Friday, December 26, 2008

hibernasi

aku berhibernasi dari alam blog...

YEAY CUTI 9 HARI!!!

Friday, December 19, 2008

notification

aku suka kwn aku leh tulis camni dlm bank transaction tuh..hehehehe

This is to inform you that XXXXX has transferred RMXXX to your Maybank account for mak dah masuk duit kat ang on 12/19/08 14:34:03 via Maybank2u.com.

renungan pagi Jumaat

"Tidak perlu mencari teman secantik Balqis, andai diri tidak sehebat Sulaiman.


Tidak perlu seteguh Ibrahim, andai diri tidak sekuat Hajar.

Mengapa mengharap
teman setampan Yusuf, jika kasih tidak setulus Zulaikha

dan mengapa didamba
teman hidup sehebat Khadijah andai diri tidak sesempurna Rasulullah SAW
...."

Thursday, December 18, 2008

.

Wednesday, December 17, 2008

blog

Kewujudan blog ini semata-mata ruang atau tempat di mana aku boleh luahkan apa yg aku rasa dlm hati aku…

suka..gembira...marah..sedih.. geram...segalanya...

Sebabnya if aku komplen bebanyak kt org…bukan sume org suka nk dengar…
Dan bila aku marah bukan ada org yg volunteer tuk jadi tempat aku lepaskan kemarahan aku…
Kiranya blog ni ala2 terapi menjerit…sbb aku pernah baca org kata if stress pegila menjerit..luahkan segalanya…..
Mana la aku nk carik lokasi menjerit plak..
Dr bumbung bangunan ofis?

Serius aku tak pernah luahkan perkataan2 memaki hamun yg dahsyat secara terang-terangan….
Cam mana org tu buat aku marah sekali pun.. aku masih boleh kekadang berjumpa dia dan senyum…. Bukan hipokrit.. Cuma aku x reti dr kecik nk marah2 camtu..
In another words aku nk lebih suka pendam… tapi bila segala ruang tuk aku simpan kemarahan…geram..x puas hati aku da hampir penuh…jadinya aku perlukan medium lain yg aku boleh simpan segalanya ini..

Jadi kesimpulannya… bagila aku kebebasan nk menulis benda-benda ni…dan biarkan kemarahan aku sampai dlm blog ini… baca … dan sila la nasihatkan aku

tapi jgn trigger atau provoke atau mengapi-apikan aku untuk jadi lebih marah di luar blog..


Sekian terima kasih..

Monday, December 15, 2008

pencuci mulut hari ini..


aku beli Cheese Lover & Double Choc Crunch

tak berhak ke?

aku tak berhak marah?

ni kan ke blog aku...lainla if aku marah live pun...
tp aku berhak la gak nk marah live ke siaran ulangan ke...siaran tertunda ke...
aku bukan lembu yg dicucuk hidung...
aku manusia yg diberi akal fikiran dan juga perasaan...

semoga kalian ( semua yang baca blog ni) bahagia.....AMIN

Friday, December 12, 2008

esok

ada date dgn 'boifren' ku...Amirul Sufie..



-makan kat shogun pyramid

- tgk wayang Los and Faun



katanya mls keje..nk MC...

kau & aku pernah ...

pernah berjanji..(janji kot...or borak-borak kosong..kot..)

- aku akan cuti seminggu untuk majlis kau..
- aku akan buatkan cupcake yg comel tuk majlis kau walau aku terpaksa bercuti 2 minggu
- aku akan hadir pada semua peringkat majlis kau
- aku akan ada pada hari bahagia kau...

tapi kalau

KAU TAK JEMPUT...atau KAU MEMANG TAK INGIN NAK JEMPUT..

takkan aku nk TERHEGEH-HEGEH...BODOH!!!

STOP ALL THE NONSENSE la...
takyah nk canang cerita AKU yang tak nak pergi atau AKU yang tak nak kawan dengan kau..

TAK NAK PERGI tu BERBEZA dgn TIDAK DIJEMPUT yer...
ko sedap-sedap mulut bagitau aku TAK NAK PERGI tu kenapa??
belajar tinggi-tinggi..tahap master bagai..benda simple pun takleh nk bezakan..

aku da penat nk diamkan diri..
tapi siapa aku... nk bela diri pun tak dibenarkan...
hanya kerana MEREKA LEBIH MEMPERCAYAI DIRI KAU....dan CERITA KAU...
yeay... KAU MENANG!!!!!

kau buat dorang labelkan aku sebagai

- kawan yang tak tepati janji
- kawan yang tak boleh nk tengok org bahagia (FUCK OFF LA... )
- kawan yang memang tak boleh diharap
- kawan yang manis di mulut sahaja...

kau rasa aku rasa bangga la bila jumpa kekawan lain dorang keluarkan statement2 di atas.. tanpa mengira tempat... di shopping complex..di food court...mahupun di stesen2 LRT, Komuter, Monorel...

seteruk-teruk aku kau labelkan..aku rasa aku x pernah gagal untuk hadiri majlis kawan2 yg rapat dgn aku..walaupun aku kena korek tabung atau tumpang orang lain..


JAJA lah kemana sahaja cerita itu bagi meramaikan umat hadir ke majlis kau itu..
dan hasutla sebanyak mana kawan2 yg ada...


semoga berbahagia NOORWAHIDAH ABDUL WAHAB.....




p/s : entry mmg EMO...tp aku tak larat..aku bukan artis pun...dan yer... ko mmg laku dulu dari aku... TAHNIAH

Tuesday, December 9, 2008

SAR..save & rescue di rumahku..

ha.. ni la...
kena wat operasi SAR plak..
tgh elok2 bermain kejar2 kt sebelah rumah..
alih2 tah mana dtg sekor anjing hitam...
lalu... ketiga-tiga lari lintang pukang..
sekor ni plak leh wat aksi panjat pokok...

ha kan da sangkut kt atas pokok..
tinggi plak tuh..
da pandai naik..pepandai la turun..
tp dlm 15 mins lepas tu aku tgk semut2 da hurung dia..
da kelam kabut da rupa dia..
if dia terjun akan terus masuk longkang besar tepi tu..
yg aku pun x sanggup nk terjun selamatkan dia..

akhirnya terpaksa aku paksa adik aku bangun dr tido..
panjat pokok selamatkan si bertuah ni..
penuh satu badan dia dgn semut...
kesian..sib baik x kena panggil bomba selamatkan kucing nih..

dan lepas itu...ada lagi si anjing hitam tu lalu..
kucing2 aku da kelam kabut nk larik..
aku kejar dorang sbb da nk masuk longkang besar tuh..
dlm kelam kabut aku nk kejar..
aku langgar pintu gril dapur..
perggghhhh nk patah rasa tgn kanan nih....
semalam lebam tak ingat punya..biru kehitaman jadinya..

nk tido pun susah..aku nk mengiring belah kanan..
terhimpit...adehla..sakit betul..
takpe..demi menyelamatkan buah2 hatiku tu..

yg aku sendiri punj x reti nk bezakan dorang...hehehehehe

apa yang mak aku masak semalam..


MAK aku masak :

-nasi himpit
-kuah kacang
-kuah lodeh
-rendang ayam
-sambal tumis udang
-wajik
-pecal
-asam pedas ikan pari

AKU masak :

-brownie

menu seharian semalam.... aku makan setiap 2 jam rasanya...
mengharap menu2 ni masih ada bila aku balik nnt..
nk makan nasi himpit dgn kuah kacang!!

memandangkan musim hujan..dan kedua-dua adik lelaki aku berada di rumah...harus aku call mak aku suh simpankan.......

buah sukun ni takde kena mengena dgn menu semalam... cuma dia ada kt sebelah rumah aku...tunggu masak jer....sedapnya sukun goreng waktu hujan....

anak-anakku



Friday, December 5, 2008

ask she to call me back

huhuhu..
selaku tukang angkat call dan menerima pesanan..
di petang hari jumaat ini aku diminta untuk sampaikan pesan ini :



ASK SHE TO CALL ME BACK



panggilan itu adalah dari...
seorang JURUTERA PROJEK....U*W ADVANTECH..



aku nak balik carik buku english...
i learnt something new.....

Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya Aidiladha



Jemputla dtg rumah...
mak aku kata dia plan nak masak

BANANA PANCAKE = LEMPENG PISANG

jemput sume datang...

semalam

6.23 pm - naik komuter kt KL Sentral
7.23 pm - sampai stesen komuter klang
7.40 pm - sampai rumah

8.00 pm - main2 dgn anak kucing
8.15 pm - tgk Food Paradise kat chnl 707 pasal aiskrim...yummy
9.05 pm - tgk Rona Roni Makaroni kat Astro Ria
9.15 pm - bosan...
9.25 pm - makan lempeng pisang mak masak..makan Surbex Zinc (seumpama makan 4 biji tiram...hehehe iklan radio) sebiji...
9.30 pm - masuk bilik ...baca Cleo Dec 08

tah bila aku tertido....

11.28 pm- terkejut..sejuk sgt..hujan lebat.... ms tgk jam..la br 11.28 pm..
3.30 am - terbangun.. tgk jam... kata dlm hati..."oh ada lagi 2 jam tuk tido " hujan masih lebat..
5.30 am - jam bunyik... tutup jam...
5.50 am - mak kejut..bangun..kuar bilik..landing atas sofa lak..
6.00 am - bangun...menung dpn almari... amik baju n iron...
6.30 am - keluar rumah...g komuter....g keje...


tu jer...

