam ni da licin" " kat Hj Ramli pinggan ni licin" "Hj Ramli punya ketam fresh sangat..baru keluar dari van..bukan dr kotak ais" " kat Hj Ramli baru baper minit pilih2 da terus dapat food" " hish..kalau rega ni kat Hj Ramli makan 2 hari" - antara dialog Shah n Joe pasal kedai Hj Ramli kat Chenang Langkawi... sume Hj Ramli... aku da pesan kt dorang ni g Hj Ramli jgn tinggalkan aku..
  • " tahun ni raya kat opis jer la.... eh ada opis ke aku nih... kan ke aku ni penganggur" - Shah. dia ingat dia keje CSO lagi kot..kene keje di hari raya... Shah baru hantar resign letter dia.
  • " jom kita g kampung orang raya nanti..kita g perlis ke.. kedah ker.." - Shah. tgh cerita pasal nk beraya kat kampung.. sbb effy ckp dia x balik Kuching tuk raya.. Joe lak raya kat Kg Baru jer..

antara dialog masa lepak kat Bagan Lalang... puas gelak gak la dgn dorang ni... gosip la apa lagi yg best da kumpul reramai...best la aktiviti sunset n dinner kat Bagan Lalang... walau food tak sedap... n masa tunggu nya lama maut.. dr sume happy2 ke muka start muncung..pastu perut masuk angin... kepala da angin... bab dinner tu mmg la sume ati panas jer.. tapi dpt lepak reramai seskali camtuh seronok!! Akhirnya dpt g bagan lalang tgk sunset... :D

sand

BINTANG BESAR

BINTANG KECIK

sunset


Saturday, May 17, 2008

working on saturday

hmm.. tggu si apis call...
janji manismu jer tu pis...hahaha..

hmm..meeting jap lagi..
but tetiba aku kena g amik consultant kat Promenade..
hmm ada kete Storm jer..
expect me to drive??
drive boleh..park?? huhuhuh..

i'm going home today!!!!
tak sabarnya..
over tau.. homesick la konon...
padahal bukan g oversea pun..
over south china sea jer..

time is up....
err... Storm ke?? takde kete lain...

we'll see.. sampai ke tak aku nih..
hampeh tau jejantan kat sini..
suh aku yg comel ni g amik consultant..
pastu bg aku kete yg 'comel' gak... huhhuhuhu...













-time will heal all ur pain... really???-

Friday, May 16, 2008

terer

hehehe..
aku da terer da bwk kete around KK town ni..
hehehe.. yelah since minggu lepas aku dok g town masa lunch...
aku drive kete comp..

kalau aku ada keter...panjang langkah aku ni after office
jln kaki pun jadi..
yelah depan 7E tu la pasar tamu kg air..

rambang mata nk pilih gelang kristal/pearl..
x masuk lagi brooch2 yg memanggil2 aku..
sibla duit takde..
if not da borong sumenya..
huhuhuuh..

mlm ni maybe si nazri nk g pasar tamu tuh..
sbb wife dia pesan brg dr baper minggu yg lepas..
dia asyik beli yg salah..
hahahah..
hope mlm ni x hujan cam semalam...
tp langit mmg mendung..
da dr pagi aku dok nampak fokker je landing..
sume flight lain delay ke sbb langit gelap sangat..

aku ballik lunch tadi x nampak RG..
da g airport rupanya..
flight kul 430..
hehehehe...
esok flight aku 330... same dgn nazri..

oh tadi sementara tggu aida g bank..
ada la snap few pics of KK town..
pic bangunan je la.. dr dlm kete je..
mmg masalah parking betul town dia..
aku snap pics tanpa muka aku la..

hmm.. keje x siap2 gak..
sah2 aku kena ada asst tuk buat benda2 nih..
at least temp staff tuk siapkan data entry..
n hopefully org pest ctrl tu cepat2 la do sumthing apsal anai2 nih..

kot2 aku dtg lg sebulan tggl serbuk je docs aku ni sume....
or worst.. dinding opis ni da berlubang terus...
huhuhuhuuh...

oppss..nk kena amik pic anai2..
nk buat report...
hmm...
ngantuknya!!!!




