Thursday, April 29, 2010

truflle again





antara 3 dozen yang di order lagi oleh budak opis aku..
customise nk dark choc & white choc la..

dan ada org tanya leh buat hantaran tak..
or buat cam bentuk ferrero roche...
ermmm akan ku cuba..
:D

Tuesday, April 27, 2010

baru sampai!!!





ini adalah sewing pattern yg diterbangkan khas dari US..
aku beli kat SPINNINGSPOOL

tak sabar nk siapkan baju2 mengikut pattern2 ni..
tetiba nk bukak kedai blouse..

dedulu nk buakak bookcafe..
apa kata skang fashion cafe...

wah... cita-cita yg amat tinggi yer...

InsyaAllah...

kedai favourite




aku jumpa kedai ni semalam..best sangat ok..
masuk situ aku leh leka tgk barang2 buat kuih....

tempahan - Alhamdulillah




3 dozen of white & pink oreo truffles

org kat ofc order... good for a start kan..
:D

Monday, April 26, 2010

projek ulangan hujung minggu



OREO TRUFFLES..

it's here - ECLIPSE OFFICIAL TRAILER



"As long as we get to kill some vampires,"
oh my JACOB....








**sesuatu yg menarik di hari Isnin

Friday, April 23, 2010

hilang...


cincin2 ni hilang 2 minggu lepas..
antara brg yg kena rompak..
rumah adik aku kena pecah masuk waktu ofc hour..
siap ada security segala kan...
lepas masuk gak penyamun tu...

guard bersubahat kot ..
sbb ada sekali aku tlg adik aku pindah..
siap 2 org guard tunggu tepi kete aku...
bongok...

jumlah kerugian..hampir 20k..

Best ever book of COOKIES...

antara resipi2 yg aku nak buat.. wiken nih..
kalau mempunyai masa dan bahan la kan...



Thursday, April 22, 2010

RM terbang di BookXcess



buku pasal cookies ni...best gila !!!!!
aku suka sangat semua cookies dlm tu dan aku x sabar nak buat...
so.. resipi biskut tuk raya.. DONE..
lg satu aku suka sbb selain harga dia murah... ukuran dlm tu ada dlm metric..selain sukatan guna cawan... best sangat... nnt aku snap few pics dlm buku tu plak...

dan yg cam riben tu nama dia book thong.. dapat free sbb beli lebih RM50


buku yg ni plak cam menarik jln cerita dia..
dia kena panah petir.. masuk hospital..
bila dia bangun tetiba dia ada la ibu kepada 4 org anak...
tp bila dia tido n bangun semula dia jadi diri dia..
berulang-ulang...




resit-resit buku yg dibeli.. penting tuk income tax..kata Aizul...hehehe



sila lihat..nama ku sebagai member disitu ...:)

Wednesday, April 21, 2010

anak tudung jahit sendiri

sebelum ni aku pernah post pasal anak tudung yg aku suka..aku beli online kat SINI

jadinya..aku beli 2 helai.. lepas kubelek.. rupanya aku mampu buat..cehhh berlagak kan..
makanya aku beli 3meter kain 3 jenis warna..
dan aku jahit ikut contoh yg aku beli..
memula 3 helai telah rosak..kerana aku over excited tanpa menghiraukan ira kain yang patut aku ikut..
patutla masa siap aku pakai buruk benor rupanya.. aku rasa nk marah..
dah la aku potong sesiap 3 helai..
setelah dibelek...aku tau cara yg betul..
dan hasilnya tadaaaa :



aku buat 3 warna
kelabu, pink & cream..
ampun la kat org yg jual anak tudung ni online..
makcik tak mampu nak...

aku beli kain ni 3 meter RM9 leh dpt 9 helai ..makanya purata sehelai anak tudung RM1... aku beli 2 helai hr tu 24 + 6(poslaju) = 30..
wahhhhhhhh 30 helai anak tudung tuh..

takpe rezeki dia... kalau aku x beli aku tatau aku leh buat..

**aku da try kecikkan pic tu.. cam pic bebudak letak kat myspace je lagak posingnya... abaikan..

hobi baru - sulaman benang







aku buat ni mlm tadi..bermula jam 9 sampai jam 1.30 pagi..
tu pun ditemani housemate aku yg meng 'update' kan aku dgn berita-berita terkini ttg rumah.. maklum la..aku jarang je lepak dgn dorang... balik tido tu je..
tudung ni tudung lama.. bagi kaler sket kat dia..

** sulaman guna tangan yer.. bukan mesin.. terima kasih..

Tuesday, April 20, 2010

comfort food when stress...

Carl's Junior @ Pavilion


no giliran..

amik air dulu... refillable ice lemon tea.....


yer...makanan kami (aku & leeza) dah tiba... sila lihat fries gemok (tapi hr tu x gemok plak dah..) yg juicy dan sangat sedap...best ever fries..


Portebello Mushroom Burger


Western Bacon Cheeseburger

tetiba lapar....huhuhuhu

Monday, April 19, 2010

hasilnya.... (embroidery)






sarung kusyen percubaan pertama..
belum cantum lagi...

tapi aku sukaa.... yeay...

Friday, April 16, 2010

embroidery patterns

pattern2 ni aku jumpa dlm web...
tapi aku tak copy paste..
aku lukis semula..guna pen kaler2 & pensel..
free hand yer.. bukan tekap...
teringat lak nk beli kaler pensil...

tak sabar weih....nk menyulam..














aktiviti mengisi masa lapang bersama leeza sambil menonton tv


Thursday, April 15, 2010

Northern Indian Cuisine

lunch aku hari ini...