Friday, December 26, 2008

hibernasi

aku berhibernasi dari alam blog...

YEAY CUTI 9 HARI!!!

Friday, December 19, 2008

notification

aku suka kwn aku leh tulis camni dlm bank transaction tuh..hehehehe

This is to inform you that XXXXX has transferred RMXXX to your Maybank account for mak dah masuk duit kat ang on 12/19/08 14:34:03 via Maybank2u.com.

renungan pagi Jumaat

"Tidak perlu mencari teman secantik Balqis, andai diri tidak sehebat Sulaiman.


Tidak perlu seteguh Ibrahim, andai diri tidak sekuat Hajar.

Mengapa mengharap
teman setampan Yusuf, jika kasih tidak setulus Zulaikha

dan mengapa didamba
teman hidup sehebat Khadijah andai diri tidak sesempurna Rasulullah SAW
...."

Thursday, December 18, 2008

.

Wednesday, December 17, 2008

blog

Kewujudan blog ini semata-mata ruang atau tempat di mana aku boleh luahkan apa yg aku rasa dlm hati aku…

suka..gembira...marah..sedih.. geram...segalanya...

Sebabnya if aku komplen bebanyak kt org…bukan sume org suka nk dengar…
Dan bila aku marah bukan ada org yg volunteer tuk jadi tempat aku lepaskan kemarahan aku…
Kiranya blog ni ala2 terapi menjerit…sbb aku pernah baca org kata if stress pegila menjerit..luahkan segalanya…..
Mana la aku nk carik lokasi menjerit plak..
Dr bumbung bangunan ofis?

Serius aku tak pernah luahkan perkataan2 memaki hamun yg dahsyat secara terang-terangan….
Cam mana org tu buat aku marah sekali pun.. aku masih boleh kekadang berjumpa dia dan senyum…. Bukan hipokrit.. Cuma aku x reti dr kecik nk marah2 camtu..
In another words aku nk lebih suka pendam… tapi bila segala ruang tuk aku simpan kemarahan…geram..x puas hati aku da hampir penuh…jadinya aku perlukan medium lain yg aku boleh simpan segalanya ini..

Jadi kesimpulannya… bagila aku kebebasan nk menulis benda-benda ni…dan biarkan kemarahan aku sampai dlm blog ini… baca … dan sila la nasihatkan aku

tapi jgn trigger atau provoke atau mengapi-apikan aku untuk jadi lebih marah di luar blog..


Sekian terima kasih..

Monday, December 15, 2008

pencuci mulut hari ini..


aku beli Cheese Lover & Double Choc Crunch

tak berhak ke?

aku tak berhak marah?

ni kan ke blog aku...lainla if aku marah live pun...
tp aku berhak la gak nk marah live ke siaran ulangan ke...siaran tertunda ke...
aku bukan lembu yg dicucuk hidung...
aku manusia yg diberi akal fikiran dan juga perasaan...

semoga kalian ( semua yang baca blog ni) bahagia.....AMIN

Friday, December 12, 2008

esok

ada date dgn 'boifren' ku...Amirul Sufie..



-makan kat shogun pyramid

- tgk wayang Los and Faun



katanya mls keje..nk MC...

kau & aku pernah ...

pernah berjanji..(janji kot...or borak-borak kosong..kot..)

- aku akan cuti seminggu untuk majlis kau..
- aku akan buatkan cupcake yg comel tuk majlis kau walau aku terpaksa bercuti 2 minggu
- aku akan hadir pada semua peringkat majlis kau
- aku akan ada pada hari bahagia kau...

tapi kalau

KAU TAK JEMPUT...atau KAU MEMANG TAK INGIN NAK JEMPUT..

takkan aku nk TERHEGEH-HEGEH...BODOH!!!

STOP ALL THE NONSENSE la...
takyah nk canang cerita AKU yang tak nak pergi atau AKU yang tak nak kawan dengan kau..

TAK NAK PERGI tu BERBEZA dgn TIDAK DIJEMPUT yer...
ko sedap-sedap mulut bagitau aku TAK NAK PERGI tu kenapa??
belajar tinggi-tinggi..tahap master bagai..benda simple pun takleh nk bezakan..

aku da penat nk diamkan diri..
tapi siapa aku... nk bela diri pun tak dibenarkan...
hanya kerana MEREKA LEBIH MEMPERCAYAI DIRI KAU....dan CERITA KAU...
yeay... KAU MENANG!!!!!

kau buat dorang labelkan aku sebagai

- kawan yang tak tepati janji
- kawan yang tak boleh nk tengok org bahagia (FUCK OFF LA... )
- kawan yang memang tak boleh diharap
- kawan yang manis di mulut sahaja...

kau rasa aku rasa bangga la bila jumpa kekawan lain dorang keluarkan statement2 di atas.. tanpa mengira tempat... di shopping complex..di food court...mahupun di stesen2 LRT, Komuter, Monorel...

seteruk-teruk aku kau labelkan..aku rasa aku x pernah gagal untuk hadiri majlis kawan2 yg rapat dgn aku..walaupun aku kena korek tabung atau tumpang orang lain..


