Thursday, September 30, 2010

oh tidak

kenapakah aku baru tau yang Jesse Cardoza takkan muncul dlm season baru CSI Miami?dlm erti kata lain..watak dia digugurkan ...dimatikan...

alahai
baru nk enjoy tgk CSI Miami dgn kehadiran dia...

Season 9 akan mula 3 Oktober ni....

CSI & CSI NY dah start..

Wednesday, September 29, 2010

memang tidak jauh

rentetan entry ini..

kalau rindu cakap jelah rindu kan...
ni..

dah sampai stesen lrt bagitau..
dah sampai rumah bgtau...
kenapa balik awal bgtau..
pepagi pun sama.. dah sampai stesen bagitau..
dah naik lrt bgtau..
pastu siap suh aku naik lrt certain time...
pastu aku terlepas tren siap tunggu kat tangga...
pastu breakfast sesama...menonong je dia masuk cafe tu... padahal takde pun ckp nk breakfast sesama...
pastu when parted ways pun sempat lagi pesan 'esok kita lalu situ yer'..esok?? aku janji ke?
dan masa tgh hari.. tanya aku lunch mana.. dia kata jauh.. aku x kisah dia takleh join..
tapi ayat " i g klcc, ok" ... aku nk reply pergila..x sempat hehehe pastu dia sambung nnt kita lunch next time..

cam org bercinta lak gayanya..
selama tidak berhubung ni dia bgtau kat sape tah...
tapi nilah gayanya dia kalau dia buat salah kat aku.. memujuk cara dia..

cam dia cakap pagi tadi... aku ni GUARDIAN dia..
PENJAGA katanya...





guardian lebih baik bunyiknya dari babysitter kan...

Tuesday, September 28, 2010

percayalah...dia takkan jauh...

aku tak sure dia senyap sebab apa..
sebab aku tiba-tiba naik angin masa bulan puasa hari tu ke...
bebelan aku biasanya tak lut kepada sesiapa pun
sebab besar mana pun kesalahan dorang kat aku...aku ni marah sekejap jer
cuma 1 je yg masih terkesan kat hati....tu citer lain..

macam mana aku tak bebel...
kalau susah.. atau ada benda nak tanya baru carik aku..
kalau time bergembira... time ada kawan keliling... aku ni bukan kawan dia..
dan gambar aku takkan kelihatan di mana2 laman sosial dia pun..
hanya gambar bersama kawan-kawan vogue sahaja yang akan berada di situ...

kekadang makan ati gak...
bukan kekadang..selalu..

tapi hakikatnya... macam mana cool pun kawan-kawan dia..
macam mana vogue pun.. or macam mana kaya seperti anak2 jutawan kawan2 dia tu..

dia carik aku gak time nak nangis....
aku rasa tiap kali nangis call aku jer... hahahaha

tapi bila dia senyap...dan status di mana-mana juga senyap... agak pelik la..
kerisauan melanda hati aku...walau aku tak patut risau pun..
mlm tadi adalah kemuncaknya..

biasalah aku susah hati tak tentu pasal..aku call.. dedua no dia tidak berjawab...
ha sudahhhhhh

tapi leeza kata ...dia dah tido kot.. takyah risau.. dia pasti masih nak aku jadi kawan dia...dengan konpiden kata-kata si leeza nih...

yer..seawal pukul 615 dia bbm aku tanya aku call ke..
then dari situ... byk la plak soklan dia..
suh aku tggu dia kat lrt..
pastu g breakfast sesama...

dan betul ckp leeza...
bercakap tanpa henti..update semua sejak kali terakhir kami ckp..
sehingga kami ni cam tak yah kerja lak..
aku kena stopkan dia sebelum aku pun lambat g keje..
dan tepat sekali....dia masih nak aku jd kawan dia tuk dgr segala update diri dia..


terisi gak balik masa2 senggang kosong aku dgn benda2 camnih...
aku?
happy? serabut? lega?

entah...
oklah kot...

Sunday, September 26, 2010

mari berborak

sesi mengasuh sambil berborak..
kucing pun join sekaki... :D video

Friday, September 24, 2010

ole-ole dari German

handbag Esprit, coffee dan popcorn....
yang penting coffee n popcorn tu ada gambar JAcob yer..
walau Jacob dan Bella..
aku sukaaaaaa......

Majlis Hari Raya



satu-satunya majlis raya yang aku pegi tahun ini..
serius..satu2nya rumah/ majlis yg aku pegi tahun ini..
sebab aku mogok raya tahun ini...

meriah kan..
siap jemput penyanyi..
Hairee & Riot kumpulan Kool..

