Monday, September 29, 2008

A Night To Remember

Berbuka di IKEA,
Bersahur di Jom Singgah Makan Danau Kota,
Sunrise di Genting...
A night to remember...















Friday, September 26, 2008

nila rupa biskut yg aku nk buat

nama dia chocolate treasure...
bila tah nk buatnya...hehehe..
ni aku kidnap dr web sape tah..ampun...






memacam cerita...

Pagi tadi aku bangun je terus lepak depan tv..masa tu da pukul 545..
Mak aku da bising da… bila nk siap..ayah nk pegi cepat tu..
Pastu aku teringat hr ni hr jumaat…ptg ni aku ada date bersama Amirul Sufie..
Maknanya aku kena drive..
Aku bgtau mak nk drive..pastu aku tido depan tv..
Mak aku sound “bangunla ..siap elok2..ni nk g keje cam nk g pasar jer..”
Huhuhu…ni bukan br 1st time dia sound yer..
Aku rs sejak aku start keje 6 thn lalu statement ni kuar dr mulut dia..
X dinafikan mak aku jenis agak perfectionist dlm byk perkara..
Dari kecik proses nk mandi n bersiap je kalau buat SOP leh bukukan da..
Hahahaa..

Hari ni..aku drive g keje dgn tenang..jem cam biasa kat federal tuh… tp aku ok je sbb ditemani lagu2 raya..
Syahdu weh.. takde kampong nk balik…huhuhu…

Dan skang aku stil cam rasa terawang-awang ni… dala selasa n rabu aku MC 2 hari..takkan nk MC lagi..
Doc tu kata if ubat da hbs still sama aku kena g jumpa specialist ENT..
Huhuhu tamau!!.
Doc kata mungkin ada infection kat ENT.. yg sebabkan pressure x balance dan sebabkan keseimbangan badan aku x betul….
Plus aku rasa sume bunyi bergema dlm tinge kanan..cam dok dlm gua plak..
Takpe dugaan bulan puasa..

Cakap pasal dugaan..rabu malam satu lagi dugaan..
Wah sedap2 hati kan dia kata “ it’s just an sms.. I main2 jerk.. I Cuma berseloroh”
wahhh gitula kan…
Bo**h betul la dia nih..memainkan perasaan org tu cam main masak2 ke..or main dam haji..
Takpe..takpe… ko bakal ada famili… paling dekat pun ko ada adik pompuan…buatla selalu kat org…sorang sumpah sebakul…kalau 6 org..da baper bakul..
Tunnggu dan lihat je la yer…

Trus aku takde mood nk update blog..
Nntla sambung..

Thursday, September 25, 2008


i luv this..

Be extravagant and bold, today -- now is not the time to hide your light under a bushel! Get back in touch with your more outgoing nature and stop worrying about what people might think of you. Who cares what others think, anyway? You need to feel good about yourself -- and the best way to make that happen is to speak up and make that joke that's on the tip of your tongue. So what if it annoys someone? As long as you're not insulting, you are free to spout off.

Friday, September 19, 2008

Think about this for a min......

If I happened to show up on your door step crying, would you care?
If I called you and asked you to pick me up because something happened, would you come?
If I had one day left, to live my life; would you be part of that last day?
If I needed a shoulder to cry on, would you give me yours?

Big Apple Donuts

aku nak gak g beli mlm ni..
ni sume tertengok dlm blog CIKIN la ni...huhuhu..




...nk donut..

ada mood sket..

Setelah berhari-hari aku takde mood nak menulis kan..
So aku ada sedikit mood nk menulis hr nih..

  • Mak aku sibuk dgn projek langsir smocking dia… ayah kata mana langsir leh merokok plak..adeh la ayah…smocking x sama dgn smoking..
  • X start lagi buat kuih raya… nak buat ke?? Huhu tggu adik balik la..
  • Yeay…baju raya aku da siap… mak tinggalkan part leher suh aku jahit…ala..if x siap leher tu pakai je cenggitu… ka nada tudung tutup…heheh
  • Acik da hantar kad jemputan kawin awin..sepupu aku yg berumur 23thn…nkah 10 oct..kenduri 11 oct..
  • Apsal la ko pilih lepas raya ni awin oiii…. Dah la mak aku suh buatkan cupcakes cecantik tuk dia..hmmm..baper hr nk cuti nih
  • Aku ingat nk cuti raya 29-30 so leh la buat kuih raya… nampaknya x amik cuti la aku…sbb nk cuti tuk buatkan cupcake si awin nih..
  • Since aku br masuk keje ..cuti aku Cuma 4.5 hr.. if cuti raya.. nnt cuti awin kawin..belum lagi cuti si jaja (sepupu gak) kawin…(kt penang plak tu si jaja ni) cuti nk g holiday…huhuhh
  • Tetiba aku tgh belek benang nk padankan dgn baju kurung aku tu..(tuk siapkan leher dia) mak aku leh kaurkan statement “ buat baju raya…nk g raya kemana?”
  • “ala.. mak buat langsir smocking segala nk raya sakan kenapa?” ß ni dlm hati je…kang kena sound memacam.. da la x sponsor.. x tlg buat..byk mulut plak kan..
  • Adeh..gaji da mmg pupus… sekering-keringnya…cukup2 duit tambang naik komuter dgn lrt ge keje je..
  • Antara kuih raya yg aku teringin nk buat…teringin jer kot
    Chocolate treasure
    Choc chip cookies
    Biskut nestum
    Biskut cornflakes
    Brownies
    Cupcakes