JAJA lah kemana sahaja cerita itu bagi meramaikan umat hadir ke majlis kau itu..
dan hasutla sebanyak mana kawan2 yg ada...


semoga berbahagia NOORWAHIDAH ABDUL WAHAB.....




p/s : entry mmg EMO...tp aku tak larat..aku bukan artis pun...dan yer... ko mmg laku dulu dari aku... TAHNIAH

Tuesday, December 9, 2008

SAR..save & rescue di rumahku..

ha.. ni la...
kena wat operasi SAR plak..
tgh elok2 bermain kejar2 kt sebelah rumah..
alih2 tah mana dtg sekor anjing hitam...
lalu... ketiga-tiga lari lintang pukang..
sekor ni plak leh wat aksi panjat pokok...

ha kan da sangkut kt atas pokok..
tinggi plak tuh..
da pandai naik..pepandai la turun..
tp dlm 15 mins lepas tu aku tgk semut2 da hurung dia..
da kelam kabut da rupa dia..
if dia terjun akan terus masuk longkang besar tepi tu..
yg aku pun x sanggup nk terjun selamatkan dia..

akhirnya terpaksa aku paksa adik aku bangun dr tido..
panjat pokok selamatkan si bertuah ni..
penuh satu badan dia dgn semut...
kesian..sib baik x kena panggil bomba selamatkan kucing nih..

dan lepas itu...ada lagi si anjing hitam tu lalu..
kucing2 aku da kelam kabut nk larik..
aku kejar dorang sbb da nk masuk longkang besar tuh..
dlm kelam kabut aku nk kejar..
aku langgar pintu gril dapur..
perggghhhh nk patah rasa tgn kanan nih....
semalam lebam tak ingat punya..biru kehitaman jadinya..

nk tido pun susah..aku nk mengiring belah kanan..
terhimpit...adehla..sakit betul..
takpe..demi menyelamatkan buah2 hatiku tu..

yg aku sendiri punj x reti nk bezakan dorang...hehehehehe

apa yang mak aku masak semalam..


MAK aku masak :

-nasi himpit
-kuah kacang
-kuah lodeh
-rendang ayam
-sambal tumis udang
-wajik
-pecal
-asam pedas ikan pari

AKU masak :

-brownie

menu seharian semalam.... aku makan setiap 2 jam rasanya...
mengharap menu2 ni masih ada bila aku balik nnt..
nk makan nasi himpit dgn kuah kacang!!

memandangkan musim hujan..dan kedua-dua adik lelaki aku berada di rumah...harus aku call mak aku suh simpankan.......

buah sukun ni takde kena mengena dgn menu semalam... cuma dia ada kt sebelah rumah aku...tunggu masak jer....sedapnya sukun goreng waktu hujan....

anak-anakku



Friday, December 5, 2008

ask she to call me back

huhuhu..
selaku tukang angkat call dan menerima pesanan..
di petang hari jumaat ini aku diminta untuk sampaikan pesan ini :



ASK SHE TO CALL ME BACK



panggilan itu adalah dari...
seorang JURUTERA PROJEK....U*W ADVANTECH..



aku nak balik carik buku english...
i learnt something new.....

Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya Aidiladha



Jemputla dtg rumah...
mak aku kata dia plan nak masak

BANANA PANCAKE = LEMPENG PISANG

jemput sume datang...

semalam

6.23 pm - naik komuter kt KL Sentral
7.23 pm - sampai stesen komuter klang
7.40 pm - sampai rumah

8.00 pm - main2 dgn anak kucing
8.15 pm - tgk Food Paradise kat chnl 707 pasal aiskrim...yummy
9.05 pm - tgk Rona Roni Makaroni kat Astro Ria
9.15 pm - bosan...
9.25 pm - makan lempeng pisang mak masak..makan Surbex Zinc (seumpama makan 4 biji tiram...hehehe iklan radio) sebiji...
9.30 pm - masuk bilik ...baca Cleo Dec 08

tah bila aku tertido....

11.28 pm- terkejut..sejuk sgt..hujan lebat.... ms tgk jam..la br 11.28 pm..
3.30 am - terbangun.. tgk jam... kata dlm hati..."oh ada lagi 2 jam tuk tido " hujan masih lebat..
5.30 am - jam bunyik... tutup jam...
5.50 am - mak kejut..bangun..kuar bilik..landing atas sofa lak..
6.00 am - bangun...menung dpn almari... amik baju n iron...
6.30 am - keluar rumah...g komuter....g keje...


tu jer...

