Thursday, January 28, 2010

christian the lion

semalam.. lepas di kidnap oleh leeza dari kg baru...
ke KLCC.. untuk makan sushi..
aku beli reader's digest ni..
aku pun tatua motif aku beli RD ni..sbb aku rasa aku x pernah beli pun RD seumur hidup..
dok pinjam org punya je..
heheheh

salah satu sebab maybe ..aku bosan takde tv kat kg baru tu kan..
so isi masa lapang dgn membaca..
selain membaca buku twilight saga berulang-ulang...

makanya aku da flip RD ni..
sampai aku jumpa artikel pasal christian the lion

1st time aku tgk youtube pasal lion ni..baper bulan lepas tah...
sangat sweet n sedih...

dan 2 bulan lepas aku tgk dlm oprah lak..masa aku ponteng keje..
siap nangis2 masa tgk oprah..
ada tayangkan 1 lagi video pasal dorang..

dalam RD ni plak..ada satu pic masa 1st night christian kat africa..
dia tido atas bantal dan satu paw dia kat muka tuan dia..
cumelllll

bila tgk youtube ni..aku sangat teruja..sangat comel...

teringat plak masa aku praktikal kat zoo dulu..
1st day aku praktikal.. aku kena tlg vet buat operation kat harimau
sambung ekor harimau..
ni kesah benar tau..bukan citer p ramlee..

dan.. satu fakta ttg singa
singa mengaum selang sejam..
tepat sejam..
sebab masa kat zoo dulu aku siap timing ngauman dia tu..
kagum kan....

akhirnya..sila la tgk youtube ni..




Wednesday, January 27, 2010

aku suka...gembira.. yeay...

semalam..aku beli CLEO..february..
cam biasa mmg tetiap bulan aku beli...
ni cover depan..

tadaaaaaaa.... ni cover belakang dia...
aku masa beli tak perasan pun..main ambik jer ..lagi pun aku lebih excited dgn buku yg kat bawah nih..

tapi tuk team edward la cleo ni..
kecewa aku... maklumla aku kan team Jacob..

dan ini dia...yang kutunggu-tunggu... buku ke 4
Breaking Dawn... akhirnya aku dapat beli..
yeay...

sebelah kanan tu breaking dawn yg aku print dari ebook..
aku da baca baper puluh kali dan boleh hapal dah ayat2 dlm tuh..
tapi aku tetap nk beli buku tu gak..

jadi skang aku ada 2 buku..
Eclipse & Breaking dawn
buku Eclipse kak fid tgh pinjam..

sanggup ni semalam register as member Times bookshop sbb nk dptkan 20% off..
makanya...lepas ni beli buku kat Times jer la..
dapat diskaun...

so hari2ku skang leh la baca ulang2 buku2 ni tanpa sakit kepala tenung ebook


aku OVER? errmmm FANATIK? lantok ler..
tapi takde ler sampai aku daftar sebagai twilighter malaysia..siap g preview movie..
or sefanatik sesorang ni...aku nampak dlm FB dia.. dia ada barbie doll Edward!!! and dia schoolmate aku..


asalkan aku bahagia...
ye tak?


menu... 3 hari lepas

ayam goreng berempah

ayam goreng berempah, pak choy goreng ikan masin, sambal tomato
makan 2 orang

main masak-masak kat rumah leeza masa ni.. sampai aku 'masak' sekali jari aku...
huhuhu

banyaknya nak pegi...dan harusla aku membeli ..


Thursday, January 21, 2010

Cruel To Be Kind - Letters To Cleo

Oh, I can't take another heartache
Though you say you're my friend
I'm at my wits end
You say your love is bonafide
But that don't coincide
With the things that you're doing
When I ask you to be nice
You say you gotta be
Cruel to be kind, in the right measure
Cruel to be kind, it's a very good sign
Cruel to be kind, means that I love you
Baby, you gotta be cruel to be kind
Well, I do my best to understand dear
But you still mystify, and I wanna know why
I pick myself up off the ground
And have you knock me back down
Again and again
And when I ask you to explain
You say you gotta be
Cruel to be kind, in the right measure
Cruel to be kind, it's a very good sign
Cruel to be kind, means that I love you
Baby, you gotta be cruel to be kind
Well, I do my best to understand dear
But you still mystify, and I wanna know why
I pick myself up off the ground
And have you knock me back down
Again and again
And when I ask you to explain
You say you gotta be
Cruel to be kind, in the right measure
Cruel to be kind, it's a very good sign
Cruel to be kind, means that I love you
Baby, you gotta be cruel to be kind

Tuesday, January 19, 2010

Heath Ledger

all time favourite movie aku...
masa movie ni lah 1st time aku tgk heath ledger berlakon..
dan mlm tadi aku tgk lagi movie ini buat kali ke berapa tah...
aku tau it's teen movie...
masa movie ni release pun aku masih teen lagi...
sama umur dgn si heath ledger ni pun..

tapi..
sampai skang aku suka movie ni n sound track dia..
antara lagu yg aku suka..

Wednesday, January 13, 2010

udang masala

bahan-bahan tuk memasak udang masala

tumis bahan-bahan rempah sehingga garing

masukkan udang , tomato, dan cili

masukkan yogurt

tara... dah siap...
boleh dihidangkan..