Thursday, September 18, 2008




Wednesday, September 17, 2008

tahniah

dlm 2 minggu ni ada 3 kelahiran..
minggu lepas hari selasa Sity Nurul Asyadha dpt baby girl bernama Widya Sity Sabytah..

pastu hari ahad plak Zerol @ Spider dpt baby girl gak... x tau nama..

semalam Miza selamat melahirkan baby girl juga...Aimi Husna ..
minah ni aku rasa nk gelakkan je..
spt biasa..dah 4 kali terjadi ni..(aku call kekawan..dorang dlm labour room)
aku tergerak nk call dia..
kan betul..dia dlm labour room...
aku sms.."miza. da bersalin ke?" x reply..
alih2 kul 140pm aku dpt sms "br pas je ni.kul 130 td.xjahit lg ni.penat.sakit gile kak bersalin"

boleh plak sms aku ms dlm labour room lagi..br 10min baby kuar..
minah redah tul!!! aku trus reply sms suh dia rest..
sempat lagi dia reply balik "Dpt bb girl.sakit.lapar"
adehla.. sakit bersalin belum habis..sempat sms...sempat nk citer dia lapar..

tp sempat la dia dpt Big Apple Donut yg dia teringin sangat sblm bersalin..

rasanya ramai baby girl yg lahir thn ni..
Baby syitut je boy rasanya... dlm kalangan kekawan aku la..

turn aku??
hmm...............


......

Tuesday, September 16, 2008

isk..isk..isk..


hari ke - 5.......



Monday, September 15, 2008

Friday, September 12, 2008

rajin nk menaip..

Semalam petang..cam biasa balik kul 430..
Aku terus bergegas g LRT…
Kena jln kaki adalah dlm 10-15mins..
ikut mood aku.
If nk cuci mata dlm KLCC lambat la jadinya..

Eh balik ke cerita jln kaki..
Alih2 da nk sampai escalator turun ke lorong nk ke LRT…
Depan kedai 1901 rasanya..kat depan dia ada tiang yg besar..

Aku tgh jln2 tu tetiba aku rasa melayang jer..
Aku jln cam da senget hala ke kiri..
Dan cam takleh balance diri aku..
Aku stop..balance jap n teruskan perjalanan..

Cuba bayangkan if aku biarkan je keadaan tu..
Maunya aku langgar tiang tu..
Sbb masa cam melayang-layang tu..
Aku cam takleh control badan aku..

Maunya aku langgar dinding…jatuh bedebup..
Dah la time org ramai balik keje..
If x pengsan pun aku sure akan buat2 pengsan..
Sbb aku x sahur ke?

Tu da sangat biasa….
Ia akan jadi sangat luar biasa bila..
Aku bangun sahur..
Sure mak aku konpius sebentar….
Walau dia x pernah miss kejut aku hehari selama bertahun ni..
Time kasih mak… melayan anakmu yg sorang nih..

Lepas aku dpt balancekan diri tu..
Aku berjalan slow2 kot kang jadik lagik..langgar dinding plak ke..
Huhuhu..
Harap2 hr ni ok..

…nk g Big Apple..beli donuts…da 2 hr tertangguh..