Thursday, December 4, 2008

tv..

sejak minggu lepas aku asyik tengok rancangan pasal haiwan jer..
bukan kerana aku lulusan Zoologi..
tapi entahla...
dah tertekan ke chnl yg tayang rancangan haiwan..

ahad lepas aku tgk Tv9...
citer pasal sorang kakak ni keja SPCA..
jaga kucing...aku sgt la suka..
cam rasa nk dok sana...dgn kucing2 tuh sume..bestnya if aku leh buatkan satu rumah kucing camtu... (ni pun da berangan nk buat kandang kucing tuk 3 ekor anak kucing baru aku..)
sedih bila tgk kakak tu nangis bila org adopt kucing tu..
yelah da hehari dia jaga..tetiba je org amik...sedih la...
suka gila tgk kucing kaler2 yg banyak kt situ...

i love felis domesticus sooo much....

pastu mlm tadi lak aku tgk oprah... dia tunjuk pasal angel's gate..
cam hospital/ pusat perlindungan haiwan yg cacat/sakit..
sedih aku tengok...siap nangis2 lagi...
yelah tgk anjing yg takde kaki nk jalan..
cacat kaki ...lumpuh..
ada seekor ni lumph dr leher ke bawah..
walau dia anjing...dia tetap mahluk Allah...

pastu tgh2 shooting ada anjing jantung dia stop..
huhuuh mengalir air mata aku...
dedulu aku selalu drive g keje lalu kaw perumahan..
selalau sgt nampak kucing da kena langgar..
aku sure nangis la..
sedih gila.....

ni laman sesawang pasal rumah perlindungan haiwan cacat/ sakit dlm Oprah semalam :
http://www.angelsgate.org/

Wednesday, December 3, 2008

dari gelap ke mendung..menanti sinar matahari menjelma...

apa ke halnya tajuk cenggini..
camni citernya..

aku ada kawan..walau x berapa ramai la kan..
tiba2 menghubungi HP ku setelah bebarapa bulan..
alih2 ajak aku bergembira...
mestila aku suka..
tp bergembira aku bukan sama style aku bergembira 2 thn lepas...
bkn seperti aku sebelum julai 2006...

aku tolak dgn baik ajakan beliau..
tp apa aku dpt..
"ko ni kedekutla...duit koyan-koyan nk buat apa....sombong da skang tanak kuar dgn aku.."
"tanak holiday dgn aku" " ala baper je kosnya.."
dan panjang lebar lagila ceramah dia... pasal ketidakpuasan hatinya...

bacalah wahai sahabatku (wahahaha camla dia baca)
masa aku lalu zaman gelap....
antara julai 2006 - dec 2007..
dimanakah dikau?
tak sekali aku berada dlm 'guest list' ko tuk bergembira kan..
tak sekali pun ko tanya aku ok ke tak..
ko risau aku rompak ko ker?

ko hilang/ senyap begitu sahaja...atau kau berhibernasi??
takpe aku faham..
cuma ada la dlm x sampai 5 org ada dgn aku dlm zaman gelap aku tuh..

sekarang bila ko dgr aku da kembali kerja dlm dunia O&G..yg aku tatau ko tau dr mana...
ko kembali semula...
pastu bila aku tak kata YA..ko ngamuk..

ketahuila...walau aku da kuar dr zaman gelap..
aku masih mendung... tatau bila nak cerah...
bank-bank masih lagi mintak aku masukkan duit...
bila dorang tak call mintak masukkan duit...
maka masa itu mungkin aku akan kata YA pada kau ok.....

atau...
apa kata kita holiday kat morib je ke...
boleh??? :P

now & forever, cintaku forever, metrosexual

sume tu tajuk film aku tgk kt tv...

ada satu masa tu au x ingat dlm bln nov rasanya...aku tertukar channel ke RTM1..
ada cerita Cintaku Forever..yusry KRU dgn sape tah nama minah indo tuh...aku tgk da nk habis da... citer pasal dedua jatuh cinta but dedua ada sakit kronik.... mls nk komen citer tu...

dlm 2 minggu lepas tu aku tgk channel Kirana... ada cerita jepun...
pun da nk habis cerita da aku tgk..
tp ...laa...sangatla same yer... dgn cintaku forever tu... tajuk pun da nk sama...
ke mmg dorang da bgtau cite dedua ni saling meniru? aku x sure plak film mana yg kuar dulu...
huhuhuhu....

ditakdirkan plak aku tgk dedua citer ni dlm masa terdekat...
itu jer nk citer...hehehe



METROSEXUAL

ni plak citer filipina..aku tgk kt kirana mlm tadi..
citer pasal 4 org kawan ni sibuk nk selidik bakal suami kawan dorang tu betul gay atau tidak..
memacam la teori yg keluar.. dan aku dok angguk jer terhadap teori2 tu sambil mengaplikasikannya kepada kawan-kawan tidak lurus aku....pastu aku gelak sesorang...
dah la tgk dgn adik-adik lelaki aku...
hahahaha..

sian akhirnya x jadi kawin bila kebenaran terbongkar yg pengantin lelaki tu gay..
cuma dia x perasan naluri dia sendiri...katanya...
dia kata dia tipu diri sendiri of not being a gay...
bullshit sgtla....

Allah ciptakan manusia sempurna... hanya ada lelaki dan wanita... dan dijadikan berpasang-pasangan... bukan berpasangan sesama jantina...

teringat kata-kata kawan gay aku "i'm born as a gay"
MasyaAllah..masa tu aku mampu mengucap jer..
dan diikuti dgn ceramah agama x formal kepada rakanku itu...
berdoa je dia kembali ke jln yg benar...

dan lelaki2 lurus yg gatal di dlm tren..sibuk nk gesel2...aku rasa bakal bawak jarum peniti la..
apa ekk rasanya jarum peniti kena anu kamu???
mari kita rakamkan.....
if x rasa apa..aku rasa picagari sesuai kot.....

susahnya..senangnya..cepatnya..

susahnya..
nk download borang Notis Pilihan Mencarum Melebihi Kadar Berkanun KWSP nih..
dr semalam try..asyik busy..baru dpt pagi ni...

biarlah EPF aku 11%...3% tu cam takde beza sangat tuk aku yg bergaji ala2 kais pagi makan pagi..kais petang makan petang...

senangnya..
nk claim rebate petrol guna www.posonline.com.my
isi je no kete dah link ke JPJ... n isi la no akaun bank yg mana nk masukkan duit tuh..
takyah aku nk isi borang n beratur kat pej pos..

cepatnya..
cepat betul proses rebate...
isnin aku register kt posonline..
pagi2 ni da ada duit tu dlm akaun aku..
dan cepat jugak pertukaran angka dlm akaun aku berlaku..(huhuhu..byr hutang...)



segalanya di hujung jari anda....
hehehhehehe..

rentetan

rentetan cerita email aizul..
semalam aku saje reply email yg ada alamat yg sepatutnya aku hantarkan duit tu kan...
aku reply

weh...bglah no phone...aku nk bgtau details duit tuh... aku takleh access email..

so pagi ini..aku dpt reply...hehehe..seperti biasa in english la kan...

Dear As******,
i have no access to any phone,so please let me know via email if you can send em the details of the money transfer.Hope to read from you soonest.
Aziul

heheh siap ada typo tuh...
pastu aku ym dgn aizul...katanya email dia tu mmg dia takleh access dah... mmg terus jadi hakmilik org penipu tuh.... nk tipu pun agak2 la... org mesia yg mmg pekat loghat utara..tup2 speaking london plak dgn kekawan...mentang seminar kt London..
wahahahahahaha.......

Tuesday, December 2, 2008

email mengejutkan

pagi ni cam biasa aku borak2 dgn aizul dlm YM..
pastu aku kena g buat keje kt meja lain..
pastu aku nk smbg la chat dgn dia..
aku cek email..dpt email dr aizul..subject...S.O.S


inti email itu :


I hope this message finds you in best of health.I have traveled to the UK for a seminar,Unfortunately for me all my money has been stolen at the hotel where I lodged, I am so confused right now, I don't know what to do or where to go,I didn't bring my phone here so i have access to only emails, Please can you send me 1900GBP today so I can return home, As soon as I get home I would refund it immediately. Write me so I can let you know how to send it.Keep this to your self only please!!!
Thanks
Aizul

serentak dgn itu aku pun YM aizul...rupanya ramai kawan2 aizul yg lain dpt email ni..da..aizul sendiri plak takleh access email dia...

aku selamber reply dlm BM... aku ckp...

eh awat hang ada kt UK..bkn hang ada kt aloq setaq ka...

dan petang ni aku dpt reply dr email ni.....


Dear As******,
I am happy to read from you. Please send the money to me through Western Union Money Transfer. Below is my information you need to make the transfer;

Name : Aizul F****

Address: 110 Marylebone High Street, London W1U 4RY

I wait to read from you as soon as possible so I can have the money transfer control number and senders information I need to receive the money. Please hurry up!

Regards
Aizul

dahsyat na...kwn aku reply aku in eng semula...da tu g london x bgtau pun...huhuhuhh


wahahahaha memacam pesen org skang menipu...
dan bila aku google alamat tu....jeng..jeng...jeng...
hahaha alamat universiti...
huuh sampai ati masuk uni kt london x bitau...wakakakakaka

The American Intercontinental University
Universities & Medical Schools (School & Educational Establishments)
Tel: 020 74675600
Address: 110 Marylebone High Street London W1U 4RY View

sandal ini..

aku nak beli.... Ipanema sandal...

Friday, November 28, 2008

dessert hari ini..




cream puff & coronet Beard Papa Pavilion...
yummy...


aku malas betul....

Ni lah aku mls deal dgn melayu tau…spesifiknya warga kerja HASB!!!
Time kau dpt duit kutu tu…
Masa tu gak nak full amount.. takleh lewat sejam pun…
Konon nk shopping raya…
Bila time aku..leh plak nk separuh2.. separuh lagi hari isnin…
konon nk settle hutang2 korang dulu…
Weh…online banking ada…transfer jelah kat aku…BODOH…
Sumpah x halal duit korang makan hr ni baru tau…

** weh aku nk hantar kete gi repair… lagi penting dr masa ko nk pakai duit nk raya hari tuh….
dan keperluan aku lagi urgent....nk makan pun da takde duit nih....
plus if takde duit camne aku nk g keje…nk dpt gaji..nk bayar duit kutu korang nnt… haish…..

kadangkala...

"Kadangkala ALLAH hilangkan sekejap matahari....
kemudian DIA datangkan
pula guruh & kilat...
puas kita menangis, mencari di mana matahari...
rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita PELANGI...."

Siapa sebenarnya aku padamu..

lagu yg aku amat suka skang ni.... Cuba - Faizal Tahir... lirik dia mmg best....


Cuba kau dengar
Cuba kau cuba
Diam bila ku cuba
Tuk berbicara dengan kamu

Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk meluahkan rasa hati

Dan bila kau bersuara
Setia ku mendengar
Agar tenang kau merasa

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila
Tiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku…padamu

Cuba kau lihat
Cuba kau cuba
Renung ke mata aku
Bila ku kaku melihatmu

Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk menyatakan rasa sakit
Dalam diri

Dan bila kau perlu
Setia ku menunggu
Agar senang kau merasa

Maafkan kerana aku tak pernah
Terlintas tuk menulis pada mu
Salahkan ku
Tak mungkin lagi aku meminta
Untuk kau mendengar..
Untuk kau melihat ke mataku





**good guy always take care of others but forget to take care of himself...sigh...

Thursday, November 27, 2008

sebenarnya..

aku pernah ada blog...
wahahahaha boleh hilang memori begitu sekali...
tetiba aku terjumpa blog sendiri (disini)...bengong je rasa...

thn 2006..2 thn lalu..
pastu camne aku leh plak ada blog kt myspace....
wahahaha

ni da bukan short term memory lost..
aku mmg kena makan ginko nampaknya...

hahahaha...

tah apa apa.....

selamat datang

Aku byk sangat idea pepagi ni… tp aku jenguk feedjit gak..sajer je nk tau camne org sampai blog aku..
Ni lah antaranya :


Takoyaki jusco – sure la sampai sbb aku tulis pasal kegilaan aku kpd makanan ni…tp cam da slow skang nih… tatau kenapa


Pengkid in unisel – mmga da citer pasal pengkid…. Unisel pun ada.. sbb adik aku masuk unisel tp dia bukan pengkid


Kartunis sireh mrsm – errmmm aku mmg sek MRSM… n kartunis sireh tu plak super2 senior kt MRSM …aku suka tgk dia lukis pasal maktab..sebijik2 rupa maktab tuh..plus muka cikgu pun…hehehe..