Thursday, September 23, 2010

dunia...dunia

ni petikan dari BERITA HARIAN hari ni :

Ketika ditemui pemberita di luar mahkamah, Siti Nurhanim berkata, beliau tidak berpuas hati dengan keputusan mahkamah dan ketika ditanya sama ada beliau memaafkan tertuduh, Siti Nurhanim berkata:
"Sebenarnya saya tidak pernah marah tertuduh sebab dia tidak bersalah dan dia tidak ada niat untuk bunuh anak saya."

Ditanya sama ada beliau masih menyayangi Mohd Fazli Azri, Siti Nurhanim berkata: "Sebab dia (tertuduh) terlampau sayang anak sayalah (Syafiah Humaira) saya sayang dia. Tertuduh seorang yang penyayang."

--ni adalah kes lebih kurang 7 bulan lepas yg budak kena sepak terajang kat padang bola tu...


** aku tak tau la nk kata apa... dia sayang org yg bunuh anak dia... adehla.. punyalah susah bawak perut tu.. pastu bertarung nk lahirkan anak... besarkan dia lagi... ko leh kata x puas ati dgn keputusan mahkamah...

kalau anak kucing aku pun kena sepak terajang pun aku rasa manusia tu patut di hukum bunuh... ni kan plak budak dibuat cam bola... disepak terajang....

yelah... boyfriend tu susah nak carik kan.. dah kata penyayang... anak leh buat lagi....

errrmmmm......

Tuesday, September 21, 2010

Buku yang sangat berbaloi



aku baru je beli buku ni..
padahal dah lama dah aku nampak buku ni..
kak fid dah lama beli dah...

memang aku akan recommend la buku ni tuk setiap rumah..
memang PATUT ada..

dan aku dah tau dah hadiah paling sesuai nak bagi..
BUKU INI..

simple, bergambar, cukup lengkap..

SANGAT SANGAT BERBALOI DAN SESUAI bagi setiap umat Islam...

Wednesday, September 15, 2010

surprise YM..

aku terkejut kul 230am mlm td..
perasan YM aku ada message.. aku terlupa log off dari BB

dia : mi hepi hr raya
dia : u look heppy
dia : anyway maaf for all the salah and silap
@1.35am


bertahun dah tak de ucapan hari raya dari dia..
jgnkan ucapan hari raya... sms pun tak berbalas.. call tak berangkat..
sekurangnya dia masih ingat nama aku..

mana tah dtgnya nampak aku happy..
asalkan dia bahagia..
aku doakan dia bahagia dunia akhirat.. AMIN...

Thursday, September 9, 2010

biskut kelapa bunga comel



sukati je kan aku bagi nama biskut tu..
seperti biasa..aku dah lupa mana dtgnya resipi nih
tapi sedap..ringan rangup terasa kelapanya..
permintaan mak aku gak nk biskut berkelapa...

Rose Tart... jenuh dan sangat gigih rasanya diriku


dah siap...

satu lagi pandangan sisi... perlu la banyak gambar...
seksa tu..
nasib baik jadi cantik gak... dimataku


memula..setelah diterap dgn acuan berbiku..
sapukan jem pada bhgn sebelah kuih yg telah diterap


kemudian lipat dua kuih tu..


jadkan dia berbentuk U..
buat 2 kelopak


cantumkan 2 kelopak itu seperti gambarajah di atas..
kemudian kemaskan bagi bentuk cantik... masukkan dlm mangkuk kertas..
nk masukkan pun kena ada seni..
jenuh tau aku betulkan nk bagi nampak bentuk cantik...


ok..letakkan dlm dulang pembakar..
dan bakarla ikut suka baper lama hingga rose anda mekar..


nilah bersemangat waja sangat aku nk membuatnya kan
tgk org buat cantik comel gitu
hambek ko.. buat sampai rasa nk nangis nk menyiapkannya...

Tart Gulung Nenas




bertungkus lumus menyiapakan kuih permintaan mak aku..
tapi senang sebenarnya...
aku jatuh chenta lak buat tart nenas ni

Tuesday, September 7, 2010

Crystal Ball





biskut raya comel aku buat..heheh

Wednesday, September 1, 2010

Biskut Raya 2010 Bhgn II



Biskut Bijan Pandan
nama asal dia Biskut Badam Hijau... tapi kan takde pun badam dlm tu..langsung takde!! hahaha sukati aku je tukar nama biskut... aku amik dari majalah resipi ni...



Biskut Casablanca... aku jumpa kat BLOG INI...
sedap..memacam ada dlm tu.. nestum, oat, badam, bijan



Biskut Gegelung Oat...
nama asal biksut jejari oat.. dah aku buat bentuk gelung..
jadila nama dia gegelung..