Menanti Sebuah Jawaban - Padi

Aku tak bisa luluhkan hatimu
Dan aku tak bisa menyentuh cintamu
Seiring jejak kakiku bergetar
Aku tak terpakut oleh cintamu
Menelusup hariku dengan harapan
Namun kau masih terdiam membisu
Sepenuhnya aku ingin memelukmu
Mendekap penuh harapan 'tuk mencintaimu
Setulusnya aku akan terus menunggu
Menanti sebuah jawaban 'tuk memilikimu
Betapa pilunya rindu menusuk jiwaku
Semoga kau tahu isi hatiku
Dan seiring waktu yang terus berputar
Aku masih terhanyut dalam mimpiku

Tenang...ke RISAU???complicatednya

Hari ni..aku cam tenang plak..
Sepatutnya aku RISAU…
Entahla…padahal 3-4 hr lepas aku TAK TENANG LANGSUNG..
Merepek je…meroyan (bak kata kawan aku la..)
Mungkin sbb hari ni hari Jumaat..
Mungkin sbb hari ni aku puasa… (eh aku da start puasa SEMULA hari rabu..)
Hmm… 2-3 hari lepas aku agak mengong kot..

Ok benti jap citer aku..
Effy call semalam…alamak aku nk call dia mlm td terlupa..
Yelah aku tido lepas kekunun nk g terawih…hampeh jer..
Balik kepada effy..dia call kul 11am semalam..
Katanya on the way balik rumah…huh…larik dari opis..
Hr ini (jumaat) last day dia kat opis tu..
Opis yg building dpn building opis aku…
Hmm… tp suara excited nk benti keje..
Aku faham perasaan tu..

Tetiab dia kata..
“beb… I’ve met sum1..bukan pengkid… lelaki sejati.."
Alhamdulillah… aku suka..
Aku nak tanya banyak but aku tgh bertimbun keje..
So aku kata catch up later..

5 minit kemudian…hahah aku suka je la buat keje gossip bulan2 pose ni..
Aku sms effy
“beb..walau aku sibuk..aku nk busybody…joe tau?”
Dia reply dgn sms yg agak berjela tapi aku ringkaskan kt sini..
“joe tatau sbb bz dgn restoran dia..balik aft 2am everyday..aku lak g n blk keje naik public transport..peluang aku amat besar.aku br kenal less than a week n br kuar 2 kali”
Hmm…dats gud… bunyik cam aku galakkan effy putus dgn joe…
Tapi betulla…dorang ni pasangan tidak lurus (serong) atau senang la citer..joe tu pengkid..
Byk kali da si effy nangis2 dgn aku pasal joe…so make a move dear..
Aku harap dia akan happy..

Se happy aku ker??

Aku happy ker??

Aku rasa aku cam rasa pelik..
Kejap rasa in (ke on?) cloud 9..
Kejap rasa cam biasa jer…


Tp saat ini aku risau..risau fikiran je..x libatkan perasaan risau..
Ish complicated la nk explain…
Sepatutnya flight dia semalam..
Today g keje sesame..
Sampai pagi ni.. phone masih x aktif..
Da la sblm pegi dia mmg cam berat hati tamau pegi..
Last sms received “pls doakan 4mysafety” ptg isnin..

InsyaAllah takde apa2 kan…

Wednesday, September 10, 2008

menu berbuka

Menu 9 Ramadhan

main dish
10 cucuk sate Hj Samuri (saad kata aku makan 9 je...huhu)
1 gelas teh o ais limau
1 gelas carrot susu

lokasi : restoran sate kajang hj samuri , Bukit Tinggi, Klang

dessert
1/2 dozen Big Apple Donut
(aku makan share2 dgn sage...saad makan 3..heheh)

lokasi : Big Apple Donuts & Coffee , AEON Bkt Tinggi Klang

kekenyangan...gelak2..
kuar masuk kedai
(saad risau bila aku n sage start masuk kedai kasut....takut berejam dlm tuh...hehhe)
tima kasih temankan aku berbuka..n hantarkan aku balik yer...

Tuesday, September 9, 2008

equation

LAPAR + ANGAU = LANGAU...


huuhuhhu

SATE KAJANG.....

Monday, September 8, 2008

aku perlukan..

  • girls day out... (aku ada masalah...probnya kawan2 pompuan aku yg rapat..sama ada sedang berpantang, atau sedang bersiap sedia nk check in wad bersalin atau pun sedang membawa perut boyot mereka...adeh...aku perlukan korang!!!!!)

  • bersama rakan2 serong yg memahami..(aku ada masalah... kawan2 serong aku...nyah, pengkid mahupun gay.... sume sedang sibuk dgn kerjaya/ study memasing...they are really damn good listener ever!!! huhuh windunya...)

  • boifren.. (aku ada masalah untuk mencari seorang boifren....aku rasa cam da jumpa...tp aku rasa cam tak plak...adehla... need some booster here!!!!)

HELP....HELP....HELP....

berdua menjadi bertiga??

