Friday, July 30, 2010

si kecik..



budak kecik ni dah balik rumah dia kat Kota Damansara sabtu lepas..
lepas 44 hari berpantang kat rumah mak aku..
biarlah dia biasakan diri dia kat rumah mak bapak dia lak..
skang pipi dah tembom..
tapi dia masih slim kecik petite gitu...


ini plak hasil maklong dia buat tuk kenduri aqiqah dia hari tu..
pengsan woo 500 keping..
nk bungkus ikat reben segala..
aku siap tido atas plastik balut cookie tu..



**entry baru..pics basi...
abaikan..

aktiviti Jumaat



lemon ni aku beli kat uncle buah kat Jalan Tengah
setiap jumaat ada pasar kat jalan ni..
ala2 pasar kat Jalan TAR...
dengan makanan, baju, aksesori..
segalanya...

lemon ni besar dan harganya cuma RM1 je sebiji..
uncle ni jual buah2 yang mmg best la..
tadi aku nampak kiwi..tembam2 gak..

lemon ni kira murah la.. lebih besar dari saiz mouse aku..

Thursday, July 29, 2010

my babies are away

time for the babysitter to have a good rest...
hehehehe..


mereka berada di luar kawasan..
maka phone aku pun senyap...

Anuar Zain

hari melayan lagu Anuar Zain...
sepanjang hari...

Wednesday, July 28, 2010

Leaving on a jetplane

bukan aku..
tu dua orang tu..

kak fid & leeza..

dedua dah fly semalam..
tinggal la aku sesorang..
tetiba hiba..

hahaha emo..

bosan seh.. sesorang..
kawan lunch takde..
kawan after ofc takde...



sedih ditinggalkan seorang diri..
biarlah aku membawa diri dan hati yg lara..

wah entry emo namanya...

Thursday, July 22, 2010

seriau



LOSING IT WITH JILLIAN

aku baru tengok episod 1 rancangan ni..
memang tidak dinafikan dia kejam dlm biggest loser..
tapi dlm rancangan ni lagi kejam kot..
terkejut2 aku tengok ... dia jerit2..
jerkah2..

kalau aku.. nangis2 dah...
tapi betul la kata dia :

TRYING IS PLANNING TO FAIL

kalau tanak gerakkan badan langsung walau seinci.. jgnlah mengomel tak tentu pasal ... sibuk ckp diri GEMOK....

adeh....

tapi dia pernah lalu fasa yang sama..dia pernah BESAR...dia tau perjalanan mengecikkan diri tu cam mana..
makanya.. kalau dia tak push orang.. tak mengeluarkan nada suara yg amat tinggi ... mana lah hasilnya...

Wednesday, July 21, 2010

Team Jacob is going to watch him... AGAIN....



hehe...

ni kali ke - 4...
bila lagi nk tgk jacob besar... tv kat rumah pun 21inchi je..
:D

Tuesday, July 20, 2010

nak jugakkkk



aku nak pegi tempat ni...
nak buat sendiri..errmm idokle mampu kan...
best gila dikelilingi kucing2 ni...

apa pun stressnya menjaga haiwan... mereka adalah haiwan..
dari bekerja dgn manusia2 ni sume...

Friday, July 16, 2010

hasil buruan hari jumaat





OVERSPEND!!!! di tengah bulan ini....
huhuhuh..demi nak cantik...

Thursday, July 15, 2010

Princess Memey kebosanan



ni gambar sehari sebelum kenduri..
kebosanan..
sbb yg lelain kena kurung...

tatau kenapa dia x kena kurung..
maybe sbb adik aku x jumpa kot..
tetiba masa nk sidai kain aku ternampak dia kat celah2 pasu bunga ni..

pasu2 ni banyak.. dahla kaler ala2 nk kaler pasu bunga..
berlari aku masuk carik phone nk snap..

