Wednesday, March 31, 2010

wendys

lepas ofis semalam aku, leeza & k fid g BTS (berjaya times square)
oleh kerana kami belum pernah makan wendys yg di canangkan oleh ramai orang
makanya kami pun ke wendys

inilah hidangannya


ni menu aku & leeza

ni lak apa yg kak fid makan


kesimpulannya..
Carls Junior lagi best..
esp tang fries..

Tuesday, March 30, 2010

ala..alal.. new image katanya..




abaikan gambar aku amik cam bebudak amik gambar tuk MYSPACE...
nk tunjuk aku pakai anak tudung 2 lapis..
cam best plak..
makanya.. misi terkini adalah membeli anak tudung ni sebanyak2 kaler yg mungkin..
:D

koleksi terkini..hehehe




kasut Sachs... first time aku pakai jenama ini...wahh jenama katanya...
not bad.. sedap gak.. bukan wedges sepenuhnya.. tapi ada tapak ala platform.. so aku cam selesa.. sejak2 berjinak-jinak dgn wedges ni aku takleh nk pakai kasut yg tapaknya flat & nipis.. maksud aku yg tang bhgn depan kat jari kakai tu kena tebal sket... agak tinggi kasut ini..




ni kasut vincci... yg ke2 setelah bertahun aku x beli kasut vincci...
dedulu zaman belajar ye lah..
dan jgn la harap skang dpt kasut vincci rega 39.90 yer..
confirm harga 59.90 ke atas.. tuk yg ada heel..
selipar flat cam selipar jepun adalah kot..
kasut ni aku pakai sekali.. dan hampir tergolek yer...
sbb tinggi

asalnya kasut ini ada tali cam kasut di atas..
tapi sayangnya tali itu jenis kena pasang buckle..
takde getah cam kasut sachs tu..
makanya ku potong saja..
hahaha..
senang sarung jer kasut nih..


ye ini dia hasil kasut ku bulan ini..
kerana kasut aku dah kopak..
hahahha...sebulan sepasang kasut tu..
oklah kot..since kau mmg berjalan confirm2 2km sehari kan..
hauslah kasut ku itu redah hujan panas segala...

anak anak..... berbuluku.. latest..



baru perasan

aku dok tgk citer Na-O-Mei online..
maklumlah takde tv kat rumah..
dah lama baru aku perasan kenapa background music dia familiar..
MESTILAH FAMILIAR!!!

tu lagu Lullaby Edward to Bella...
dalam filem Twilight..
huh...sungguh TIDAK SESUAI OKEH!!!

ala2 Na-O-Mei jadi rebutan ramai lelaki...
mencik jer..

dan.. aku pernah jumpa Elly Mazlein kat pavilion..
pakai baju yg sama cam dlm drama ni.. :D terus cam rasa tgk Na-O-Mei.
hahaha

Monday, March 22, 2010

Thursday, March 18, 2010

cumi hilang






aku teresak-esak ni nangis..
kucing ni hilang...
dah 2 hari..
disyaki dicuri orang....

mak aku call tadi...
tinggalla anak dia si milo..
nasib baik si ciki nak bagi si milo tumpang menyusu...


AKU SANGAT SEDIH!!!!!

Tuesday, March 16, 2010

projek hujung minggu


kain ni warna merah terang.. merah cili..
beli kat Nagoya...


dah hampir siap...belum siap sepenuhnya..
baru cantum jer..


ni aku try buat shirring...
happy gila ok..menjadi!!!
yeay..



blouse yg hampir siap gak..belum dikemaskinikan lagi...




gambar sume ala2 tak clear sbb lighting ala2 manja gitu...
hahaha...

Friday, March 12, 2010

I gonna fight for you...

until your heart stops beating - Jacob Black





OFFICIAL ECLIPSE MOVIE TRAILER






uwaaaaaaaa... official Eclipse Movie Trailer dah keluar!!!!!
lambat betul 30 june nih... or shall i say it will be out on 1st July..YEAY!! It's my birthday..

Wednesday, March 10, 2010

Monday, March 8, 2010

fairy cakes

CHOC RAISIN


sebelum masuk oven


setelah keluar dari oven


LEMON CHOC CHIP


sebelum masuk oven


selepas keluar oven

Friday, March 5, 2010

yang aku baru tonton



kali terakhir aku menonton filem hindustan kat wayang ialah..
zaman bila tah tu..
zaman Kuch Kuch Hota Hai..
mak aihh dah lebih 10 tahun yer..

kenapa aku tengok cite ni plak..
sbb shahrukhan & kajol
plus ada cam byk je isu kontroversi pasal filem nih..

makanya...aku n Leeza pegi menonton di Big Cinema Brem Mall
Brem Mall kt jln kepong yer..
ada metrojaya factory outlet..

ramai la kaum kelam di dlm wayang..
tapi ada satu row kaum CNY dlm tuh..

yang penting 75% adalah dlm bhs inggeris yer..
yelah dah cerita kat US nun..

seperti biasa Shah Rukh Khan bolehlah dikatakan berjaya membawa watak Rizwan Khan yg ada Asperger Syndrome.. sila tanya pakcik google pasal sindrom ni yer..