Mengintai wanita mandi – apasal la plak aku nk mengintai pompuan nih….tak baik kang ketumbit…


Langsir smocking – ni sure pasal hr tu mak aku jahit langsir smocking


Comel menguap – si comel mana menguap yer..


Agak bosan entry kali ni (cam la selama ni x bosan…) …

Wednesday, November 26, 2008

silvered leaf monkey

ni la silvered leaf monkey @ lotong kelabu dlm bhs melayu...
motif tulis pasal lotong ni..
tgh aku browse pasal marmoset aku jmp pic nih..
teringat plak tesis final year UKM aku pasal lotong kelabu ni..
pasal lotong kelabu @ nama saintifik dia Tracypheticus cristatus yg telah terhabituasi dgn manusia kat Kuala Selangor..

tesis ni la yg kena baling masuk bakul sampah..
kena tengking..kena marah dgn supervisor aku...Dr Bad...
x leh balik sem break... kena kutuk kaw2..huhuhuhu
aku 1st student yg dia supervise sbb dia br balik dr US...
br jd lecturer...sure la agak nk perfect segalanya kan..

balik kepada lotong kelabu nih... actually haiwan yg lembut dan pemalu..
disebabkan pembangunan sekeliling...maka dia kena adaptasi terhadap pembangunan gak..
maka bykhabitat yg terhapus...dan lotong pun antara yg mengalami impak terhadap kemusnahan habitat semulajadi mereka..
hahaha sangat la ilmiah..

antara spesies monyet yg aku suka la lotong ni...cute..
lagi satu aku suka ungka...sangatla comel... bukan sebab aku pernah suka seseorang bernama ungku.. ;)
ungka @ gibbon...lagila manja n lembut..bulu dia pun lembut cam teddy bear....
pepagi suka nk panggil aku n suka if tgn dia diusap2...eh..kat mana plak ni..
ni da citer pasal aku latihan industri kat zoo negara dulu..rindunya...

oleh sebab da sampai bab gibbon comel n manja kt zoo..
aku teringat lak pasal dlm lif semalam..

ada bro ni dok suggest kwn dia g Bukit Merah Laketown..
ada Pulau Orang Utan...

ada cebisan dialog :
A : ko pegi la org utan island tu... boleh duduk dekat dorang...punyala besar..cam king kong.. (tone suara penuh perasaan yerr..)

errkkk abang ni pernah tgk citer king kong tak..besar mana binatang tuh..
mmgla muka org utan lagi besar dr muka manusia... dan tangan pun lagi besar...
aku sebulan dok jaga org utan... baik org utan ni..dengar kata...cuma bila mood tak baik tu pepandai la pujuk....
sangat pandai merajuk if aku x layan dgn saksama...:D
eh balik kepada citer abang tadi....

abang A, org utan kaler coklat....king kong kaler hitam...yg samakan depa sbb depa dr kumpulan mamalia...err manusia ni mamalia gak kan..

sudahhh aku merepek di petang hari...



**aku benci cimpanzi....

semuanya di hujung jari anda...

hari ni..aku da selesaikan byk benda hanya online..

hahaha... senang je kan...dan banyak jugak duit aku yg keluar....huuhu..

Tuesday, November 25, 2008

Cancer (Jun 22 - Jul 22)

Horoscope aku hari ini...



The Bottom Line
The feelings you have been trying to hide refuse to be hidden, so open up already!

In Detail
The feelings you have been trying to hide refuse to be hidden! Today, they are going to start oozing out of you whether you want them to or not -- so do yourself a favor and just open up already! You are no longer indecisive about what you really think, so why not let people know what it is? It's not like you're going to change your mind or anything. And they really do want to know what you think. So stop being evasive and start being more forthright. (yeah... i shud do this...)

Depression (mood)

FROM WIKIPEDIA

There are many symptoms to indicate if someone is depressed.
Some of the symptoms are,
  • empty mood -YA
  • difficulty sleeping -YA
  • change in appetite -YA
  • anxiety or panic attacks -YA
  • and thinking about death or suicide -TIDAK

Another sign of depression is if an

“individual pulls away form others, isolating themselves within walls of apathy, indifferent to those around them” . -YA

These are warning signs to a depressive mood. Any one of these symptoms can develop into a different type of depression.

mmg org tak perasan kot..tp ni la aku sejak sebulan yg lepas.. g keje..balik..makan tido..bangun balik g keje...

aku avoid sume jenis hubungan...i mean... aku tutup facebook, myspace, aku x reply sms/angkat call (camla ada hehari) x reply emel... aku mmg with empty mood...sume empty.. aku tgk sume dgn perasaan kosong... org kata aku ikut hati... it is easier said than done....

aku avoid sume org... esp yg ada hubungan with significant other... yg tgh sibuk bercinta...sibuk nk kawin...sibuk nk beranak... sebab apa...SEBAB AKU JEALOUS...nanti aku marah diri aku.. kenapa aku tak jd camtu...lepas tu aku sakit hati...pastu aku sedih.....nangis..pastu aku tatau nk citer kt sape...so..pendam..bila pendam dia jadila camni... lost... empty...

avoiding everything @ everyone that can trigger stress....

thank you very much to my dear apis..

dia call mlm td..... aku mmg emo mlm td.. alih2 dia call "as u ok?" sbb dia br perasan facebook aku da takde... he said sorry for not being there for me... mintak maaf bebanyak sbb dia tatau pasal aku.... sorry for neglecting me... sweet sangat aku rasa... bukan salah dia pun.. of all people...he's the least yg aku rasa akan ada untuk aku .... i mean being there for me... plus dia busy dgn assigments..final exam...life with his frens... his new 'fren'...

we talked about lots of things... pastu dia kata..u shud learn how to treat or be friend wif straight guys....(lepas aku citer camne 3 org mamat straight yg kawan dgn aku sbb nk breast aku jer....pervert sungguh... nobody knows every single details ..kecuali apis..)..

Terkeluar gak citer pasal aku leh jealous about lil things as hp x bunyik..or tak dpt any sms tuk berhari2...infact seminggu pun ada... he promised he'll call...missed call je if dia free.. so hp aku x lah senyap...hahaha bengong but he did makes me smile n laugh la mlm td... talked about 'OUR' ewan... n gelak2 kan budak kecik tuh....

this morning.. setelah berbulan takde sms masuk pepagi....ada sms "morning.." dr APIS..

aku selalu je rasa aku x sama league dgn apis ni... lifestyle dia yg amat terpesong...but at times camni.. what can i say....

MOHD HAFIZ. THANKS A MILLION..

betulla itu dia...

betul instinct aku..
memang betul dia dlm tv hr tu...



mlm td dia call..
aku bebel kenapa nk buat aksi camtu...
katanya krew tv suh berlakon...
tp dia bukan yg diinterview...
dia 'kawan' kepada yg diinterview..



walaupun di blurkan sampai ke pinggang..betul tekaan aku rupanya.....

Friday, November 21, 2008

makan..dan makan..

semalam da la lunch yg sgt heavy...
pastu aku beli karipap RM2 ada 5 ketul...
aku mkn satu sblm balik....tea time katanya..

alih2 aku cam salah timing plak semalam..
apsal aku terlepas komuter ke Klang yg kul 6.03..
kena naik komuter 6.23...
aku rasa balik cam biasa..
dan kelajuan aku berjalan pun cam biasa..
or jam kat LRT KLCC tipu aku..
sbb aku slalu naik LRT kul 5.51 aku sempat catch komuter 6.03.
semalam aku naik LRT 5.47 lagi....
huhuh jam LRT tu sabo aku!!!
eh aku nk citer pasal makan..apahal lak pasal komuter..

sebabnya kelewatan 20min menyebabkan aku tercacak extra 20mins kt stesen = aku lapar..
hahahaaha
sampai je klang..
aku bergegas ke Jusco Bukit Tinggi...
beli Takoyaki fav aku tuh..
3 biji unagi...best..best..

samapi rumah plak...
aku nampak puding jagung dlm peti ais..
huhuh...ngap lagi..
aku mandi...lepak depan tv...
tetiba mak aku goreng cekodok bilis..
cicah dgn kari ayam....aduhla...sedap gila..
aku makan lagi...
tgh2 makan aku teringat karipap dlm beg...hampeh kan..

aku pi panaskan...pastu aku makan separuh ketul..yg lelain adik aku habiskan..
hmmm memacam aku makan..
kari ayam tu plak siap ratah ayam2nya...
sedapnya...cekodok ikan bilis cicah kari ayam...dengan kentang lagi..
memang superb la mak aku masak...
aku akhiri mlm aku dgn makan puding jagung (lagi!!) depan tv....

wahahahaha harus ada yg tanya mana pegi diet aku..

tak baik tau lawan ckp mak...
mak aku suh makan..aku makan la...

sian mak aku masak sesusah....



hehehheeheheh....