3 org manusia....
teringin berbuka berdua bersama si dia..
akhirnya..
akan berbuka bersama juga..

BERTIGA....


hehehehe

on your mark...get set...

GO..
hehehe..memacam pesen rules kat stesen LRT n Komuter nih..
pagi ni ms nk g LRT...nak naik escalator yg tinggi tu..
tetiab kena stop kt escalator...x leh naik..sbb tmpt tunggu kat atas da penuh..
kelakar yer..ada je tangga terbentang luas...tapi sume org ngikut kata berdiri kt escalator...
padahal yg jaga sorang je polis..dia dok kat escalator tuh....
bagus org mesia ni...

pastu bila ada polis atas tu kata da ok leh naik..
ha hambik... cam baru kena lepas kat garisan permulaan acara marathon..
cuma attire je lain sket..attire ofis..
kelakar aku tgk sume bergegas naik tangga...naik escalator...
dahsyat....dahsyat...

memacam harenah org gak dlm komuter n lrt nih...
amusing...

Friday, September 5, 2008

Aku Tak Tahan

bukan tak tahan nk pose sampai nk bukak pose..
(aku br pose 2 hr jer....off day..)
ni ha..bau rokok kuat gila dari mamat bernama SY (bukan nama sebenar)
taula..melayu ada aku dgn ko je kan..
tp hormatla sket...pagi2 aku tgk selamba badak dia g buat air..
(aku yg x pose pun tak buat cenggitu...)
lupa lak nk bagi tau...dia ni melayu...Islam la kan....errr ke tak ..entah la kan..
sbb tetiap Jumaat dia ada je melepak dlm opis.. (adeh tambah dosa bulan pose)

tapi aku yg pepening sbb bau rokok kuat gila..
dlm opis ni dia sorang je smoke..
pening....pening... da la perut cam meragam sket... (PMS)

huhuhuh dugaan.....

jumaat 5 Ramadhan

  • 1st time dpt duduk dlm komuter..terus aku tido
  • cek dlm beg...alamak HP tertinggal...terus bad mood
  • bangun2 da sampai angkasa puri...terus cam blur2..
  • pandang kiri..nun selang 4 seat ada org peknen tgh berdiri... trus rasa bersalah...tertido ms dia naik tren... tp aku rasa org yg tgh dok kt seat pun sume tido..x pasan dia ada.. siannya dia..
  • sampai KL Sentral nk naik LRT...biasalah panjang betul barisan org beratur..
  • yg ajaibnya..bila nampak LRT kosong sampai..habis sume line tu trus x jadi line..rebut2 nk masuk...tah apa2 tah org2 mesia ni... (dlm kul 8 mmg ada 1 tren kosong akan lalu kt KL Sentral....bagus gak...if not mau aku tunggu 2 jam tuk turn aku naik LRT)
  • sampai opis mmg takde mood..malas keje...layari internet dr pagi...
  • perut aku cam x best..tp semalam aku makan pizza je (bersama En Saad dan Cik Sage di Bukit Raja)
  • mlm ni aku nk buat brownies la..lama da x memasak kek... semalam da beli bahan2..
  • dan..... lambatnya jam ni bergerak.....hish..

....................

HP tertinggal!!! huhuhuuuh...

bencinya handphone tertinggal...
adehla....

Thursday, September 4, 2008

i can't stop smiling.... hati berbunga riang....

nk tulis panjang2..
tp x cukup masa..

aku sengih sepanjang hari da nih...
Ya Allah..
semoga inilah yang aku tunggu...
Amin...

apa isi ceritanya?? adakah sama dgn En Saad ??

nantikan kemunculannya...(cam iklan filem lak..)

3 September 2007

ni entry tuk semalam...
kenapa tah takleh log in blog aku..
genap setahun lalu aku start keje astro kira 1st day la..
customer service division..
di mana 1st day keje adalah hari training..
dlm kelas seramai 25 org...
kat sini la aku kenal manusia2 bernama effy, joe, apis, ewan dan terpenting...BFF sementara aku... DORRY....

macam2 kenangan ada...
dlm sekejap tu byk sangat insiden dan eksiden yg berlaku..
esp masa training tu pun bulan puasa start..
uish..kenangan buka pose sesama...
windu weehhhhhh.....

uwaaaa....
effy pun kata yg sama.. dia rasa sayu jer..
bila skang ni sume buat hal memasing..
yg tinggal baper kerat jer kt astro tuh..



.....