byk kekeliruan yg aku rasa tak patut ada..
terutama pasal hindu kawin dgn islam pastu ikut suka kome la nk ikut agama mana..

dan seperti biasa dan nama citer hindi.. mestilah lamaaaaaaaaaaaaaaa
aku gigih gak tengok sbb kelakar si rizwan ni..
byk scene kelakar..sbb dia kan ada asperger syndrome..so orgnya lurus bendul..


bolehla nak ditonton...
mengisi masa lapang..



dan movie ini plak..
dari awal tahun kak fid nk sangat tengok..
kak fid adalah penonton setia siri tv kat tv3 setiap khamis mlm jumaat..
citer2 seram segala tuh..
selalunya hr khamis mesti bergegas nk balik tgk tv3..
hahahha

Niyang Rapik.. nama tempat.. bebudak tu buat projek tahun akhir dorang..
nama pun scary..
kalau mak aku sure dia tak bagi..mesti dia kata..ko jgn nak merepek pegi tempat nama camtuh...hehehe

citer ni sepatutnya seram.. tp apahal aku dok gelak sakan..
gelak + terkejut...

awal, kamal adli, shaheizy sam cam okla..nampak sebaya..
zed zaidi & fizz fairuz tu cam out of place la..
nampak sangat tua dari group tuh..
tak patut jadi group buat projek tahun akhir bersama2..
tapikan..kawan aku kata..ala anggap je dorang extend sem..sibuk berlakon katanya..hahahah

bolehla buat tontonan gak..
sbb aku bukan reti menilai filem..
tapi kalau filem PROPESOR tu aku tau la tak berbaloi...
hahaha

btw..liyana jasmay sangat kurus kering okeh..tulang temulang..
boleh org depan aku kata "mak aih..tulang sekeping..tak selera aku.." dia lelaki
ni kes masa si laila tu tepi sungai bukak kain baju.. tak seksi mana pun..

sokongla filem malaysia...haha tetiba kan..

Thursday, March 4, 2010

manicure

inilah yg terjadi bila 2 orng yg suka nk spend duit suka hati je berjalan bersama...
terutama bila kedua-duanya stress...
hehehe..

ni adalah hari ahad... pagi...
lepas jog..
Leeza sepatutnya g carik kuali Giant jer..
tp apa cerita g buat manicure...
hahahha..abaikan...



gambar aku yang amat Debab
hehe




ni plak Leeza..dgn attire jogging..



dan ini hasil manicure Leeza..



ini plak jari2 temabam ku..
sila la lihat kuku yg berkilat tu..

tapi bila aku balik klang..
mesin basuh lak rosak..
aku kena basuh baju secara manual..
basuh pinggan..
baking...
takde maknanya manicure itu....



haha no wonder la org kaya2 ni..walau guna mesin basuh pun tetap suh maid yg buat..
yelah sayang la manicure memahal kannn...

hahaha...

Wednesday, March 3, 2010

CHOCOLATE CHERRY CUPCAKES NIGELLA

ahad lepas aku bake kek ni..
sedap...gebu..lembut..

resipi dari SINI

INGREDIENTS

FOR THE CUPCAKES:

125g soft unsalted butter
100g dark chocolate, broken into pieces
300g morello cherry jam
150g caster sugar
pinch of salt
2 large eggs, beaten
150g self-raising flour
12-bun muffin tin and papers

FOR THE ICING:
100g dark chocolate
100ml double cream
12 natural-coloured glacé cherries

Serving Size : Makes 12

METHOD

1. Preheat the oven to 180ºC/gas mark 4.
2. Put the butter in a heavy-bottomed pan on the heat to melt. When nearly completely melted, stir in the chocolate. Leave for a moment to begin softening, then take the pan off the heat and stir with a wooden spoon until the butter and chocolate are smooth and melted. Now add the cherry jam, sugar, salt and eggs. Stir with a wooden spoon and when all is pretty well amalgamated stir in the flour.
3. Scrape and pour into the muffin papers in their tin and bake for 25 minutes. Cool in the pan on a rack for 10 minutes before turning out.
4. When the cupcakes are cool, break the chocolate for the icing into little pieces and add them to the cream in a saucepan. Bring to the boil, remove from the heat and then whisk – by hand or electrically – till thick and smooth. Ice the cupcakes, smoothing the tops with the back of a spoon, and stand a cherry in the centre of each.



anak anak..... berbuluku..



Ini CUMI... over manja yer.. dan makin comot.. aku mandikan masih cam comot gak...


Ini anak CUMI..
ada 5 ekor anak dia..
tapi 4 mati..
tinggalla si MILO CAIR ni..



Ini anak2 CIKI... yg dulu aku pernah letak pic dia main air dlm bilik air masa aku basuh baju...
ada 3 ekor.. yg hitam tu..sangat hitam.. takde setitik pun warna lain..


si MILO sedang menyusu


geram aku dgn gambar nih.... anak si CIKI...
harus aku balik picit2 dia nanti..hehe

Tuesday, March 2, 2010

ecah

aku extreme busy..takleh tulis panjang..
ni aku babysit ecah semalam