-if u love someone...let it go.. if he comes back to u... he's yours..-

sahabat

again...aku tertido awal..
cuaca kat sini cam pelik..
minggu lepas panas terik sesangat..
minggu ni plak hujan ribut segalanya ada...
sampaikan aku dgr ada flight to KK kena pusing ke brunei sementara cuaca ok..

mlm td..aku mmg x tau nk makan apa..
so sampai hotel pukul 7.. aku pun berjalan sorang g 7e..
mmg tak jauh..tapikan aku cam takut jln sorang2 kt KK ni..
esp kat lorong 'melorong' tmpt kaw "spesies"
hehehehe..

aku keluar jer dr 7E..hujan sangat lebat..
confirm takleh redah..
kenala malangut depan 7E tu ...berani berani takut..
buat kekonon cool..
pastu bila reda sikit aku lari2..

yg bestnya lari2 dgn heels..
hampeh tis time aku lupa bwk selipar..
da la jln licin..

hmm..semalam aku dok belek saved sms aku..
jumpa satu sms from amie "u hv been my wall. if org lain x suka sy camne pun u would acept me proper"

aku sahabat yg baik la kan... walaupun...
hmmm... hehhehe puji diri sendiri nih...


lagu bawah ni buat sume org yg bergelar sahabat...mahupun positif/negatif...





Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan

kembalilah



-esp for AZMI AHMAD BAKRI.....-

Thursday, May 15, 2008

cepat...lambat...

hmm.. aku tidur sangat cepat... sblm pukul 9mlm!!
n bangun sangat lambat...pukul 630pg..
pastu aku perasan yg pintu x kunci!!!
Ya Allah...apa la yg difkirkan..

da la dok tgkt 12!!
pg ni breakfast..ramai gak la yg dok Kingpark ni..
rasanya ada group gomen... sbb sume pakai batik hr ni..

ngantuknya...
pastu sampai2 je ofis...terperanjat..
my docs kena makan anai2!!!!
bayangkan baper lama org2 ni x amik tau pasal docs ni sume!!!
hmmm...
kena buat report nih...

hmm tetiba kan aku rasa nk delete acct facebook, tagged, myspace...










-mencintaimu.... lebih dari apa pun..meskipun tiada satu org pun yang tahu.....-

Wednesday, May 14, 2008

shut down

feels like shutting down myself..
how i wish there is a "DELETE" button for all bad memories..
huhuhu...


-KK Site office-

i hate...

i hate the way that i don't HATE u...
miss u so much!!

makan...lepak...

pagi ni aku sampai awal...
jap lagi aku da nk g KK..

semalam sampai rumah dlm pukul 930pm..
mana lagi..lepas ofis melepak dgn liza..
tis time kat secret recipe plak....
makan?? harusla ...
dedua stress dgn keje yg makin bertambah..
esp liza sejak2 bos dia resign ni..
sume keje kat dia la..

what we had?
dedua minum green apple kasturi..
1st : choc strawberry cake...
2nd : chicken lasagna
3rd : oreo cheesecake...

hancus 2 org dak tembam ni..
padahal semalam pepagi liza komplen2..
berat badan naik..
nk makan cereal jer..no high sugar food..
hahahaha lepas makan kek br teringat...

hmm release jap stress..
makan2 sambil bercerita..
few times gak la bf liza ni call ms kitorang ni lepak..
yelah hehari liza asal bf call je dia tgh lepak dgn aku..
ayat dia same jer " lagi keluar sama si As ni.."
pelik bunyik ayat liza sbb bf dia bukan la warganegara Malaysia...

bercerita ttg kerjaya (skema sungguh!!) but more about life la..
both same age.. still single..
at times mengenang nasib diri masih sorang2..
at times cam seronok bleh lepak sesukati sbb balik rumah pun x buat apa...
liza tinggal sorang..parents da lama takde..
so dia kata if balik awal...kucing dia je la yg ada..
hehehe kawin la cepat liza...

hmm aku da nk kena start kutip docs tuk miting kat KK nih..
Insya Allah petang ni entri from KK ofis..
:D


hmm naik turun flight...letihnya....