Thursday, December 4, 2008

tv..

sejak minggu lepas aku asyik tengok rancangan pasal haiwan jer..
bukan kerana aku lulusan Zoologi..
tapi entahla...
dah tertekan ke chnl yg tayang rancangan haiwan..

ahad lepas aku tgk Tv9...
citer pasal sorang kakak ni keja SPCA..
jaga kucing...aku sgt la suka..
cam rasa nk dok sana...dgn kucing2 tuh sume..bestnya if aku leh buatkan satu rumah kucing camtu... (ni pun da berangan nk buat kandang kucing tuk 3 ekor anak kucing baru aku..)
sedih bila tgk kakak tu nangis bila org adopt kucing tu..
yelah da hehari dia jaga..tetiba je org amik...sedih la...
suka gila tgk kucing kaler2 yg banyak kt situ...

i love felis domesticus sooo much....

pastu mlm tadi lak aku tgk oprah... dia tunjuk pasal angel's gate..
cam hospital/ pusat perlindungan haiwan yg cacat/sakit..
sedih aku tengok...siap nangis2 lagi...
yelah tgk anjing yg takde kaki nk jalan..
cacat kaki ...lumpuh..
ada seekor ni lumph dr leher ke bawah..
walau dia anjing...dia tetap mahluk Allah...

pastu tgh2 shooting ada anjing jantung dia stop..
huhuuh mengalir air mata aku...
dedulu aku selalu drive g keje lalu kaw perumahan..
selalau sgt nampak kucing da kena langgar..
aku sure nangis la..
sedih gila.....

ni laman sesawang pasal rumah perlindungan haiwan cacat/ sakit dlm Oprah semalam :
http://www.angelsgate.org/

Wednesday, December 3, 2008

dari gelap ke mendung..menanti sinar matahari menjelma...

apa ke halnya tajuk cenggini..
camni citernya..

aku ada kawan..walau x berapa ramai la kan..
tiba2 menghubungi HP ku setelah bebarapa bulan..
alih2 ajak aku bergembira...
mestila aku suka..
tp bergembira aku bukan sama style aku bergembira 2 thn lepas...
bkn seperti aku sebelum julai 2006...

aku tolak dgn baik ajakan beliau..
tp apa aku dpt..
"ko ni kedekutla...duit koyan-koyan nk buat apa....sombong da skang tanak kuar dgn aku.."
"tanak holiday dgn aku" " ala baper je kosnya.."
dan panjang lebar lagila ceramah dia... pasal ketidakpuasan hatinya...

bacalah wahai sahabatku (wahahaha camla dia baca)
masa aku lalu zaman gelap....
antara julai 2006 - dec 2007..
dimanakah dikau?
tak sekali aku berada dlm 'guest list' ko tuk bergembira kan..
tak sekali pun ko tanya aku ok ke tak..
ko risau aku rompak ko ker?

ko hilang/ senyap begitu sahaja...atau kau berhibernasi??
takpe aku faham..
cuma ada la dlm x sampai 5 org ada dgn aku dlm zaman gelap aku tuh..

sekarang bila ko dgr aku da kembali kerja dlm dunia O&G..yg aku tatau ko tau dr mana...
ko kembali semula...
pastu bila aku tak kata YA..ko ngamuk..

ketahuila...walau aku da kuar dr zaman gelap..
aku masih mendung... tatau bila nak cerah...
bank-bank masih lagi mintak aku masukkan duit...
bila dorang tak call mintak masukkan duit...
maka masa itu mungkin aku akan kata YA pada kau ok.....

atau...
apa kata kita holiday kat morib je ke...
boleh??? :P

now & forever, cintaku forever, metrosexual

sume tu tajuk film aku tgk kt tv...

ada satu masa tu au x ingat dlm bln nov rasanya...aku tertukar channel ke RTM1..
ada cerita Cintaku Forever..yusry KRU dgn sape tah nama minah indo tuh...aku tgk da nk habis da... citer pasal dedua jatuh cinta but dedua ada sakit kronik.... mls nk komen citer tu...

dlm 2 minggu lepas tu aku tgk channel Kirana... ada cerita jepun...
pun da nk habis cerita da aku tgk..
tp ...laa...sangatla same yer... dgn cintaku forever tu... tajuk pun da nk sama...
ke mmg dorang da bgtau cite dedua ni saling meniru? aku x sure plak film mana yg kuar dulu...
huhuhuhu....

ditakdirkan plak aku tgk dedua citer ni dlm masa terdekat...
itu jer nk citer...hehehe



METROSEXUAL

ni plak citer filipina..aku tgk kt kirana mlm tadi..
citer pasal 4 org kawan ni sibuk nk selidik bakal suami kawan dorang tu betul gay atau tidak..
memacam la teori yg keluar.. dan aku dok angguk jer terhadap teori2 tu sambil mengaplikasikannya kepada kawan-kawan tidak lurus aku....pastu aku gelak sesorang...
dah la tgk dgn adik-adik lelaki aku...
hahahaha..

sian akhirnya x jadi kawin bila kebenaran terbongkar yg pengantin lelaki tu gay..
cuma dia x perasan naluri dia sendiri...katanya...
dia kata dia tipu diri sendiri of not being a gay...
bullshit sgtla....