Thursday, November 20, 2008

company's lunch

Alhamdulillah..

kekenyangan...
hr ni lunch company kat Madam Kwan's Pavilion..
sesuka hati memilih makanan..
sib baik la boss omputeh aku tu makan jer..
what we had :
  • Nasi putih
  • Kari kepala ikan
  • Otak-otak
  • Kailan goreng
  • Taugeh goreng dgn ikan masin
  • Sambal petai dgn udang
  • Omelette
  • Assam sotong

yg paling aku suka...taugeh, asam sotong & sambal petai...pergghh memang sedap.. recommended la..

kari dia not so sangat... otak2 pun yg beli kt pasar mlm lagi sedap ...next time nk order dishes (assam sotong, sambal petai & taugeh) ni lagi la...

dan..otw balik..setelah sebulan lebih pakcik karipap takde...dia ada..so aku tanya lama pakcik takde kat sini..dia kata pakcik traveling..huhuh aku buat muka blur...

dia explain...if selalu kt situ nnt org muak..so 2 hr kt sini...2 hr KLCC.. 2 hr Jln Tengah..ikutla mana sempat.....

ohhhh..marketing strategi yg amat bagus..buat aku merindui karipap dia sampai kena beli RM2 ...hahahaha tp mmg berbaloi... karipap pusing yg rangup di luar..inti padat dan sedap!!!

entry pasal makan jer nih...x sabar nk ke Saisaki Japanese Buffet bersama Amirul.....

dia ker?

mlm td selepas makan malam...
aku pun seperti biasa melepak dpn tv..
tekan2 channel carik yg best..
tetiba aku tersangkut kat TV3....
ada rancangan 360..

wartawan penyiaran tu aku kenal..
bestfren kpd kawan tidak lurus aku (=gay)
dan topik mlm td adalah... GAY...
ms aku tgk...wartawan tu tgh interview 1 couple ni..
aku punyalah tengok beriya-iya sbb dorang blurkan figure n tukar sore mamat gay tu..
bukan aku nk tau dia hensem ke tak..
aku nk pastikan itu kawan aku ker??

tp takkan la si wartawan tu nk exposekan kawan sendiri..
sian plak la...walau pun hakikatnya benar yg kawan aku tu gay..
dan akhirnya...aku rasa bukan kawan aku la mamat gay yg dia interview tuh..

lepas tu...tunjuk pic pasal satu kelab kt jln P Ramlee...
kelab gay..
aku tau kelab tuh.. LQ..macam la penah sampai kan..
kekawan astro aku suka lepak sana...
motif pun x diketahui...

entahla..dunia...dunia..
aku x sanggup nk tgk clip yg couple gay tu dok usap2 tgn sesama mereka..
ayarkkk.....
sbb kekawan gay aku tak pernah lak bermanja bermesra bersama 'couple' dorang depan aku...
takdela nk peluk sakan ker..
belakang aku lain la ceritanya kan..

...
sebenarnya byk benda nk tulis..
tp aku cam tak reti nk susun ayat..


satu benda penting aku nk tulis..
PESANAN KHIDMAT MASYARAKAT DARI ARACHNIDA...
insiden pagi tadi..
nnt aku tulis...khas buat semua LELAKI....

Wednesday, November 19, 2008

mereka comel



mereka ini comel bila menguap..
tp adakah manusia akan jadi comel jika menguap seluas ini mulutnya..
ni citer semalam..
aku naik LRT ke gombak sbb nk jmp kwn aku..
ada sorang mamat c**a ni duduk n aku berdiri depan dia...not exact depan..
depan dia ada minah c**a ni n aku sebelah minah tuh..
dr aku naik...mamat ni asyikla menguap..
dah la x reti tutup mulut..
pastu selagi boleh luaskan mulut dia..selagi itu dia dia nk nganga..
1st time ...sume buat bodo...tetapi bila udara berbau itu menerjah hidung..
mula la ada muka2 yg tetiba terkejut dgn aroma itu...
pastu dia menguap lagi... time ni aku da pusing kepala arah lain..
x sanggup nk bau mulut dia...same gak dia masih x tutup mulut n menyebarkan bauan itu..
aku kira lebih 5 kali dia menguap...
by the 3rd time minah c**a yg exact depan dia tutup hidung asal nampak dia cam nk menguap..
depan2 dia minah tu tutup hiudng sambil buat muka x tahan busuk ..
mamat tu buat bodo..
camtulah hingga kali tah keberapa tah...
busuk x hengat...dah tu ingat cantik ke nguap sebesar2nya..
hish pengotor gila...
baper banyak anak cucu cicit setan masuk dlm mulut dia..
beradab la yer..walaupun dimana anda berada...
pesanan khidmat masyarakat daripada saya...

Tuesday, November 18, 2008

bagaimana mereka sesat

camne dorang leh sesat ke blog aku..
antara yg aku dpt dr FEEDJIT LIVE...

hehehe kelakar plak aku rasa dgn search keywords camni sesat ke blog aku... main netball kain leh koyak?? main netbal pakai baju kurung ker?? or skirt..kain batik?? hehehehehe

myspace pakai pinafore? hehehe org2 dlm myspace yg pakai pinafore? adehla dek oii akak ni pakai pinafore sampai form3..(ms tu comel lagi...) sampai kena sumpah dgn ustazah sbb x pakai bj kurung...dia kata "katakanla awak balik ni kena langgar keta...meninggal..x sempat taubat"....huhuhu...seorang ustazah mendoakan anak muridnya cenggitu.. smpai ujung taun aku pakai pinafore gak.... tu pasal PMR Pendidikan Islam aku dpt B kot...huhuhuhhu

pengkid pakai bj melayu....ala dek non oii... akak x snappy2 plak pics masa dorang berbaju melayu...nnt akak anjurkan open house raya haji ke...so tema kena berbaju melayu...masa tu leh la upload ke dlm blog ini...

aku suka la...menatang feedjit nih....

cuti sekolah, cuti semester, kasut koyak, tren rosak

hmm semalam...if aku ada darah tinggi sure da kena masuk wad...
memacam jadi..

CUTI SEKOLAH, CUTI SEMESTER

yeay..cuti sekolah dtg lagi..(cam tora dtg lagi..)
plus cuti sem tuk sesetengah IPT pun da ada yg bermula..
semalam aku beriya balik awal...seawal 515 aku kuar opis..
since aku kena jln melalui aquaria, KLCC...maka...
ramai betul rombongan sekolah kt Aquaria n KLCC...

yg kurang manis pada pandangan mata aku...
bebudak kecik... aku rasa dlm f1 kot...
kecik jer bebudak nih... berpeluk sakan kt parking lot Aquaria..
sambil sang jejaka(err..jejaka ker...) sibuk2 nk kiss pipi the girl..
gegirl (yucksss..aku yg geli) plak dok gelak2 manja elak2 pipi dia..

adehla...aku sangat yakin bebudak tu belum pun sampai umur 15thn...
aku rasa pemandangan tu mungkin da selalu nampak..tp kt tgh2 parking lot..
time org balik keje..
da la ramai yg lalu lalang...
dah tu dorang melayu plak....

hmm ..aku meneruskan perjalanan...masuk je KLCC...
tu dia....penuh bebudak...
best ker melepak kt KLCC..?
memacam pesen aku tengok...

oh di dalam keramaian org dlm KLCC tu..
aku terserempakd gn sofie..
dah dekat 2 thn x jumpa dia..
dia tgh tggu kawan dia..nk g outstation ke s'pore..
ckp lebih kurang sbb aku nk balik cepat sgt....

kt stesen LRT plak..
hmm pun penuh bebudak... suka suki bergembira sambil tggu LRT..
aku nk je kata..."adik..balik la seblm atau selepas office hour, jgn penuhkan LRT ni x tentu pasal.."

KASUT KOYAK

setibanya aku di stesen KL Sentral..
menugggu KTM Komuter plak..
mmg ramai lebih dahsyat dari biasa..
tren sampai...
aku ditolak dahsyat...last2 aku takleh masuk...
padan muka aku n padan muka org belakang yg tolak aku..
wahahahahah...

next tren...menunggu dgn perasaan yg amat marah dlm hati..
aku beratur...org kedua dr depan..
pengumuman da pesan "sila beri laluan kepada penumpang yang hendak keluar terlebih dahulu"
aku pun tggu org2 tu kuar..
sungguh sopan sungguh mereka..seolah2 baru sampai stesen amsterdam...wahahaaha
alih2 makcik belakang aku menolak aku dgn sekuat hati..

dan tetiba aku rasa kaki aku takleh angkat..
aku pakai kasut yg ada tali kt belakang..tah camne masa aku angkat kaki..
makcik itu sudah pijak kasut aku..sekuat hati..
sambil dia menolak badan aku..
camne aku nk gerak...last2 aku dgr cam bunyik benda koyak..
hmm...kasut aku koyak......aku toleh pandang makcik tu..
dia buat muka bodo x bersalah..
hangin aku...ingat da nk cocok dia dgn payung yg aku pegang...
bengang aku sepanjang perjalanan..
n makcik ni mmg kaki rebut...
ada org nk turun...org tu br angkat punggung... sibuk dia nk muatkan punngung dia gak kt seat tuh...
sabar2 la kan....ko tu da la warga emas...
sure org bg seat...hish....


TREN ROSAK

setibanya di stesen Bukit Badak...sblm stesen Klang..
alih2 komuter tu mati...
hmm...
pastu lampu n aircond on balik..
x leh gerak yer..
10mins tersadai..
aku rasakan la...sbb sblm bukit badak stesen padang jawa..
lepas stesen tu komuter lalu bwh satu jambatan ni..
akua da dengar cam benda jatuh atas bumbung komuter..
cam batu pun yer gak...waktu koc yg aku duduk tu br lepas jambatan tu..
aku rasa benda yg jatuh da kena kt wayar yg berselirat atas komuter tu..
sbbkan sistem malfunction...

dlm 20minit tersadai kt Bukit Badak..
br ada annoucement kata komuter rosak...
sila naik komuter yg akan tiba di patform bertentangan..

hmm maka adalah rombongan yg kena naik jejantas nk ke patform sebelah..
adalah dlm 100 org..

sungguh letih betul la semalam..
beriya aku nk balik awal..
kul 8 gak br sampai..............

errmmmmm....
sangat meletihkan dan penuh aksi sungguh hariku...
:)

nota ujung entry : paper semalam ada pasal Rosma (wife najib) ckp pasal senaman penting...aku nk suh dia g melawat stesen lrt/komuter waktu peak hours... haha betapa berkejaran mengejar tren supaya x terlepas, weight training (thn diri dr jatuh) , ketahanan otot tgn n kaki....da sgt biasa di tempat2 ini..sila la buat lawatan yer...

Monday, November 17, 2008

motif buat cupcake???

ingat tak citer dia ni yang bf-dia-laki-org...
hr ni aku mmg invisiblekan diri dr YM..
aku pilih nk YM dgn org2 tertentu jer..