Tuesday, May 13, 2008

jombali

had lunch at Jombali Cafe..again!! :D

lately.. aku OVER EMO kan..
baik namakan blog aku ni EMOFOREVER...
heheheehhe....

spekulasi

selepas entri semalam di publish...
byk spekulasi yg timbul..(byk ker??)
hahaha...syitut n sity jer yg tanya...

biarlah rahsia....
mari main teka teki...

LURUS??? lagi sorang kata aku lurus...
Liza kata aku ni sangat baik n sangat lurus...
hmm nampaknya betulla kot aku ni lurus orangnya..

after ofis semalam liza ajak g Jln TAR..
nak tengok barang2 hantaran/ baju pengantin...
bukan liza or aku nk kawin..
kitorang g tolong tengokkan tuk aida..
colleague kitorang yg kat KK...
sambil berangan la gak dua org nih... hehehe

tgh2 sibuk belek2 n berangan2 kat dlm Sayang You Semua House tu..
kak fid call... aku cakap la aku kat kedai brg pengantin
"hah?? ko nk suh aku sakit jantung ker??" kata kak fid..
hahahahaha...

ms ahad tu...ms kitorang lepak kt Popular...
aku ternampak satu buku on wedding...
tetiba je aku ckp dgn kak fid "k fid, saya nak kawin"
terus nganga dia... dia terperanjat...

so bila semalam dia call aku ada kat kedai pengantin..
terus nk sakit jantung...hahahahahahah
adik dia merepek... :D
dia kata sume persiapan kawin ada kan kat kedai tu... KECUALI
calon suami... heheheh
how i wish.. sesenang itu...

semalam lebih kepada sesi berangan wedding kitorang kat kedai2 tu..
hahahah...
lps penat belek2 g lepak KFC plak...
byk cerita hangat dikongsikan bersama...

hmm byk nk tulis..
tp lagi byk claim aku nk kena buat...
huhuhu...duit da kering..
bila nk dpt claim...


nak g tengok sunset kat bagan lalang....


Monday, May 12, 2008

Love u so much...it hurts...

Cinta Dalam Hati - Ungu

Mungkin ini memang jalan takdirku
Mengagumi tanpa di cintai
Tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
Dengan hidupmu, dengan hidupmu
Telah lama kupendam perasaan itu
Menunggu hatimu menyambut diriku
Tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
Bahagia untukku, bahagia untukku
[Reff:]Ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
Meski ku tunggu hingga ujung waktuku
Dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
Dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
Tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
Dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejab saja










***lagu ni mmg sangat bermakna tuk aku..
for someone yg aku mmg tggu tapi mmg AMAT MUSTAHIL tuk bersamanya..
aku sangat berharap dia kembali ke pangkal jalan..

LOVE u so much!!!

summary

da hr isnin..
masuk KL ofis..
ngadap 3 bos : immediate bos, COO, Shid

hmm aku pun explain la betapa ternganga maxnya aku dgn sistem di sana..

haahahhaaha
n aku kena g balik ke KK by rabu/khamis ni..
ada ISO meeting sabtu plak!!! da la tis wiken long wiken..cuti sampai isnin.!!!!


huhuhuhu..berkorban apa saja..

harusla aku balik sblm konsrt AF mula kan...
biarla consultant tu balik lambat..
aku rasa flight 330 just nice la.. direct flight..

semalam kak fid ajak g bagan lalang wiken ni..
hmm nk g ahad katanya since isnin cuti..