**semalam ...gara-gara kecewa x jumpa buku 'Breaking Dawn' kat MPH Midvalley..aku beli la buku memasak makanan laut..
makanya..di atas adalah hasilkan..
atas dorongan puan syitut la ni..
tapi bestla...

percubaan pertama aku masak masakan yg konon canggih ni kan..
melilau aku dlm carrefour tu mencari rempah ratus...
pastu kagum2 dgn sume rempah2 yg ada..

sbbnya hari tu mak aku ada kata.. asyikla masak kek & kuih..cubalah masak lauk...
makanya.. aku dah pass masak udang masala ni..
nnt nk try ayam kerutub plak..
nampak sedap..



target lepas ni.. nk beli buku
"RESIPI KENDURI KAWIN PAK ENGKU"
mesti best kan... dia ni selalu masak tuk selebriti kan...


mesti mak aku suka kan..aku dah boleh masak lauk..
YEAY...

Monday, January 11, 2010

sibuk

busy...

Friday, January 8, 2010

Book 1 : Time Traveler's Wife

this is not the 1st book i read this year actually.
but i've been rereading twilight series again..and again..and again... so it doesn't get into account for books i read in 2010.

so this book will be officially the first book i read in 2010.
not bad huh..
today, 8 january 2010
hope i'll finish it soon before i watch the movie...

but... i thought I've watched something similar to this on television..
at this point( 9.45am ) i still could find the tittle of the tv series..
(yeay..i found it... it's called Journeyman)

i think i like this book..

ok.. back to the book... :D




Thursday, January 7, 2010

Twihards..twilighters..

Top Five 2010 New Year’s Resolutions for Twilighters

5. Resolve to convert one person to the cause, or if you’re a hater, give Twilight a shot yourself.
Why not share the thing you love with a friend? Think of this as a grassroots campaign, where word-of-mouth can do wonders to spread the gospel of Twilight. (After all, many of us scoffed at the whole thing before we picked up the books… and a few crazed, voracious days later, we’d become lifelong converts.) Sometimes it takes a little nudge, and a lot of open encouragement, to give newbies the courage to get wrapped up in Twilight. So spread the love this year and tell a friend why they might like it. Even better, if you’re a skeptic yourself, give the first book a fair shot. You might like it. And you’ll probably even love it.
A parting message to my fellow Twilighters in 2010 regarding that obsessive Twilight love: Own it! Share it! Feed it!

sumber : fearnet.com


yeay..aku rasa berjaya membuat seseorang jadi twlighters... tepukan buat diriku sendiri...heheheh..
betul tak Sity?
or shall i say dah jadi 2 orang..termasuk k fid.. she's into the third book...Eclipse..

we can't go by a day without talking about twilight series..
call it lame...
call it childish..
call it whatever..

i'm in love with the books...
the movies..
the actors..(shall i say the ACTOR..)

paling penting... aku mmg jatuh chenta dgn character JACOB BLACK...
karekter dlm buku tu...


MY JACOB...

“Near the end, though, you started mumbling some nonsense about ‘Jacob, my Jacob.’”
-Edward (Eclipse pg 298)

Tuesday, January 5, 2010

my new obsession

Twilight-Quiz
Twilight Quiz

yeay...
hehehe...

ini tidak adil

aku selalu ada untuk mereka..
kawan-kawan rapat aku..
aku dlm monorel ker..dalam lrt ke..dlm lif ke..tgh jalan nk melintas ke.. dalam wayang ke mahupun dlm toilet..
aku jarang la tanak angkat panggilan telefon mereka..

kebanyakan panggilan itu akan start dgn... tangisan.. bebelan..
sangat sedikit panggilan yg penuh kegembiraan..

aku tgh sibuk keje nih..kalau dorang call.. aku angkat gak..

tapi...




bila aku buat keputusan untuk tidak angkat call 1@2 hari..
wahh ada yg mengamuk..
dan aku dah kira ... ada 4 orang terus tanak kawan dgn aku...
terus putus kawan...

mak aihh.. korang ingat aku apa?
aku angkat call korang aku dpt gaji?atau kredit hp? atau dpt kenaikan pangkat? bonus? increament?

2 hari yg aku tanak angkat call..aku ada masalah..

aku manusia.. aku ada masalah dalaman..aku ada masalah emosi.. banyak nk kena pikir..
aku sakit hati..aku bengang.. aku sedih...aku tertekan...aku sakit...sangat sakit..

sebagai kawan... kalau kawan yg baik.. 2 hari aku x angakt call.. ko patutnya risau...
kot2 aku mati ker...masuk spital ke..sakit tenat ke..
atau aku hilang tah mana2 ke..
hilang atas gunung ke.. terselit celah longkang besar memana or gaung memana..

tapi tidak yer..
aku dpdt berdozen sms maki hamun tak tentu pasal..
tanpa selidik

terus attack aku dgn memacam tuduhan palsu..
aku tak boleh tahan otak korang nk pikir apa..
tapi perlu ke sume pikiran negatif..
padahal baru jer semalamnya ..yg tidak sampai 24 jam lagipun... aku layan panggilan ko selama hampir 1/2 jam... masa aku tgh kerja..
dan tiba2 bila aku tak angkat panggilan seterusnya dari ko... terus cap aku kawan yg jahat...

perrgghh....
kawan yg jahat... tak jawab panggilan ko
-time keje
-kul 3am
-tgh kejar monorel
-tgh mononton wayang
-pepagi hari cuti
-3am hari bekerja
-tgh tunggu turn kat klinik
-masa tekak perit demam tak larat nk bangun






khas buat 4 org sahabat baik aku yg tetiba nk (ataupun sudah) putuskan persahabatan kerana 2 hari aku tak mahu angkat call/sms


aku sayang korang..