Pepagi lagi DIA INI da sms aku...
" kau kemana?sihat tak? take care "
pastu aku x reply sms....dia YM
" kau ni ada ke tak? ok ke.. hope everything allright"
aku x reply gak..

alih2 aku tgk ada emel dr dia...

emel dia takde isi pun..cuma tajuknya "tgkla BF aku buat cupcake"
tu jer...
dlmnya ada pic cupcake yg dibuat oleh BF dia iaitu suami kepada seorang isteri yg telah melahirkan anak seramai 2 org secara sah...

errr... aku rasa cam citer Norman Hakim plak....
aku tgk je pic cupcake tu...
motif buat cupcake..amik pic n hantar kat GF??
dia bagi tak kt anak2 n isteri dia??
hish nyibuk plak aku kan....

aku beriya la ingat dia sgt concern aku x online YM/reply sms..
kot2 aku meroyan ker....(eh tu kes Abby..ahaks..)
errmmm motif lain rupanya..
sbb aku jer yg tau BF dia laki org...
or sbb aku takde BF cam dia yg leh aku bangga2kan...
hahaha

sukati ko lah makcik oii......

lagi satu...
tgh hari td..aku kuar makan dgn ex-colleague aku suatu masa dulu..
antara topik lunch hr ni adalah citer norman hakim dlm Melodi semalam..

pastu tetiba kwn aku nama eja tanya colleague dia (aku x kenal) hany nama dia..

eja : kenapa ko tak kawin dgn bf ko tuh
hany : tak boleh..cinta terlarang
eja : err...bf ko pengkid ke?
hany : tak la.. laki orang..
eja : (muka minah ni terkejut..terdiam jap..)
hany : aku mmg suka laki org...sbb ada experience n kaya....

masa ni aku mmg terkujat gila...adehla...minah hany ni da 28 thn yer...pemikiran Ya Allah shallow gila....

eja : so baper umur bf ko..
hany: ada 2 ..satu umur 29 satu umur 28

aku lagila terperanjat...umur2 camni..bukan ke br nk bina hidup... betulkan if aku salah... apa maksud dia kaya ekk..
aku mati2 ingat lelaki2 tu cam da 40++ stabil..kaya nk mati ada mansion....kete bersusun dpn rumah... ermmm....

eja tu terdiam kejap sbb katanya dia tetiba rasa risau if minah hany ni amik laki dia..

oh dunia..
minatk jauhkan la..
if aku nk kawin sgt pun aku mmg sebolehnya nk elak suami org..
pikir la perasaan isteri dia..plus anak2 kan...

huhuh memacam sungguh.....

Main-main make-up

semalam..ahad..cam biasa byk keje kt rumah..
hahaha banyak la sangat..
tetiba kul 950am mirul call..
kebosanan di ofis..


borak2 n dia suggest tuk lepak2 petang2 lepas dia keje.
aku bitau takde duit.. dia kata ala kita tong2 plus dia teringin pizza br tu..
japan + itali..
aku ikutkan jer..








kul 430 dlm ujan lebat mirul sampai SACC..
aku da sampai awal sambil g belek buku kt MPH..
ada buku all about cookies..
hehehe sempat salin basic cookies recipe ni..





seterusnya ke agenda utama..PIZZA HUT...
aku biar je mirul yg order sbb dia yg teringin..
dia leh order combo2 yg untuk 4 org makan!!!
adehla..aku gelak2 sakan kt situ..
siap offer aku byr RM15 jer..sbb dia nk makan beriya..





aku x kisah sbb mirul mmg leh habiskan food tu sume..
apalagi setakat reg pizza, pasta , n nasi goreng yg celah gigi jer..
tp...org tu hantar 4 drinks, 4 soup yer..n 4 sets of cutleries...
wahahahaha...
tp kitorang makan dgn aman...tanpa ada rusuhan mengatakan set tu tuk 4 org..
janji bayar ye tak..
sambil makan tepi dinding kaca nampak parking lot...ujan amat lebat..





catch up latest gossip...
sesi luahan rasa x puas ati pasal keje shift dia kat comp org kuning tuh..
sambil gelak2 sakan..





da hbs makan over kenyang...
sesi cuci mata... window..
alih2 masuk guardian..
mirul tetiba kata...eh u shud pakai make up mata..





oleh kerana tester kt Guardian tu cam x terusik..
(da..Guardian letak kt lowerground..mana nk nampak)
mirul pun trus nk make up kan mata aku..
since aku pakai biru dia pun letak la kaler biru..
dia ajar the right way of applying eye shadow..
tuk mata sepetku ini..





memcam tone dia letak kt mata kiri aku..
aku biarkan jer..suka je kena make up.
alih2 aku pasan masa tgk cermin..
salegirl Guardian tu pandang semacam jer..
trus aku ajak mirul kuar..





aku cek beg..huhuh takde tisu..
tanay mirul..pun takde..
sudahhhh..kena g toilet yer..


pastu toilet ada kt ground floor plak..
kenalah naik dgn mata sebelah je ada make up..
tp aku sayang plak nk buang make up tu..
cantik je dia make upkan mata aku..





mirul kata takpe..nnt2 buat sesi make up2..
dia bwk make up dia...sbb dia buat part time make up pengantin..





aku suka!!!





kitorang jejalan kejap je sbb mirul nk balik cepat...
nk tgk sehati berdansa katanya..
huhuhu..
hujan da benti..





tp masa aku nk masuk sg rasah...
jln tutup..banjir..
biasalah area Bt 3 tu..ujan lebat sikit je sure banjir..
da slalu kuar TV..
tp Shid(former 'colleague' yg tah apa2..) takleh terima hakikat tempat tu leh banjir teruk...
mirul pun call gak katanya sungai kat giant stadium tu separas jln raya..






nnt aku nk suh mirul makeup kan mata aku camni..

natural look n cantik jer...

Friday, November 14, 2008

sedap woooo.. da ketagih..

nila benda yg aku dok gila makan skang ni..
nama dia TAKOYAKI..
paus la kenalkan...food jepun..

ada jual kt jusco...
kalau boleh hehari nk makan....
3 biji RM4.30 kt Jusco tuh...


wahhh balik ni nak g beli la...

aku da tak tahan...



AKU MAU SEEKOR KUCING...
dah lama aku tak dpt nk belai2 kucing sambil golek2 atas katil...
atau picit muka kucing tu..
cium2 dia sampai dia lemas n cakar aku...
dulu aku selalu calar2 di muka akibat suka terkejutkan kucing2ku..
arrgghh aku rindukan seekor kucing...
dan sejak sebulan yg lalu aku beli catfood tanpa mempunyai kucing..
aku bg kucing2 yg selalu bertandang ke rumah aku tp x suka di dekati....
hmmm..sepertinya esok akan ku baut sesi mencari haiwan berbulu yg comel ini...
boleh aku limpahkan kasih sayang aku yg berlebihan ni pada dia...
mana nk carik RM300 ni... kucing kt petshop tu cantik sangat...
huhuuhu.....

susu ibu atau susu formula???

Senario 1

org itu : morning... camne hr ni?
aku : biasa2 jer..
org itu : dah get over pasal org x betul tu?
aku : ye kot.. tp aku cam agak down pasal byk benda..
org itu : yeke... bf aku hantar bunga tadi..
aku : oh yer gud for u
org itu : semalam kan dia kata nk belikan aku beg yg aku suka tuh..
aku : oh iyer?
org itu : dia takut aku tinggalkan dia la tu..
aku :...
org itu : lgpun aku perlukan dia for my financial support.. x sabar nk beli beg tu..
aku : ... (terus menginvisiblekan diri..)

aku da tulis busy da kt status aku...aku ingat dia mmg la berniat baik tuk tanya pasal kes aku deepressed hari tu.... rupanya nk citer pasal BF dia merangkap laki org tuh.... sekian terima kasih jela.. aku mmg takde mood nk dgr/baca cerita berkenaan lovelife kamu buat masa ini.

Senario 2

dia itu : pagi... ko tau pagi ni F*** (nama anak dia) mintak susu kat aku kul 4am. da la nk kena g keje plus nk siapkan bekfes aku.
aku : la mmg la da dia baby..mana tau jam pukul baper... n mmg ko buat bekfes kan pepagi tuk laki ko..
dia itu : tau..tp pagi ni laki aku sweet...buat bekfes sendiri..siap tuk aku..
aku : oh yer..
dia itu : F*** plak rengek2 tanak aku tinggalkan kat babysitter..sedih aku.. pastukan aku dah beli da susu tuk F*** yg baru ikut doc tu suggest..ko tau kan dia tu mana leh minum susu yg hari tu... kena formula lain...
aku : yeke..
dia itu : org yg urut aku hr tu ada bg petua camne nk banyakkan susu badan..tapi F*** bukan suka sangat...
aku: menginvisiblekan diri juga..

wehhh nk citer bab jaga baby..jaga laki...ko citer dgn aku ni apahal!!! gila meroyan aper?? punyalah byk yg br jadi mak..yg br bersalin yg ko citer kat aku apa relevannya...
tolong sehari dua aku leh tahan...hehari selama ko pantang 45 hr..masuk ni da 2 bulan ko habis pantang ...ingat aku leh tadah tinge je ke..

katalah apa pun pada aku....
sbb aku ni single bongok!!! boifren pun takde...apa lagi berfikiran jauh susu formula mana yg bagus... camne nk banyakkan susu badan..
keep ur stories for other moms...
takpun meroyan jer dlm memana forum berkenaan ibu dan bayi mahupun kisah rumahtangga..

I AM A GOOD LISTENER...
tp if da cenggini... bisul dlm telinga takkan baik punyala..
lepas tu sedap2 mengata aku lupakan kawan...

hey... byk isu lain ko leh citer dgn aku..
citer la roti canai da turun seposen tp laki ko lagi suka roti bakar yg ko bakarkan guna toaster ker..
citer harga minyak nk turun lagi ke..
takpun citer musim ujan...


benda yg general beb..

Aquaria KLCC D’Treasure Hunt 2008

setelah 8 bulan berlalu..
baru dpt emel pasal aquaria upload pics masa treasure hunt tu kat web dorang.
tak nampak muka aku pun...nampak belakang aku jer..tu pun tersorok di celah2 org ramai..
tapi aku suka kaler t shirt tu...nampak cantik je biru dia..


err..mana plak aku campak tshirt tu ehh...

Thursday, November 13, 2008

hahahahaha

hahahahahaha
hehehehehehe
hahahhahaaha...


motif aku nk gelak??
entah...

blog mana

blog mana yg aku dok bersidai tetiap hari...

terima kasih kerana menyinari hari2ku....seronok n aku gelak sorang2 je baca....

eh salah ke aku baca? tak salah kan... huhuhuh

Wednesday, November 12, 2008

rakan tidak lurus

Sebab keluar br2 ni fatwa yg pasal pengkid tu aku cam teringin nk tulis plak pasal dorang….eh bukan dorang secara amnya… secara spesifiknya kekawan pengkid aku….(jgn nk terbeliak biji mata plak…aku ada la kekawan begini..) plus baru2 ni aku tgk cerita bisikan azazil (kotla tajuk cenggitu) kt astro ria… pasal golongan peng nih gak… tu rasa nk tulis..