oklah byk benar yg tertinggal dah ni aku buat ala2 nota pendek je la.. pendek ker??
  • Jumaat.. Aida anta aku g airport.. isi perut aku yg da bunyik2 sbb aku x makan dr pagi ...
  • elok beratur nk boarding acik lak call kata dia da sampai KLIA..
  • aku pening2 dlm flight sbb cam ada rombongan sekolah..sume dok borak2..aku lak ngantuk...
  • sampai kul 8.00 aku da mmg penat gile..x larat nk jalan pun..lapar pun yer kot..
  • mmg ayah kata takleh amik kat KLIA...hmm aku pun pikir punya pikir...
  • aku call apis.. dia kata " ala jauh la.. by the time i sampai KLIA da lewat" aku tersentap giler!!!
  • terduduk jap aku.. hmmm walau pun x baik mengungkit... tp dlm ati aku mengungkit gakla...
  • bukan takat terduduk yer...tetiba berjuraian air mata aku... uwaaaaaaaaaaaa....(EMO kenape?? penat.. mengharap simpati...tapi..hah..hambik ko..)
  • aku terus call mirul... dia dgr suara aku dia kata "i call u balik" sbb dia call aku free jer..
  • tp mirul kat seremban..adik dia br deliver.. aku x kecik ati pun dia takleh amik aku...
  • aku sangat penat yg tak terkata..x larat rasanya badan ni masa tu... hmm aku duduk kt arrival hall tu lama gak.. n akhirnya aku seret beg aku g ERL..
  • naik ERL..pastu sampai KL sentral aku naik komuter lak..
  • da lewat mlm pun boleh penuh komuter sampai aku kena berdiri ...da la rasa amat x bermaya..
  • sampai rumah pun kul 11 lebih da masa tu..
  • tetiba apis sms " da samp rmh? balik cane?..rest ok. tido lek lok.." motif anta sms camni... x ckp sorry pun takleh amik... time to EMO....
  • sabtu aku bangun kul 1pm.. effy sms tanya nk lepak tak mlm tu lepas konsert..
  • hmm harusla kena kejar dgn mak aku if keluar kul 11pm ... since aku amat letih lagi aku kata nxt time la..
  • takde apa pun buat sabtu tuh... g rumah acik around 4pm lepak2 gelak2 pasal citer dia g sabah..
  • by 6++ balik rumah sbb da maghrib n nk tgk konsert..
  • ahad... pepagi k fid da sms ajak keluar... since aku kena amik syafiq dr tuisyen aku leh kuar aft 1 jer..
  • dia nk g curve.... so janji kat curve 2pm
  • aku smp 230pm..hahahhaha... terus ke destinasi pertama : SUSHI KING
  • makan2 borak2 gelak2 citer pasal niza masuk majalah Jelita mei ni..
  • pastu shop2 jap kat FOS.. window2 around.. pastu lapar balik.. G Kluang Station plak..
  • k fid order cam dia lama x makan.. aku yg patutnya teringin sume benda sbb kt sabah x best..
  • balik pun da pukul 10pm..suppose aku g lepak dgn effy tp penat la..
  • borak2 dgn effy otw drive balik..maklumla jauh... byk gak cerita..pasal dia da resign.. n aku ajak lepak wiken ni..
  • tgh borak dgn effy sambil ber sms dgn apis..sambil drive... dgn clutch brake gear..huhuhuhu.. terer aku..
  • balik layan lak tv sampai kul 150am sbb ada cerita "Bicara Cinta" (rasanyala tajuk dia) tersangkut sbb Beego dlm cerita ni cakap bunyik sebijik cam apis... hehehe b4 this aku tgk awal ashaari aku teringat apis.. skang ni suara Beego lak... hmm..
  • tido 2am..bangun mata bengkak.. drive pun tadi pagi hampir terbabas...hmmskang ni lak pening2 sbb keje banyak maut nih..

MY WISH FOR YOU... all my beloved frens...

-Where there is pain, I wish you peace and mercy.