Wednesday, July 14, 2010

Toy Story 3



aku tengok movie ni masa kat Kuching ari tu..
sempat lagi nk tgk wayang gak kat sana..

nak cakap..
movie ni buat aku nangis!!!!!
serius...

aku tatau movie ni leh buat aku nangis..
so sity la ckp dia nangis..
so aku pun tengok la...

serius.... nangis real real la..
TOY STORY jer.... tapi menusuk kalbu gitu..

aku tatau la sape yg tak sedih tgk movie nih..
pastu aku baca magazine mana tah..
magazine oversea la..
dia lelaki..dia tulis article tu... dia pun ternangis gak...


recommended la tengok to story ni..
sedeyyyyy

Tuesday, July 13, 2010

Monday, July 12, 2010

Thursday, July 8, 2010

apa aku dapat semalam


setelah menonton Eclipse

cookies for Aish


Wednesday, July 7, 2010

kuching in 1 pic

cuti

aku apply cuti tuk hari jumaat..
aku tulis la family matters..

last week pun aku apply cuti..sume aku apply cuti seminggu sebelum yer..
orang tua nyanyuk buta IT dan hati tu..tetiba dtg kat aku..

why so many family matters?
u have to handle it yourself ha?
why so many leave..?

bongok maksimum la apek tua ni..
cuti aku banyak lagi..

dan aku bg notis..
bukan EL..

suka aku la.. aku ada family..
single bukan bermakna aku sebatang kara kat dunia ni..

ooo makcik dia mati... pakcik dia mati boleh je dia cuti kan..
pastu selalu gila persoalkan kenapa aku nak cuti..

assistant aku tu setiap 2 minggu kalau tak EL , MC
drama queen sorang tu pun kalau tak EL, MC..
masuk lambat..balik cepat...

tis is not 1st time...
dan aku rasa dia dah ceroboh personal space aku..

bukan aku tak siapkan keje..
balik cuti setengah hari pun aku ada 26 email nk proses...
aku siapkan gak..

assistant aku..kalau bukan 2 minggu nak siapkan 1 task.. bukan la nama dia KAVI*****
VAVI adala aku rasa...


wahhh pepagi mencabar emosional aku..


nasib baik petang kang nak tgk JACOB...
aku menyabarkan diri je nih....

Saiz S

ehhh..bukan aku dah pakai baju saiz S yer...
citernya gini..

semalam leeza nk makan Carl's Junior... makanya ke Pavilion..
dah makan.. dah kenyang... gelak2 segala..

aku cek BBM..nampak status apis @pavilion..
aku pun bbm kata aku kat Pavilion gak..

dia tgh temankan abang dia shopping kot(coat)..org gomen..
abang dia PTD... baru ku tahu..
dah tu sama kementerian dgn skandal aku suatu ketika dulu...

so aku pun g jumpa dia borak2 sambil abang dia dok browse ..
si apis ni pun sibuk gak nk carik baju..
padahal baju dah sepenuh almari 10 kaki lebar kali 7 kaki tinggi
aku pun tatau baju apa lagi dia nak beli..

so dari satu kedai ke satu kedai... abang dia pun x decide nk beli coat yg mana...

kenapa tak jumpa baju berkenan agaknya...
eh sebelum tu.. apis n abangnya..dedua kurus ok.. abang dia lagilah sekeping...

jumpa baju yg cantik n berkenan..
tapi tak muat saiz S...

kata apis kalau tak muat saiz S dia tanak beli..
sebab baju dia sume saiz S...


uwaaaaa..sentap mak taw.....

dia tetap tak kira walau baju tu tahap superb cantik...kalau dia tak muat saiz S dia tanak beli..

aku ni dah la jejalan dgn 2 org yg metroseksual... dress up smartly walau after office hour..
dgn saiz yg muat segala baju dan bukan cam aku kena tanya saiz paling besar apa..

uwaaa..
sangat sedih..terus rasa nak jadi saiz S gak............!!!!!!!!!!!!!!!!

nak gi beli DVD Jillian Michaels.....

Tuesday, July 6, 2010

Friday, July 2, 2010

Birthday Dinner @ Las Carretas





terima kasih kepada penaja dinner : Cik Norleeza Abdul Ghani..
**tepuk..tepuk..tepuk..**