Aku kenal pengkid dr zaman sekolah rasanya…tapi masa tu naïf sket..aku anggap dorang ni saje je berpakaian begitu di luar sekola…ms sek pakai je bj sekolah la kan.. pinafore biru dgn kemeja putih yg lengannya dilipat…
Aku sek sume pompuan yer dr darjah satu hingga form 3… aku Nampak cam biasa je pemadangan sebegitu dulu….sungguh la lurus diriku ini..walau pun kakak2 peng ni dtg sek dgn lovebitesnya…hmmmm..

Ok kembali cerita aku bebetul kenal ‘peng’ maknanya ada kawan yg ‘peng’ ini..sebelum ni kenal camtu je..

Pertama kali… aku kenal ms aku keje kt oil & gas comp ni kat KL..
1st day aku keje…aku takde meja…supervisor aku kata g la duduk tempat Linda…dia belum sampai lagi..
Pastu dgr pintu bukak… pastu supervisor aku…kak jal kata…”ha Linda tu ada staff baru”
Aku pusing… nk tgk dia.. trus aku agak terpaku.. biar betul ni Linda.. ke kak jal ni salah org… sebijik jantan tuh.. tinggi..putih…rambut cacak2….mata cantik…. Huahuahuahua…
Aku pun salam jer…
Since supervisor aku kenalkan as linda aku pun panggil linda..takde maknanya nk panggil dia « boy » seperti yg dia bgtau kt aku..

Dia muda 2 thn dr aku.. nama penuh dia.. siti noor azleenda…heheheheh nama cukup bagus da aku rasa…
Aku keje cam biasa dgn dia..x thn dia ni kakai gauyt memanjang… girlfren dok call je..siap gf dia marah2 bila aku yg angkat…jealous…wahahaha ish mak nk yg tulen je uols..
Paling pelik bila sorang amoi dept lain nmpk aku bg file n ckp “nnt u pulangkan kat siti yer..’
Trus aku pelik…sape plak nama siti dlm dept aku nih…wahahaha aku gelak sorang lps tuh…sbb br tingat si boy ni punya nama…
Lagi satu..kekadang aku nk kena hantar docs..gi berdua dgn dia ke dept tuh….bebudak dept tu suka sakat dia…”Linda..ko ni kalau pakai bj kurung cantik..”
“Linda ko ni kalau rambut panjang sure ayu”
Yg obvious ..dia akan senyum2 malu camtuh….x macho beb…
Ada sekali aku ckp dgn dia..suh try kasut tinggi aku..dia ikut jer…
Cute la.. tp takdela aku nk terpikat..walau mmg taste aku ala2 chinese look ni..putih tinggi mata sepet…hehe…
Hr jumaat wajib dia dtg dgn baju melayu dia… hmm..
Pastu ada sekali tu lepas opis aku g tgk movie dgn dia… ha..ms tu citer Ada Apa Dgn Cinta… tp kitorang tgk citer lain..aku ingat ms tu kat Midvalley..Dian Sastro dgn Nicholas Saputra dtg wat promo…si Boy ni punyalah suka kat Dian Sastro tu…
Sblm ke wayang…dia nk tukar baju..selamber badak tukar bj kt parking lot…hmm..

X lama aku keje situ 3 bulan je sbb kontrak… lps2 tu aku dgr dia buat hal..start x dtg keje… if dtg sesukati dia jer..last2 kena benti..
Pastu aku dgr keje meniaga kt pasar mlm..
Trus hilang camtu jer…
Last sekali aku Nampak dia…. Dalam TV!!! Dalam CEREKARAMA!!!
Dlm thn ni… citer pasal Peng gak… Nor khiriah lari dr rumah..smp KL kenal golongan2 ni… n grup tu ada boy… adala sebut 2-3 ayat…dia guna nama boy dlm citer tuh…
Nampak cam da besar dak ni..yelah da bertahun aku x jumpa…n masih cam dulu gak…seorang pengkid…

Seterusnya..aku x de lagi kawan peng..sehinggala aku kerja dgn syarikat pembekal rancangan tv berbayar di Negara ini..atau nam singkat dia astro..heheheh
Kat situ la aku kenal Joe..satu batch dgn aku..
Seterusnya bila masuk CC je aku kenal peng2 yg lain… termasuk shah..dak team aku..
Pastu kenal lagi kekawan dia plak… si Nua n Pierre..

Joe…kekadang cam serius..kekadang cam ok…
Ikut mood dia…but so far takde masalah dgn aku..
Shah…hahahha pengsan if aku kena keje seopis dgn dia..
Gelak memanjang… kurus kering… antara peng yg ‘hensem’ dlm tu ms tuh..
Nua… kelakar gila gak… last aku dgr kena paksa tuning…bulan 8 hr tuh…da kaiwn kot…entah x pasti…
Pierre…kenal camtu je masa sibuk melawat joe n shah bukak flea market kt SACC..

Aku anggap dorang ni pompuan jer…sbb mmg dorang pompuan… sah2 sama jenis..walau dorang peng..
So aku mmg da biasa hug n kiss pipi dgn kekawan pompuan aku…so dgn dorang ni pun cam biasa je la…silapnya dorang ni peng..

Jumpa shah kat SACC ms tu..flea market kt tgh2 alam tuh…dial eh Nampak aku n jerit..”asmidar….lamanya x jumpa ko!!!” trus hug aku…aku cam biasa jer…
Tp mata keliling aku…. Aduyai… nk terjojol..
Mebi salah aku sbb aku ni gadis ayu bersopan…bertudung…bila sorang pengkid yg dr jauh mmg Nampak cam jantan memeluk di tgh khalayak ramai..tidak manis rupanya…. Tp aku nk buat camne… dia kawan aku…dan mmg aku anngap dia kawan pompuan aku bernama sharifah norhayati….hmm..

Satu lagi insiden..kt IKEA..cafe dia..
Ms tu buka puasa.. joe ada sekali n few other frens…
Tetiba dia kena balik sbb café dia ada prob sket….so janji nk jumpa kat café dia..
Sblm dia blah…dtg kat aku kiss pipi kiri n kanan…
Ms tu kt IKEA café tu buffet bukak puasa…so mmg penuh la….dgn manusia..
Bila si joe ni kiss jer..aku perasan meja sebelah ada makcik ni dgn anak2 dia pandang aku cam nk telan…. Makcik..kawan saya ni pompuan…nama dia julia… huhuhuh harapanla kan aku nk g explain…huhhuhu..

Tapi mmg bykla insiden2 bersama rakan2 tidak lurus aku ni sume….
Blum campur insiden aku kuar dgn rakan2 nyah… rakan2 gay… hmm…sume mengundang pandangan mata yg bijik-mata-keluar-kutip-masukkan-balik…
Tapi dorang tu sume kan manusia….
Yg paling penting dorang AMAT HORMAT aku yer… sehinggakan rakan-rakan LURUS (yg br kenal…bkn yg kenal sejak sek/kolej/uni yer..) pun takde hormat aku camtu skali..
Aku rasa LEBIH SELAMAT bersama mereka…

Apa pun..bottom line… mereka kawan aku…
Jgn tuduh aku subahat… korang tau ke berapa gelen air liur bebelan aku?
Tak baik taw tuduh2 giteww….
Wahahahahhaha…

Entry Kembali..

aku da kembali..
cheh..cam la ada org baca blog ni...wahahaha...perasan jer aku kan...
aku kembali untuk isi masa senggang kt opis (read: ms bosan dgn sume proj eng nih..)
akan ku tulis sume yg aku rasa nk tulis tp tertangguh..

plus..aku bkn ilang kemana..
pegi keje...balik keje..tido..
cam biasa...
sabtu ahad cam biasa cuma luar biasa aku x keluar kemana-mana (ha...aku ni wiken je akan hilang dr rumah..walau hanya sejam..aktiviti wajib..)
nnt akan ku tulis entri yg sesuai dgn kehilanganku itu...(katanya.... padahal takde sorang yg ada dlm citer itu nnt yg baca blog ini..)

mereka masih ignorance..

fikirla...
time korang sihat..leh gelak2 sakan... happy2..ramai je keliling...kau tidak menjemputku di situ..
InsyaAllah...akan aku hadirkan diriku di rumah mu di majlis pengkebumianmu....
itupun kalau aku panjang umur dari kau..dan sekiranya aku diberitahu...

sekian terima kasih...

stress, trauma, tekanan....semua itu wujud yer.... it's reality..
kalau tak...takde pakar psikiatri....

Tuesday, November 4, 2008

puas hatiku..

hari ni..
aku delete :
akaun facebook
akaun blog
akaun myspace

sekejap je aku pegi..
if aku pegi lama...
carik aku tau...

Friday, October 31, 2008

don't mess wif me..

u NEVER know what i can do..
beyond what u can think of....

hmm......

Amalan penenang jiwa

Setiap kesusahan yang ditimpakan ke atas manusia bukan ujian semata-mata tetapi juga untuk mendekatkan kita dengan-Nya.

DALAM kehidupan seharian, kita tidak boleh lari daripada menghadapi masalah. Kebiasaannya timbul akibat daripada pelbagai punca sama ada kerana diri sendiri atau orang lain.

Allah menegaskan dalam firmannya yang bermaksud:'Allah meringankan bagi mu peraturan-peraturan agama dan manusia itu dijadikan bersifat lemah'- surah al-Nisa':8.Perlakuan manusia yang menghadapi masalah berkaitan dengan pelbagai tindakan seperti kurangnya rasa sabar dalam diri, sentiasa gopoh gapah, suka bantah-membantah serta menyalahkan satu sama lain, rasa putus asa, tidak wujud rasa syukur, manusia mudah lupa dan sebagainya.
Beberapa kaedah penyucian jiwa kita perlu lakukan di mana sebahagiannya memang telah menjadi amalan sebahagian umat Islam saban hari. Antara amalannya seperti:

*Solat wajib dan solat sunat (solat Tahajud, solat Taubat, solat Hajat, solat Tasbih atau solat Awwabin).

*Puasa wajib dan puasa sunat.

*Mengeluarkan zakat (fitrah dan harta benda).

*Menunaikan haji.

*Membaca al-Quran (Jika tidak memahami, baca maknanya).

*Berzikir dalam bentuk perkataan dan hati.

*Bertafakur.

*Sentiasa mengingati mati dan hari akhirat.

*Muhasabah diri.

*Jihad, selalu amalkan perkara baik amar makruf dan jauhi kerja buruk nahi mungkar.