-Where there is self-doubting, I wish you a renewed confidence in
your ability to work through it.

-Where there is tiredness, or exhaustion, I wish you
understanding, patience, and renewed strength.

-Where there is fear, I wish you love, and courage.


Friday, May 9, 2008

home sweet home..

hari ni aku akan balik KL!!
flight 535 nnt..
x call sesapa pun suh amik...
hahaha..pepandai la kang..naik ERL ke apa ker..

mlm td aida colleague KK aku dtg dgn sepupu dia..
amik bwk jln2..
takdela jln sanat..but g pasar tamu kat sebelah Le Meridien..
shop2 la..apa lagi..

hmm actually masa siang tu ..
aku cam emo ..yeke...haha... blame it on hormone imbalance...
tah la tetiba aku rasa cam hidden fren to certain ppl..
cam dorang malu nk ngaku berkawan dgn aku..
aku ni comel apa..ahaks.. hehhe chubby2..
aku cakap hidden sbb dorang still nk kawan dgn aku
(atas sebab tertentu ke???... hidden agenda??)
tp at times aku ni cam x wujud plak dlm idup dorang tu..

aku sms apis on tis..
after more than 1 hour br reply...
suh aku jgn pikir bukan2...
hmm..

ms mlm tgh shop2 dgn aida..
apis call nk tanya pasal sms tu..
but aku tgh jln2 dgn aida..
aku kata akan call semula...

sampai hotel around 1115..
aku pack2 brg sbb esok (today) nk check out terus..
lepas tu br call apis..

apis kata dia tau itu dia..
hahahha mmg betul pun...!!!
actually bukan dia jer..
dia leh kata lak " who else yg ada perangai cam i ni.."
hehehe... ciri2 unik dia la konon..

dia kata aku think too much..
n pasal ewan tuh... hmm abaikan jer.. x membawa pekdah dlm hidup..

talk about lots of things..
banyak sangat..
he makes me cried!! bengong la pis..
sesukati nk marah camtuh..

most of our conversation is on "bisnes juta-juta" me an liza...
eh tukar.. "bisnes juta-juta" apis n liza..
nk deal 70-30 katanya...
hahaha deal la pis dgn si liza tuh..

ha..liza g pangkor...
holiday..
sampai ahad..
takde kawna gossip YM aku hr nih..
lagipun aku da nk baliknih..
x sabar nk makan food semenanjung!!!!!

Thursday, May 8, 2008

letih..

hari ni bangun lambat..
x sedar langsung da pukul 630..
da terang benderang kt luar..

penat sangat sbb mlm td aku g jl2 kat pasar tamu..
acik duduk kt hotel Ruby..belakang cineplex..
cineplex plak dpn hotel aku..

2 mins je ke hotel acik...
ms lalu cineplex nampak ramai gak org..
semalam kan rabu..RM5 jer..

tak kemana sangat..
g pasar tamu ...gila la tengok kristal n pearl..
nk beli belah cam malas..
duit pun takde.

nk g makan kat area pasar..
huhuhuh x leh diterima tekak langsung..
da 3 hr aku x lalu nk makan..walau dak2 ni kata kedai ni sedap la..
kedai tu sedapla..
aku rasa baik makan biskut..

n da 3 hr aku makan breakfast beriya ni..
walau hy makan french toast, baked beans & scramble egg...
nasi goreng, mee goreng sume takleh masuk tekak aku..

mlm tadi beli KFC pun rasa lain..
hmm aku berada luar m'sia ker??

hrmm...
esok balik..


nak makan pepuas!!!!



heheheh..