Allah ciptakan manusia sempurna... hanya ada lelaki dan wanita... dan dijadikan berpasang-pasangan... bukan berpasangan sesama jantina...

teringat kata-kata kawan gay aku "i'm born as a gay"
MasyaAllah..masa tu aku mampu mengucap jer..
dan diikuti dgn ceramah agama x formal kepada rakanku itu...
berdoa je dia kembali ke jln yg benar...

dan lelaki2 lurus yg gatal di dlm tren..sibuk nk gesel2...aku rasa bakal bawak jarum peniti la..
apa ekk rasanya jarum peniti kena anu kamu???
mari kita rakamkan.....
if x rasa apa..aku rasa picagari sesuai kot.....

susahnya..senangnya..cepatnya..

susahnya..
nk download borang Notis Pilihan Mencarum Melebihi Kadar Berkanun KWSP nih..
dr semalam try..asyik busy..baru dpt pagi ni...

biarlah EPF aku 11%...3% tu cam takde beza sangat tuk aku yg bergaji ala2 kais pagi makan pagi..kais petang makan petang...

senangnya..
nk claim rebate petrol guna www.posonline.com.my
isi je no kete dah link ke JPJ... n isi la no akaun bank yg mana nk masukkan duit tuh..
takyah aku nk isi borang n beratur kat pej pos..

cepatnya..
cepat betul proses rebate...
isnin aku register kt posonline..
pagi2 ni da ada duit tu dlm akaun aku..
dan cepat jugak pertukaran angka dlm akaun aku berlaku..(huhuhu..byr hutang...)



segalanya di hujung jari anda....
hehehhehehe..

rentetan

rentetan cerita email aizul..
semalam aku saje reply email yg ada alamat yg sepatutnya aku hantarkan duit tu kan...
aku reply

weh...bglah no phone...aku nk bgtau details duit tuh... aku takleh access email..

so pagi ini..aku dpt reply...hehehe..seperti biasa in english la kan...

Dear As******,
i have no access to any phone,so please let me know via email if you can send em the details of the money transfer.Hope to read from you soonest.
Aziul

heheh siap ada typo tuh...
pastu aku ym dgn aizul...katanya email dia tu mmg dia takleh access dah... mmg terus jadi hakmilik org penipu tuh.... nk tipu pun agak2 la... org mesia yg mmg pekat loghat utara..tup2 speaking london plak dgn kekawan...mentang seminar kt London..
wahahahahahaha.......

Tuesday, December 2, 2008

email mengejutkan

pagi ni cam biasa aku borak2 dgn aizul dlm YM..
pastu aku kena g buat keje kt meja lain..
pastu aku nk smbg la chat dgn dia..
aku cek email..dpt email dr aizul..subject...S.O.S


inti email itu :


I hope this message finds you in best of health.I have traveled to the UK for a seminar,Unfortunately for me all my money has been stolen at the hotel where I lodged, I am so confused right now, I don't know what to do or where to go,I didn't bring my phone here so i have access to only emails, Please can you send me 1900GBP today so I can return home, As soon as I get home I would refund it immediately. Write me so I can let you know how to send it.Keep this to your self only please!!!
Thanks
Aizul

serentak dgn itu aku pun YM aizul...rupanya ramai kawan2 aizul yg lain dpt email ni..da..aizul sendiri plak takleh access email dia...

aku selamber reply dlm BM... aku ckp...

eh awat hang ada kt UK..bkn hang ada kt aloq setaq ka...

dan petang ni aku dpt reply dr email ni.....


Dear As******,
I am happy to read from you. Please send the money to me through Western Union Money Transfer. Below is my information you need to make the transfer;

Name : Aizul F****

Address: 110 Marylebone High Street, London W1U 4RY

I wait to read from you as soon as possible so I can have the money transfer control number and senders information I need to receive the money. Please hurry up!

Regards
Aizul

dahsyat na...kwn aku reply aku in eng semula...da tu g london x bgtau pun...huhuhuhh


wahahahaha memacam pesen org skang menipu...
dan bila aku google alamat tu....jeng..jeng...jeng...
hahaha alamat universiti...
huuh sampai ati masuk uni kt london x bitau...wakakakakaka

The American Intercontinental University
Universities & Medical Schools (School & Educational Establishments)
Tel: 020 74675600
Address: 110 Marylebone High Street London W1U 4RY View

sandal ini..

aku nak beli.... Ipanema sandal...