*Tawaduk' dan sifat qanaah (berpada-pada).

*Ketahui dan sedari cara menghalang godaan syaitan dalam jiwa.

*Ketahui cara menghindar penyakit hati.

Sebagai contoh, dengan melakukan solat-solat sunat, hikmahnya adalah boleh membimbing untuk pembentukan kecemerlangan diri atau insan kamil, dapat membina personaliti dan tingkah laku mulia.

AMALAN berzikir mendekatkan diri kepada Allah.

Boleh mendekatkan diri dan menjalin hubungan dengan Allah. Membersihkan diri dari sifat keji dan buruk. Praktik yang baik untuk pengurusan masa. Melatih diri untuk berakhlak atau berdisiplin dan bermoral dan melatih diri untuk memberi tumpuan kepada sesuatu perkara.
Dengan menjalani ibadah puasa, hikmahnya adalah seperti:

*Menjadi benteng kepada godaan syaitan atau iblis dan perisai terhadap kejahatan.

*Latihan untuk mendisiplinkan diri.

*Memupuk sikap sabar.

*Mewujudkan rasa insaf.

*Menimbulkan kekuatan untuk menundukkan nafsu.

Dengan berzikir, berdoa dan beristighfar, hikmahnya adalah untuk membersihkan diri daripada dosa dan maksiat, untuk mendapat keampunan Allah, untuk mendapat ketenangan batin, keikhlasan hati, meningkatkan kecintaan kepada Allah dan berupaya melindungi diri daripada melakukan dosa.

Malah, Allah telah menegaskan hikmah berdoa dan berzikir dalam firmannya yang membawa maksud '...dan Tuhan kamu berfirman, 'berdoalah kamu kepadaKu nescaya Aku perkenankan doa permohonan kamu'- surah al-Mukmin : 60 dan 'Maka berzikirlah (ingatlah) kepada-Ku, nescaya Aku akan mengingati kamu sekalian' -surah al-Baqarah: 168

Dengan bertafakur, hikmahnya adalah seperti:

*Penyuluh untuk mengenal diri dan pencipta.
*Mendorong penjelajahan fikiran.
*Pemusatan tumpuan untuk meneliti tahap personaliti dan tingkah laku.
*Mendorong untuk celik akal.
*Mewujudkan kesedaran kendiri.
*Berupaya membuahkan sikap amanah dan jujur.

Firman Allah yang bermaksud, 'Mereka yang mengingati Allah baik di waktu berdiri, duduk dan berbaring dan mereka berfikir tentang kejadian langit dan bumi seraya berkata, wahai Tuhan kami, tiadalah Engkau menjadikan ini dengan sia-sia' - surah ali-Imran : 191.

Sebenarnya kehidupan ini kita tidak boleh lari dari menghampiri diri dan sentiasa mendapat bantuan dan perlindungan Allah. Dalam mengharungi kehidupan kita perlulah menghadapi pelbagai cabaran dan menghadapi kegagalan dan rasa putus asa dengan penuh kesedaran.


sumber : KOSMO online

sejak akhir2 ni aku mmg rasa cam tenang je bila baca artikel2 camni.... aku rasa cam amat sedih sebab dah lama sangat x bukak Al Quran. yelah...baca surah2 yg da mmg terhafal tu adala..tapi dlm Quran kan byk lagi surah yg lain.... pastu...entahla... pelik sikit rasa hati aku akhir2 ni...

hmmm...

Thursday, October 30, 2008

kalau..

semalam aku dok dlm tren pastu aku terpikir :

kalau... aku kena ragut dlm tren ni....apa nk buat yer..
kalau... aku kena raba dlm tren ni?
kalau... aku rasa nk pengsan dlm tren?
kalau... aku rasa nk pengsan bila da sampai stesen..
kalau... tiba2 kete yg aku park kat stesen komuter hilang..
kalau... kete aku takleh start kat memana la..
kalau.. kete aku rosak tgh jln..
kalau... aku kena rompak/ragut kat memana..
kalau... aku tetiba rasa takleh drive..di tgh2 jln tah kat mana...

mmg la bleh call sesapa dlm hp aku tu kan..esp mak bapak aku..
tp kekawan...
entah la...aku rasa aku nangis raung2 dulu kot..

aku tulis camni sebab..
sejak akhir2 ni ramai sangat yg malas angkat phone..
malas reply sms...
tp mmgla bab angkat phone mmg da makin kronik...

taula ada komitmen lain..
org kekadang tgh emergency..

hahah kesimpulannya..
carikla kawan reramai yg boleh anda call ms dlm kesusahan..
eh bukan masa susah jer..masa senang pun tau...





**update 31/10/08
kan betul..td ms lunch..kul 12pm...sblm aku kuar...ada mamat buat hal dgn aku...tercalar maruah aku...
aku try call kekawan aku yer...
aku pilih 8 nombor....dan....jeng...jeng..jeng...

KESEMUA 8 NOMBOR TIDAK BERANGKAT!!!!
WTF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


memang aku EMO...sbb aku sgt perlukan sum1 to talk to..
at least dgrla aku nangis jap jer..
huhuhuhu...

aku lunch sesorang...
jln sesorang dgn air mata mengalir di tgh hari yg terik..
di JLN PINANG...

huhuhuhu...
pujuk diri sendiri....
**sehingga sekarang jam 2.16pm..tiada siapa yg sms/return call tanya kenapa call tgh2 hari buta....
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................

Tuesday, October 28, 2008

lunch kelam kabut

...kelam kabut aku hari ni..
ni br balik lunch..
bersama...

Aizul & Amirul....
kecoh KLCC sekejap...
semalam da buat kecoh kat OU da...

makan kelam kabut lebih kurang..
sebab dorang sampai lambat..
pastu aku tinggalkan dorang kat KLCC sbb dorang nk tgk wayang..

ada ke patut suh aku off HP..kira2 larik dr opis..
hahahahah...join dorang tgk wayang..

menarik wayang tu..
tp keje aku banyak....sbb jumaat lepas aku EL..

hmmm..
keje....keje....keje.....

Thursday, October 23, 2008

surat kenangan..

Sabtu lepas..aku kemas2 brg aku…(bukan nk pindah mahupun lari dari rumah..)
Tiba2 aku jumpa kotak yg penuh berisi surat….yer..surat…
Aku suka dpt surat dan menulis surat..
Suatu ketika dulu la sebelum emel2 sume wujud..
Belek punya belek…aku gelak sorang…sengih sorang2..
Sedih pun ada gak…trus berfikir ke mana semua org itu pergi..
Sbb ada yg hilang camtu jer..ramai plak tu..

Tiba2 aku ternampak sampul surat ni lain dry g lain..
Er yg lain pun lain gak rupa nya..
Yg ni special…from mesir..
Hmmm..kawan chat zaman MIRC lebih 10thn yg lalu…(yer…usia aku takla muda mana…tp aku awet muda..heheh)
Ada 3pucuk surat (wahhh lama x guna penjodoh bilangan )
Salah satunya ada gambar dia..

Arrrghhhh apsal aku x pasan dia ni comel…hensem..
Putih…tinggi..
Bakal doctor ya!!!!!!!!!!!!!!!!!
Amik medic kat uni apa tah aku lupa plak hr tuh…
Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa……………
Ni sume ulam punya pasal…saper suh dia ditakdirkan sekelas dgn aku..
Aku x pandang da org lain..
Walau kawan chat aku yg hensem…
Zaman itu chat masih sgt bayi…kes2 menipu agak jarang2 diperkatakan..
Mamat tu nama dia azwan………DIMANAKAH DIKAU????

Hish gilo apa…tah2 da kawin anak 3-4..hehehe
If dia still single lagi….ada can ni.. (mari berangan…free jer kan..)
Lost contact lepas 3 surat sbb aku da habis matriks…masuk UKM..
Dan pada masa yg sama aku pindah rumah..
Hmmm…………………………….


Sambung berangan jap….hahahhahaha
Kronik aku ni da..

Wednesday, October 22, 2008

kejutan.... kepercayaan

Memula nk cerita..kejutan..
Aku balik lunch dr menara stan chart tadi sorang2 hala masuk UOA
Pastu kt lif Nampak muka familiar..
Aku br nk g tegur dia..
Dia leh jerit dari jauh “akakkkkkkkkkkkkkk….”
Kat pintu yer..org tgh ramai kuar tuk lunch kul 1 lak tu…
Fariza..dak astro batch 16…lama aku x dgr citer dia..
Rapat dgn aku masa kat astro sampai apis panggil aku asfariza..
Hmm last aku jumpa dia…dlm bulan jun rasanya…huhu lama gak la tu..
Minggu lepas ada nurul call tanya pasal dia…tup2 aku jumpa dia..
Dia keje 1st day hr ni kat bangunan ni… call centre gak..hehehhe…
Effy pun akak start keje baru call centre gak building depan plak..
Hmm leh g lunch sesame bebudak ex-batch 16 astro nih..

Pasal kepercayaan..
Aku ada akaun myspace…tp x aktif..
Satu hr ni sorang dak astro request aku..aku approve jer.. si F (lelaki) ni bf kepada kwn aku dak astro gak..
So satu hari si S (girl) ni tanya if dial eh tak guna akaun myspace aku tuk view pics bf dia..sbb dia takde akaun myspace n mls nk create..
Atas dasar membantu plus bukan aktif pun akaun myspace aku tu..aku pun bagi username n password..
Byk kali gak la dia mintak permission sblm access akaun aku tu..
Tiba2 sejak semalam aku dok receive approved request dr org2 yg aku x request pun..
Means dia la yg request dr org2 tu tuk jadi kawan dia dgn menggunakan akaun aku..
GERAM AKU !!
Da tu siap bg komen2 kat page org2 tuh..
Mak aiiiihhh melampau ni..
Komen2 dan statement yg dia letak kat page org2 tu…aku baca …sah2 bukan aku…sah2 bunyik lain…personaliti lain..
Sangatla geram..
It seems cam words dr bf dia jer…ayat2 tu…
Melampau la kan…aku bagi tuk ko..last2 share dgn bf…pastu salah guna..
Terus aku amik keputusan..delete je akaun tu..
Hmm ada la 2-3 org yg aku kenal..lagipun aku ada 8 frens jer…
Dorang pun x aktif..
Tak menyesal pun aku delete….
Aku mls nk sound budak tu…(selebihnya aku sakit hati….)
umur walau baru 22 tp ada otak pikirla kan..
BF dia pun satu..ko nk carik kawan / awek baru guna je akaun sendiri…
Takyah guna org lain punya..
Nilah namanya pecah amanah…salah satu cirri org munafik ( errr… yeke..) huhuhuhuhu

Tuesday, October 21, 2008

aidilfitriku...













they call me mummy..