Wednesday, May 7, 2008

compulsory

Attendance is compulsory.

tetiba aku dpt emel dari SHID..
pasal meeting ISO kat Project Office 15 Mei..
means aku kena dtg sini lagi (sini bermaksud KK sbb aku kat KK skang ni )
hmm...

bagus gak..x tekejar ni sume docs nk siapkan dlm seminggu...
dah la bagi aku dok kat panas..
cuba korang bayangkan dok dlm kabin tgh panas terik..
n kipas ala2 manja lebih kurang 10 meter dr korang..
da tu kipas meja ala2 kat rumah yer....

sauna kan...
hish..sume dok dlm bilik ada A/C aku dok kt luar sesorang!!!

komplen..komplen..komplen je keje aku kan..
tp hmm mmg patut pun...clerk pun ada bilik sendiri tu tuh aircond pun sendiri..
monitor flat screen..
aku kat opis monitor da tukar2 kaler kekadang...
hahahaha...

1jam lagi nk balik..
hmm sume g site..
saper nk anta aku balik nih..

huhuhuhu...

KK hari ke 3

Hari ke 3 kat KK..
aku malas sambung entri seblmnya..

masih lagi buat data entry n check filing..
hahah org mesti x faham apsal la nk anta minah ni jejauh tuk file kertas jer...
apis la yg kata..u nk sana tuk buat filing??
hahahaha..ye la..
aku ni bukannya ada tittle engineer ke doctor ke.. mahupun model..

cam x sempat je nk buat benda ni sume..
aduhla sebulan pun x siap lagi nih..
br filing 2008 yg aku tengok da aku pun rasa tunggang terbalik..
da siap bersila2 da nih..
esok nk pakai jeans je la..!! senang nk buat keje..

hmm akhirnya apis berjaya jumpa b log nih..
aku la gatal sangat bg clue akua da blog.. ha..kan dah...

bacalah pis sepuas ati..
i da edit ur part..wakakaka..
ala i tau u nk carik apa
u want me to describe u

"apis ni handsome.. tinggi..putih.. rupa ala model..sangat pandai bergaya...loving caring... mmg bertuah saper dapat dia"

hahaha hope u read this part....
dia mmg suka dipuji..
suka suh aku amik pics dia ala2 model..
lil bro yg sangat manja...
tula pasal sampai aku terbagi dia baca blog nih..huhuhu
menyesal ker?? ada la sket...
hrmmm....

to my fren apis...
from deep in my heart


" Mohd Hafiz b Abd Ghani yg lahir 24 Dec 19** ni mmg
comel"



Tuesday, May 6, 2008

site ofis

bersiaran dari Site Ofis Tanjung Aru KK, Sabah

aku sampai KK semalam dalm pukul 12 tgh hari..

pakcik hantar g KLIA otw dia g keje..

cuaca sangat panas terik kat sini..

aku pun biasala bila panas.. agak rimas n lemas n jadila bad mood...



da seminggu lebih aku x update blog ni kan..

hmm..byk benda la yg nk difikir/dibuat..

buat summary je la apa yg jadi :




  • isnin 28 Apr aku cuti..temankan syitut shopping baju preggy.

  • eh cerita sebelumnya... hr jumaat minggu sebelumnya tu.. ada filem Jangan Pandang Belakang...

  • cerita tu ala2 asyik terkejut n lawak..tgh satu scene ni agak2 cuak..tup2 phone aku bunyik..

  • tapi ni lagi scary yer..aku tgk nama yg appear.."DORRY" !!!memula cam mls angkat..pastu aku angkat gak la... dia terus je kata "beb..missed u so much" ayarkkk...

  • hmm dipendekkan cerita seram ini..dia nk ajak aku g mini amazing run..ke hunt?? huhuh lupa da.. dianjurkan oleh 'boifren' dia..aku ni susah la nk terima word 'boifren' tuh sbb hakikatnya si along tu pompuan la mangkuk....

  • aku suka bab2 hunt ni but if its wif dorry..hmm malas la.. aku ckp dgn dia aku akan bitau mlm tuh gak... pastu dia dok bebel konon miss aku sesangat..lama tak jumpa..bla..bla..n bla..

  • aku tanya sape lagi yg join..dia pun sebut..dia ..kawan dia..aku n apis.. bila apis nk join bebenda camni aku pun konpius... but Dorry kan BFF dia..