Tuesday, September 2, 2008

shop..shop... bukan untuk diri sendiri...

sabtu 30 Ogos 2008

800 am -basuh baju guna tangan...iskk apsal la uniform sekolah kaler putih...sakit oo tgn...
900 am - sidai kain
1030 am - lipat baju depan tv sambil pikir baju2 aku sume kt mana? gombak ke kat rumah ke dlm bonet kete?? hehehe
1145am - kelam kabut nk mandi nk carik baju mana nk pakai..cari make up aku..adeh tinggal kt gombak lak..
1220 - br terhegeh2 nk kuar dr rumah nk amik syafiq dr tuisyen... dia habsi kul 1230
1245 - sampai tmpt tusyen..
115pm - sampai AOEN Bkt Tinggi..
- shop...shop...shop... baju raya syafiq... aku la kena sponsor..
345 pm - mak call..suh balik... kunci rumah takde...Epi takde kt rumah...
430 pm - sampai rumah lepak2...baju syafiq 1 pun x beli sebenarnya....hahaha
700pm - mak cadangkan g Bkt Tinggi sekali lagi lepas maghrib.. kali ni pastikan syafiq beli baju dia...plus kena belikan untuk Epi gak..
800 pm - bertolak ke AEON Bukit Tinggi dgn mak, Ira & Syafiq
-shop..shop..shop... seronok rupanya shop2 baju tuk lelaki ni... beli 3 helai tuk Syafiq, 2 helai tuk Epi (mak aku suh belikan gak T Shirt Charles Jourdan RM89.90 tu tuk dia!!! adehla.. sib ada 50%...tu pun mahal gak!!!) dan aku beli sehelai tuk ayah... aku excited lak pilih baju dorang...cam aku lak yg beriya..
1030pm - terpaksa balik...kedai2 da tutup...

Ahad 31 Ogos 2008

1000am - mak arahkan aku bwk ira & syafiq ke Midvalley...adehla jauh parking mahal...
1100am - bergerak ke Sunway Pyramid...tu je yg dekat yg pelbagai pilihan aku rasa..
- kali ni shop2 seluar tuk syafiq la plak.. n sandal gak.. aku nampak bj Renoma yg cantik tuk Epi..belang2..ayah x suka belang2...tp x beli sbb budget takde
- syafiq beli 1 jeans & sandal Admiral.. kopak...kopak..
4.00pm - bertolak ke rumah Uda....lamanya kat pyramid...nk kutip barang2 aku tinggal..lupa plak..mak akusuh berulang klg-klcc bermula selasa (hr ni la)
445pm - beli makanan kt sri gombak tuk adik2..hahaha apala kakak ni da kul 4 br nk bg adik2 makan...
5.00-615pm - melepak rumah uda..makan2..kemas2 barang..
615 pm - balik klang.... singgah lak bkt raja...selaur syafiq x cukup sehelai lagi
- dpt sehelai...dia berkenan lak lagi sehelai...aku kata tunggu sponsor lasgi satu balik (adik no 2 aku lak)
730pm - balik rumah..kepenatan... nk pengsan aku rasa shopping ni... sbb x beli apa2 tuk aku!!! hahahaahaha

Isnin 1 Sept 2008

1100am - mak aku suh g pyramid lagi suh belikan t shirt renoma tuk epi.. n belikan baju superman tuk syafiq serta jeans yg dia berkenan tu...sponsor lagi satu da bg duit...hahahah
adehla.. penat je jd driver..adik aku no 2 harap ada lesen jer.. bwk kete penakut...
200 pm - br aku gerak.. penat x habis lagi..plus puasa...(alasan)
300pm - sampai pyramid... 1/2 jam cr parking x jumpa... dr level CP3 sampai B2.. sume penuh..
430pm - bertolak pulang ke klang..singgah lak bkt raja lagi..jeans tu kt bkt raja plus mak suh belikan handbag tuk dia...
600pm - balik sbb da nk berbuka...
700pm - br aku masuk dapur...hahaha adik no2 aku yg aku panggil adik tgh siapkan meja.. mak ayah takde g hantar ira balik UNISEL..
730pm - lebih kurang la.... berbuka 4 org jer.. aku, adik, epi, syafiq... huhuh sayu lak takde mak ayah.....
745pm - mak ayah sampai... dorang berbuka dlm kete...

penat sangat aku rasa...ingat nk siapkan baju raya...tp dpt arahan g shopping..aku suka jer..
ada sesapa nk suh aku shopkan bj raya korang???

selasa 2 Sept 2008

seawal 630am.. ayah hantar aku g komuter... pastu hantar adik g naik bas. adik keje HKL...
dedulu dia hantar g sekolah...skang g keje lak..
aku n adik beza 2 taun jer...