Dini & Aida




mummy & dini





uncle aiman & aida



aqiel




Monday, October 20, 2008

KERACUNAN II

maaf...

manusia, barang-barang mahupun suasana yg berkaitan dgn "RACUN" itu AMAT aku BENCI buat masa ni..

sesapa yg ada "RACUN" itu...atau berkaitan dgnnya.....
terpaksa la berada dlm 'blacklist' aku sebentar..
tak tau sampai bila...

sila hormat perasaan aku...
sekian terima kasih...

yang benar,
AKU YG KERACUNAN....



p/s : sage jgn tanya...sbb ko da tau...:P

KERACUNAN..

arrgghhhh keracunan ....

Monday, October 13, 2008

apa yg aku bakar....di hari raya

kuih gulung...dlm resipi tulis camtu....

bahan-bahan nk buat brownie

chewy gooey yummy brownie

soft cotton japanese cheesecake

Apa yang ditonton pada hari raya…

  • aku tengok daun ketupat kering… mlm menjelang raya…bukan malam..da pagi rasanya kul 1 am…dan tuk kesekian kalinya…rasanya da 3 kali aku tgk..aku tetap nangis.. kisah mak yg tunggu anak2 dia balik…alih2 mayat anak2 dia yg balik…aku sedih esp bila rusdi ramli nangis…(ahaks..)
  • balik2 filem yg ada fasha sand* tu…bosan.. 9 sept, anak halal, evolusi KLdrift, ish..byk la sampai aku x ingat…balik2 muka dia.. pastu aku perasan baju dlm 9 sept dgn dlm anak halal baju yg sama… hahahahahah…tp serius aku tukar chnl lain pun muka si pasha ni gaks…adeh..
  • Evolusi KL Drfit…. Citer pakai kete hebat2 …laju2… alih2 si shamsul yusof nangis teresak-esak…real sungguh…hilang kemachoan…Nampak cam budak kecik beli aiskrim lari2 pastu aiskrim jatuh ..mak marah takleh beli lagi…wahahahahahaha…..
  • aku add on chnl Syawal 188…hmm 7 filem RM7… mak aku nak..dia nya takde masa nk tgk..aku yg naik jelak nengok hehari citer yg sama…
  • aku tengok citer P Ramlee yg da beratus kali aku tengok…ini yg lebih menghiburkan..
  • apa lagi yg aku tengok? Entah…citer2 sedih yg mengundang air mata la… drama2 raya takde plak yg aku tgk…

Tomorrow can be too late

If you’re in love with somebody,
but that person doesn’t know…
tell her/him.

Maybe today,that person is also in love with you .
And if you don’t say it,
Tomorrow can be too late.

Friday, October 10, 2008

Memandu dengan..

LESEN yang da mati..
hahah aku baru perasan da 4 hari lesen aku mati..
selamber je drive... tapi apa la sangat dr kg jawa ke stesen komuter klang sahaja..
dan ahrusla berebut hr ni di komuter..
huhuhu..benci sungguh naik komuter di hari jumaat..
PENUH SESAK.....

da pesan kt adik aku suh renew sbb mlm ni nk g kenduri nikah sepupu aku..
esoklah bersanding....
tak pasal2 je kang kena tahan...
walau aku yakin tiada roadblock dr klang ke banting..
hmm...

AMAT G**** YER...

huhuhu aku terasa AMAT BERISI...
cam berat sangat...huhuhu..
apakah yg terjadi... aku x makan pun kuih raya...
kontrol gila la makan ketupat nasi himpit..rendang..
makin rasa berat...
hehari berdiri dlm komuter n LRT pastu jln 20minit..
kenapa rasa makin kembang..
melebar jer...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

nak nangis...

Thursday, October 9, 2008

kenapakah

aku br masuk toilet..biasalah belek muka kat cermin..
apsal br perasan mata aku kecik sebelah nih..
cam x cukup tido mata kanan aku...
huhuh da la mata sepet..hilang terus kang...
huhuhuuuh

Wednesday, October 8, 2008

D'chat

semalam..phone aku ngada2 takleh nk view MMS..
miza anta pic aimi...so aku nk tgk..takleh plak..
since aku mls call ..aku guna je internet..
D'chat ni online cust serv Digi...ala2 chat dgn CSO Digi la...

(3:47:43 pm) Your chat session has started..
(3:47:53 pm) DiGi CS: Hi, welcome to D'Chat. My Name is AMIRUL SUFIE BIN MOHD SALEH. How may I assist you?

(3:47:59 pm) Aswaniza Bt Zakaria: hi..
(3:48:07 pm) Aswaniza Bt Zakaria: i have problem with my MMS..

ha..terpana aku sebentar..
yg jawab chat si Mirul...
hehehe x tau lak dia keje masa tuh..n kebarangkalian tuk dpt dia pun bukannya senang..
lepas je aku chat..maklumla chat formal..
trus mirul call aku..hehehe...


sama gak cam aku call astro hr tuh..
ha punya la beratus CSO yg keje plus ada 3 call centre...
bleh plak "BFF" kesayangan aku yg angkat..
"saya DORRY bercakap.."
terkaku aku sebentar...hahahaha..

memacam kebetulan dlm hidup aku akhir2 nih....

ye ker....

Walau aku patut benci kau..
Walau aku rasa cam nk bakar kau hidup-hidup kerana statement kau tuh..
Walaupun sms kau x lebih 5 patah perkataan..
Walau kau ikut suka hati jer nk reply atau tak sms aku..
Walau kau tak pernah call ataupun nak angkat call aku..
Walau aku jadi sangat marah dan berdendam dengan perangai kau.

TAPI…

Aku amat merindui kau….

Tuesday, October 7, 2008

tak perlu..

kamu...kamu..dan kamu tu juga...
iyer aku bercakap ttg kamu..
kalau rasa malas nk layan luahan rasa aku dlm blog AKU ini..
tak perlu la kiranya melawat yer..
dan tak perlu la kamu...kamu..dan kamu itu panjangkan isu ini ke luar...
aku hargai sokongan moral kamu2...
tapi kalau da keluarkan kata2 berbaur perli yg menjurus kepada menyebabkan aku kecik ati..
hmmm terima kasih aku ucapkan..
semoga kamu-kamu berbahagia...


**doa orang-orang teraniaya makbul...<-- sekadar renungan..

mencari rusuk kiri

aku sibuk mencari pemilik rusuk kiri.....

selasa yg sibuk

aku merinduimu.....

Monday, October 6, 2008

surprise call

Ada 3 unexpected calls..


1st dr Eadie hari raya ke 2..
Pagi2 da call…
Pelik sungguh yer…dia da bersara dari arena menelefon diriku sejak bertahun lamanya..
Ada la dia sms ckp slamat hr raya…
Terperanjat aku nampak nama dia..
Ckp selamat hari raya lebih kurang..aku terus tanya
“kenapa yer en eadie? Call I pagi2 raya ke2…”
Dia kata saje…nk ucap selamat raya…
Buang tebiat per… x pernah buat pun camni…even ms kitorang kuar2 berdua dulu takde plak dia call pepagi raya…hahaha..
Aku layan kan jer… tanya soklan biasa2..sampai aku takde idea…dia lak tkg jwb soklan jer..x tanya apa2 pun..
Kat taiping katanya…mestilah di taiping da kg dia kat situ…apa la mamat nih…lainlah dia kata kat sabah (awek dia org sabah…ke tunang dia….errkkk)
Aku tanya bila nk kawin ni..dia leh dgr..bila nk dtg sini…. Hahah sbb dia jawab..ha mmg I nk g rumah u..minggu depan….wahahaha bising sangat ke pasar kt taiping tuh….
Pastu dedua da blur…dedua pun mengucapkan bubbye…
Hahahaha call yg x sampai 5 minit pun…

2nd dari Shah..raya ke 2 mlm..
Terperanjat gak..ni lagi satu nk tggu dia call..tsunami sekali lagi pun belum tentu dia call…
Tu dia..call aku 50 minit = RM70!!!! Mahal gila celcom nih…
Pastu aku sambung guna Happy baru 45minit = RM0.99
Hahaha sian shah…takpelah duit raya merangkap hadiah birthday bertaun dia x bagi kan..
Since da berbulan x bercerita dgn dia…byk gila kena update dan banyak gakla ‘nasihat’ (caci maki segala….hahaha) dari en shahrul rizan nih…
Dia dok sibuk cerita…. Da ada starbucks kat taiping…hahahaha
Sushiking pun da ada.. kt tpt nama Taiping Central….
Wahhh membangun da Taiping..nk kena gi nih..
memacam la dia citer pasal pembangunan kt Taiping yg buat dia rasa nk pindah dr sana..
dia kata da sibuk taiping ni..x best..
pastu..dia mmg x menghampakan bila sanggup ni layan citer2 aku..
disamping memberi nasihat2 bernas dia...
mmg la bunyik sarcastic shah nih...but nasihat dia berisi..:D
kawan lelaki aku paling best!!! hehehehe

menjadikan 2 panggilan dlm satu hari dari org yg dok kat Taiping....hmmm...

panggilan ke3...hari raya ke 4...dari...Ewan!!!
surprise sungguh..sbb aku tido petang masa tu..peant ooo basuh pinggan org dtg pg tuh..
aku mimpi pasal apis..dia kan kena measles ms raya...
tup2 hp bunyik..aku tgk muka ewan plak kt skrin...
hahahaha.... tanya jln ke Gurney Drive..
apa ke halnya org penang call org s'gor tanya jln ke gurney drive..
borak lebih kurang...aku sambung tido balik..
pastu lepas sejam dia call lagi..
tanya jln ke Queensbay plak...ahaih budak kecik nih..
surprise sbb dia ni pun berkurun x call aku..
bak kata apis...at least dia masih simpan no phone aku..
hahahaha...
sbb aku dok komplen kat apis...dak kecik tu da sombong..
x ingat aku... padahal dedulu rapat gila..leh g holiday sesama (ha..mengungkit lak aku nih..)
da mlm aku lak call dia tanay dia sesat ker...
da balik Perda katanya...g jusco baru yg walking distance je dr rumah dia tu...
beraya di shopping complex plak mamat nih...


jadi begitula raya aku..
dpt panggilan luarbiasa...(kalau duit raya luarbiasa best gak..)
sms luar biasa pun byk gak...tp aku rasa kes fwd reramai..
bukan spesifik tuk aku...

hmm...memacam di hari raya.....