  • sblm letak phone dorry kata oklah aku nk call apis or does she mention bebeks? hmm.. watever..

  • kelakar..dia hang jer aku pun terus call apis.. ms tgh ckp apis kata ada incoming from dorry..

  • aku bitau apis pasal hunt tu.. apis kata sib aku call dulu.. hmm say thanks to me ya..:D

  • pastu hr sabtu aku x g ikut dorry..mak ajak balik rumah nenek

  • ahad lak.. aku melepak kt rumah...mls nk keluar n takde duit..

  • ok back to isnin 28 Apr aku teman syitut beli baju preggy dia kat pyramid dimana plan asalnya ke bkt tinggi tp oleh kerana aku da lapar sangat lepak pyramid jer makan kat chicken hartz..again.. syitut belanjer.. :D

  • apis memula nk join aktiviti ini.. tp dia sibuk..kalah YB...

  • byk citer nk cerita pasal apa aku buat isnin tuh... tpkan aku skang ni mls nk type.. hahaha..

  • pastu selasa start keje.. pepagi da kena dgn org tua tu ayat dia "apa masalah awak tak boleh siapkan keje nih" mangkuk betul la...

  • aku cakap la saya cuti semalam... br dia kata "oh ok" ni la dia main sergah je x bagi salam..

  • penat la citer pasal dia.. cam selebriti plak jadinya dia..

  • so selasa petang cik anis my COO panggil..bitau filing n docs kt KK cam da agak kronik.. she really wants me to clear things up kt KK..

  • aku pun kata ok.. tetiba 1/2 jam lepas tu dia kata "i want to send u on monday..for a week.." errmmm..

  • aku ok je la..selamat seminggu dr muka si SHID tuh....

  • aku kena g sorang... abis sume kekawan aku ajak...hahahaha..apis sangat beriya nak ngikut..

  • bila aku kata tambang RM400++ dia kata mahal...ni bukan tambang bas..

  • 1May cuti..aku tgh sibuk nk jahit manik2 kat baju aku.. k fid sms.. ajak keluar.. dia bosan... aku lak mls drive aku btau if nk dtg Bkt Tinggi aku pegi la.. dia pun kata ok...

  • kitorang tengok Congkak.. hmm lain kali nk g holiday/ beli rumah pastikan rumah tu betul or at least da penah tau kat mana yer...

  • seram ke? entah so..so la kot..

  • kak fid shopping bikini... hmm minah ni nk g perhentian bulan 7.. bikini da sampai 2.. aku pun terjebak.. bukan terjebak beli.. sibuk2 try jer hahahahaha...

  • jumaat lak aku kelam kabut sbb nk siapkan docs bwk g KK..

  • habis keje liza ajak makan.. makan lagi dgn minah nih... kat mana kalau bukan Kopitiam Jln Kuching tu...selasa sblmnya pun lepak situ..

  • makan..borak..makan..borak..

  • pastu apis lak ajak shop kt Queens park sabtu..padahal 3 hr berturut mamat ni g shopping sampai aku kata dgn dia apis ni cam takde hari esok...hahahaha... lepas tu aku tkr perception...hmm duit dia ni mencurah2..so x kisahla..

  • mlm jumaat aku rasa nk demam sesangat..call apis kata cancel sbb aku demam.. dia pun kata ok..
  • pastu kul 3 pagi aku dpt sms dr apis "oit.ada gossip hangat ni" hmm da agak da sure g clubbing dak sorang ni...
  • apis kata "ewan da pandai smoke..da pandai minum" hmmm.... lepas dpt sms ni..hati aku rasa amat berat...bersalah ke? berdosa ke? entah tapi terus x tenteram...cam aku terlibat sekali plak..yelah orang sekarang ni bercakap pasal minum2 kat club cam minum air kosong je...

*** aku da malas nk sambung n aku post pun da hr rabu..sbb panas sangat.. PANAS lagi kat Neraka...